Jaky mate nazor na ockovani, nejen proti praseci chripce

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ahoj,

mam otazku na maminky zijici tady v NL jak se divaji na ockovani proti praseci chripce.
Nechate sve ditko-ditka ockovat (jestlize spadaji do vekove hranice), nebo nenechate:confused:.
Nam prisla tento tyden pozvanka, urcena pro naseho nejmladsiho syna (3 roky) a musim se priznat, ze zacinam tak trochu vahat, jestli nechat ockovat nebo ne. Fakt nevim, jak se na to divate Vy, ostatni.
R.
 

pepo

† In Memoriam
Ahoj,

mam otazku na maminky zijici tady v NL jak se divaji na ockovani proti praseci chripce.
Nechate sve ditko-ditka ockovat (jestlize spadaji do vekove hranice), nebo nenechate:confused:.
Nam prisla tento tyden pozvanka, urcena pro naseho nejmladsiho syna (3 roky) a musim se priznat, ze zacinam tak trochu vahat, jestli nechat ockovat nebo ne. Fakt nevim, jak se na to divate Vy, ostatni.
R.


Hlavne se nenech ovlivnit subjektivnimi nazory, kterych vsude po svete poletuje az az.
 
Pepo, ja vim, jenze to je prave to, ze clovek slysi z kazde strany neco jineho, ten je pro , ten zase proti, vice slysim tech negativnich argumentu a pripadu.
Osobne si myslim, ze riziko komplikaci po ockovani je mensi nez riziko komplikaci pri nakazeni...smarja, snad by nas nenechali pichat neco, cemu sami neveri.
A asi jako vetsina rodicu chci pro sve deti to nejlepsi a je pro me nocni cerna mura, ze by se jim mohlo neco stat a kdyby to melo byt jeste moji vinou, tak to bych nerozdejchala.

Tak me zajima jak se na to divaji ostatni rodice, bo si myslim, ze jich je urcite vice, kteri tak jako ja vahaji a jeste nejsou na 100% rozhodnuti.
R.
 
Ja nevaham. Ja jsem urcite proti, vzhledem k tomu, jakym zpusobem tahle ockovaci akce je vedena. Na duvody se mne neptejte, kdyz je sdelim, budu tady okamzite ukamenovan za sireni paniky.
At si kazdy jde, ja zustanu doma. A ne, nepremyslim u toho o tom, co tim zpusobuji ostatnim. Nezajima mne to stejne tak, jak ty, kteri jdou a prdi na to, co tim zpusobuji mne....:denk:
 
Ahoj, děti mám tři a očkovat rozhodně nebudeme. Jde o virové onemocnění, kde je velmi sporná účinnost očkování. Viry se velice rychle množí a tím se i mění. Účinnost současné očkovací látky není zaručená, navíc je značně nevyzkoušená a obsahuje velice nebezpečné přídavné látky a konzervanty, ostatně jako každé jiné očkování.
Je určitě důležité, aby si každý sám zvážil všechna pro a proti a nezapoměl si uvědomit velký podíl lobbingu farmaceutických firem. Očkování je zejména velký byznys pro ně.
V případě této chřipky, je důležité posilovat imunitní systém, umývat si ruce, kloktat slanou vodu a obecně hodně pít. A lehnout do postele hned, jak se cítíte špatně.
Já osobně myslím, že nejdůležitější je, nebát se a nenechat se ovlivnit tím, co se píše v novinách a říká v televizi. Daleko nebezpečnější v současné společnosti je například jet v autě, či na kole...znám několik lidí, co tuto chřipku měli a přežili ji...zato v posledním měsíci zahynuli dva mí vzdálenější přátelé na amsterdamských silnicích...
 
Kdyby me dite bylo nemocne - napr. srdecni vadu a pod., dala bych ho asi vakcinovat. Zdrave dite radeji ne. U toho bych doufala ze se jeho imunita vyporada s chripkou sama. A jako pracujici ve zdravotnictvi a tehotna v druhem trimestru (dost velke dilema) se ockovat taky nenecham. Riziko pro to nenarozene me prijde moc velke.
 
Očkovat se nenechám. Ti lidé, co umřeli, měli různé další závažné nemoci.V CZ v tisku také proběhlo, že virus je podobný tomu, který způsobil epidemii ve školách v roce 1977, takže lidé nad 35 by mohli být částečně imunní.
 
My taky nenechame dceru ockovat.Duvody jsou ruzne.Neduvera v tu vakcinu,ty vedlejsi ucinky nekdy muzou byt horsi nez ta chripka.Za druhe mi dcera vzdy neco chyti ve skolce a kazdy tyden z necim bojujem,tak jeste nechci pritezovat ockovanim a myslim ze pri horecce se to ani nesmi.Za treti kdyz jsem v novinach cetla kolik lidi by se melo sejit na tom ockovani,tak mi to pripada jako uzasne misto tu chripku od nekoho chytit.
 
Jestli očkovat dceru, nad tím nemusím váhat. Děti do půl roku věku se neočkují, vakcína pro ně není odsouhlasená.
Ovšem jako "huisgenoot" bych se měla nechat očkovat. Váhám a fakt nevím.. pozvánka přišla na dnešní večer.
 
Coz asi mluvi samo o sobe. Lesnenko, a vis proc to nebylo schvaleno?

prave ted publikovali tohle:
Vakcínou proti prasečí chřipce Pandemrix mohou být očkovány i děti, od 10 let jim stačí jedna dávka jako dospělým. Uvedl to Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Až do pondělí se nevědělo, zda se vakcína může dětem dát, testy stále probíhaly. Česko má objednáno milión dávek vakcíny, tento týden začíná očkování dospělých.
 
Ahoj,
Mám také tri deti a nebudu je ockovat. Informaci jsem nasla na www.wijwordenwakker.org, a pak "gezondheid". je to ale v Hollandstine. Myslim ze tam je vsechno popsane, i vedecky. Vaccin neni ozskuseny, nevíme co to bude delat nasim detem za dvacet let. Dál se virus mneni (muteren, jak se to rika cesky??). Dál prvni ockovani dáva 40% jistoty, a dva krát dává 70%. Tak stejne 30% zustává. Dál kazdy rok v hollandsku umíra 1000 lidí normálni chripce. Tak nac takový strach (paniek) ted' najednou. Kazdý si to musi sam rozmyslet, ano. Ale clovek se musi informovat na více mistech, ne jen strachem. Succes!

Lucinka
 
Ja jsem dnes malou(9 mesicu) oockovat nechala. Strasne jsem to od srpna resila,nechtelo se mi.Sama se toho nebojim,jsem zdrava a silna a chripku jsem nemela alespon 15 let,ale videla jsem co to udelalo se zdravym 4 letym ditetem a s 58 letym zdravym chlapem,oba v nemocnici. Chripka sama o sobe,zase neni tak strasne zlo,ale to okolo co ji provazi a nejhorsi je u tech malych prcku,ze hned skonci v nemocnici s dehydrataci nebo zapalem plyc a pak je problem.Treba si budu pozdeji vycitat,ze jsem to udelala a nebo bych si jeste vic vycitala,kdyby ji chytla,ze jsem to neudelala. Myslim,ze co se deti tyce,rodice podobna dilema resi dnes a denne.Udelat to spravné,pro deti nejlepsi a to se od kazdeho rodice lisi.Tak preju vsem at se podle sveho svedomi spravne rozhodnou!!!
 
Bovenaan