Hond uit Tsjechië naar Nederland meenemen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ik kan sommige reacties over marktplaats wel begrijpen, er staan regelmatig hele vreemde advertenties bij, helaas ook van broodfokkers die altijd pups te koop hebben.
Het is als aanstaande pupkoper maar net waar je naar op zoek bent, sommige mensen willen een hondje die niet per defenitie een rashond moet zijn en dan kun je, als je goed oplet, best een leuk hondje vinden. Ook voor rashonden met een stamboom kun je soms op marktplaats terecht maar je moet wel goed lezen wat men te bieden heeft.
Er zijn fokkers die met oudere pups "zitten" en deze hondjes graag bij een nieuwe eigenaar zien en dan een advertentie op marktplaats zetten omdat ze dan een zo groot mogelijk publiek treffen. Of dit nu de juiste beslissing is betreft alleen de fokker en daar hebben wij niet over te oordelen.
En voordat er nu iemand gaat beginnen over onverantwoord fokken omdat je van te voren niet genoeg pupkopers op je wachtlijstje hebt staan.................. er zijn vaak zoveel redenen waarom aspirant pupkopers afhaken of dat de fokker afziet van de verkoop aan bepaalde mensen dit kun je van te voren nooit inschatten.
 
Ook in Nederland zijn "fokkers" die de dieren niet goed behandelen,
dat is niet de schuld van de koper maar van de fokker.
Als je een auto koopt kijk je eerst ook waar is hij het goedkoopst en ga je eerst niet kijken of de verkoper een strafblad heeft.
 
Wij hebben onze Golden Retriever uit Tsjechie. Niet van een broodfokker overigens. Compleet met alle papieren en vaccinaties. Kerngezond. Geen enkel probleem gehad aan de grens toen we de pup meehadden. Jaarlijks gaan we nog langs om de hond te laten zien.
Geen moment spijt gehad dat we haar daar hebben gekocht. De fokker was een vriendin van mijn schoonzus, die enige tijd in Praag heeft gewoond.
 
Oud forum...

Maar ook wij zijn afgelopen vakantie thuis gekomen met 2 lab pupjes.
Moet zeggen dat ze er beter uit zien dan onze labradors in nederland.
Deze vrouw was veel bezig met socialiseren en was de moeder dag en nacht bij de pups aanwezig.
We gaan in juli weer terug naar het zelfde dorpje en nemen de pups ook mee.

Eerlijk gezegt was dit een beetje overhaaste beslissing, maar zijn er erg blij mee! (En jaaah.. ook de plasjes e.d horen erbij :D)
Mala (van het plaatsje Mala Skala) doet het super bij ons en ziet haar zusje die bij mijn schoonmoeder woont nog met grote regelmaat.
 
Heb een gekke vraag.

Heb een hond gekregen hier uit CZ, heeft een CZ paspoort en heeft inmiddels alle inentingen gekregen.

Het is trouwens een Rottweiler, kerngezond, 5.5 maand oud en zo'n 25 kilo.

Nu mijn vraag, gezien hij niet gechipt is en ook geen EU-paspoort heeft (die blauwe), kan ik hem zonder zorgen meenemen in de trein naar Nederland?

Zo nee, wat zijn de gevolgen? Boete?
 
Hoi,

Via de site http://www.licg.nl/X0/praktisch/reizen-en-vakantie/invoereisen/invoereisen-per-land-europa.html site, je kan hier alles vinden over het invoeren van huisdieren

Let op: De hier genoemde regels gelden voor reizen vanuit andere EU landen naar Nederland.

Diersoorten:
Hond, kat, fret.

Verplichte inentingen:
Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingsschema opnieuw vaccineren.

Identificatie:
Verplichte chip (of een goed leesbare tatoeage mits deze bewijsbaar is gezet voor 3 juli 2011).

EU dierenpaspoort:
Verplicht.
Heeft hij dit niet zal hij ter plekke in beslag worden genomen door de douane en in quarantaine gezet bij een plaatselijke dierenarts. Hond wordt pas vrijgelaten als een dierenarts bovenstaande allemaal doet (tot alle kosten van dien want je moet de quarantaine, dierenarts spreekuur, vaccinaties en boete betalen).

Hou er ook rekening mee dat hond niet gratis mee kan reizen en aangelijnd en gemuilkorfd moet zijn in een trein.

Ik hoop je zo goed geïnformeerd te hebben!
 
Bovenaan