Goedkoop en grote porties

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Rundervlees is duurder dan varken of kip.

Maar probeer ook eens waar alle drie vleessoorten op de kaart staan, het liefst met een mix van kruiden en sausen.

Bijvoorbeeld de duivels pannenkoek.

Heel goed menu voor weinig geld en toch ruim voldoende.

Maar het bereiden is mensenwerk. Heeft de kok het druk of te weinig ingrediënten, dan zal het wat minder kunnen zijn.

Wij kennen enkele restaurants, maar ook de auto van de kok en soms rijden we dan door naar de volgende.
 
Mooi dat je nieuws met ons wilt delen, maar dan kun je toch ook reacties verwachten? Dat is toch de bedoeling op dit forum? Ennuh, wij hoeven geen halve porties te bestellen, want wat ons wordt voorgeschoteld, is makkelijk weg te werken!:deuk:
 

Vodnik

† In Memoriam
Bier in fluitjes? Dat zou dan een nieuwe politieke revolutie inluiden!
Kom aan de prijs van pils en je weet zeker dat er gedonder komt.

Wat de grootte van de porties in restaurants betreft, er staat altijd bij hoeveel geleverd wordt (in gewicht, en bij vis -forel- wordt de meerprijs per deca vermeld als de vis zwaarder is dan de norm).
 
Inimini flessen frisdrank? Opgevallen dat ze in Nederland ook opeens de anderhalveliterflessen minderaalwater verkleind hebben naar literflessen? Drie keer raden waarom lijkt me iets teveel van het goede, een keer lukt ook wel.
 
Zelf schuld (als het al zo mocht zijn). Je eerst verslaven aan de megadealers en als die je hebben, gaan de prijzen omhoog.
Er zijn nog voldoende goedkope alternatieven.
In Nederland ren je ook niet voor alles naar de Bijenkorf.
 
Wat de grootte van de porties in restaurants betreft, er staat altijd bij hoeveel geleverd wordt (in gewicht, en bij vis -forel- wordt de meerprijs per deca vermeld als de vis zwaarder is dan de norm).
Die vermelding staat volgens mij meestal alleen in de tsjechische menukaarten. Op menu's in de andere talen wordt dat vaak weggelaten (blijkbaar niet verplicht!?).
 
Bovenaan