Hallo Forummers
Zo, het karper slachten is weer achter de rug, als het goed is, is er goed gegeten en binnenkort begint de werkelijke vastentijd.
Ik ben op zoek naar achtergronden, geschiedenis en status van de karper, of kerstkarper, in Tsjechië. Wie kan mij wat vertellen, schrijven over de karper? Welke precies wordt er gegeten want er zijn meerdere soorten en waar komt de karpertraditie vandaan. Elk land in Midden-Europa heeft zo zijn eigen verhalen en geschiedenis. In Polen, Hongarije en bij de Joden heeft de karper ook een belangrijke plaats op het menu. Op dit moment ben ik begonnen aan onderzoek en verzamelen van informatie om over het karpereten, een film te maken, c.q. boek te gaan schrijven. Ik zit niet te wachten op allerlei recepten, het mag wel natuurlijk wel, maar helaas ontbreekt de tijd om al die recepten ook daadwerkelijk te maken. Maar liever heb ik wat meer informatie en verhalen over achtergrond en plaats in de traditie.
Bijvoorbaat dank,
grote groet,
Pepa/Tom
Zo, het karper slachten is weer achter de rug, als het goed is, is er goed gegeten en binnenkort begint de werkelijke vastentijd.
Ik ben op zoek naar achtergronden, geschiedenis en status van de karper, of kerstkarper, in Tsjechië. Wie kan mij wat vertellen, schrijven over de karper? Welke precies wordt er gegeten want er zijn meerdere soorten en waar komt de karpertraditie vandaan. Elk land in Midden-Europa heeft zo zijn eigen verhalen en geschiedenis. In Polen, Hongarije en bij de Joden heeft de karper ook een belangrijke plaats op het menu. Op dit moment ben ik begonnen aan onderzoek en verzamelen van informatie om over het karpereten, een film te maken, c.q. boek te gaan schrijven. Ik zit niet te wachten op allerlei recepten, het mag wel natuurlijk wel, maar helaas ontbreekt de tijd om al die recepten ook daadwerkelijk te maken. Maar liever heb ik wat meer informatie en verhalen over achtergrond en plaats in de traditie.
Bijvoorbaat dank,
grote groet,
Pepa/Tom