250 g hladké mouky
40 g droždí
špetka soli
1 kostka cukru
necelé 2 dl mléka
Do prosáté mouku uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, přidáme kostku cukru, zalijeme asi 1 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Pak znovu zalijeme mlékem, osolíme a těsto hněteme tak dlouho až začne dělat bubliny a jde od vařečky. Povrch poprášíme moukou a necháme vykynout ještě jednou. Pak namočíme lžíci do hladké mouky a vykrajujeme z těsta kousky (z uvedeného množství asi 10 ks), poklademe na pomoučený vál, uděláme malé bochánky, které obalíme v mouce a necháme znovu kynout. Pak je rukama vytáhneme do placek a vložíme do rozpáleného oleje. Opečeme po obou stranách.
40 g droždí
špetka soli
1 kostka cukru
necelé 2 dl mléka
Do prosáté mouku uděláme důlek, rozdrobíme do něho droždí, přidáme kostku cukru, zalijeme asi 1 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Pak znovu zalijeme mlékem, osolíme a těsto hněteme tak dlouho až začne dělat bubliny a jde od vařečky. Povrch poprášíme moukou a necháme vykynout ještě jednou. Pak namočíme lžíci do hladké mouky a vykrajujeme z těsta kousky (z uvedeného množství asi 10 ks), poklademe na pomoučený vál, uděláme malé bochánky, které obalíme v mouce a necháme znovu kynout. Pak je rukama vytáhneme do placek a vložíme do rozpáleného oleje. Opečeme po obou stranách.