Garages in Tsjechie

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Onze auto Mercedes A-klasse heeft helaas alweer een mankement.
We gaan over een kleine 2 weken met vakantie en nou heb ik gegoogeld om te kijken of er een garage in de buurt zit.
Heb ik gevonden, maar is de taal een barrière om uit te leggen wat er mis is? Wie heeft ervaring met autoreperaties in Cz.
En zijn de kosten acceptabel, want in NL is alles behoorlijk duur:shock:...
 
Bij ons in de straat zit een garage die erg goed is. Hij repareert goed en goedkoop. Zijn voertaal is Tsjechisch, maar als het voor jullie te doen is en je hebt wat hulp nodig hebt, laat het maar even weten.
 
dat zou geweldig zijn , moet wel even kijken of het geen kwaad kan om zo'n eind te rijden, maar dat weet ik morgen.
We zitten 2 weken in de buurt en hebben ook fietsen tot onze beschikking.
 
Hoi

ik denk dat het een gok blijft
je moet het treffen dat bij die garage men e.v.t. engels of duits kent

ik ben zelf ook een keer bij de garage geweest en daar sprak een medewerker vloeiend engels
ps
ik zou als het goed uitgelegd is
wel de prijs bij voorhand vragen
zodat je achteraf geen verrassing krijgt

sucses

gr Gerben
 
Ligt eraan wat er aan de hand is . Officiele garage,s zijn duurder dan de algemene .
Het uurloon in Tsjechië is laag evenals het werkplaatstarief .

Een Mercedes A-klasse is trouwens niet bepaald het paradepaardje van Mercedes wat betreft betrouwbaarheid . Kijk maar op www.problemcar.nl

Ik weet niet waar je heen gaat maar hier in de omgeving [Klatovy]weet ik wel een goede Peugot ,Volkswagengroup en Bosch -elektronicaspecialist . [Er zit veel materiaal van Bosch in een Mercedes]
 
ja dat ben ik zeker van plan, dat doe ik in NL ook en vaak lukt het me om korting te krijgen:D
Ik zag een Mercedes garage in Hradec Králové, dat is ook redelijk in de buurt.
@ Joep heb net gekeken naar die site en ja het oude model van de A-klasse had wel wat mankementjes, maar de nieuwste versie is verbeterd.
 
onze auto mercedes a-klasse heeft helaas alweer een mankement.
We gaan over een kleine 2 weken met vakantie en nou heb ik gegoogeld om te kijken of er een garage in de buurt zit.
Heb ik gevonden, maar is de taal een barrière om uit te leggen wat er mis is? Wie heeft ervaring met autoreperaties in cz.
En zijn de kosten acceptabel, want in nl is alles behoorlijk duur:shock:...
mercedes 3000 ... En.... Chodov
 
heb zelf twee keer van een Ford garage in Plzen gebruik moeten maken. Taal is bij ons geen bariere maar service was prima. Kosten van materiaal is volgens mij ietsjes duurder of vergelijkbaar maar arbeidskosten zijn stukken lager. Ik zou eerder een mercedes garage pakken dan eentje om de hoek tenzij je de mensen kent. Officiele garages mogen dan wat duurder zijn maar mijn inziens heb je dan wel vaak te maken met een internationale standaard aan service.
 
ja dat ben ik zeker van plan, dat doe ik in NL ook en vaak lukt het me om korting te krijgen:D
Ik zag een Mercedes garage in Hradec Králové, dat is ook redelijk in de buurt.
@ Joep heb net gekeken naar die site en ja het oude model van de A-klasse had wel wat mankementjes, maar de nieuwste versie is verbeterd.

We zijn inmiddels alweer 10 jaar "klant" van Mercedes Hradec Kralove en meer dan tevreden.
 
@ Nancy, dat vind ik fijn te horen, die garage had ik op het oog.
Is het in de buurt van de dierentuin? Daar zijn we al eens geweest.
Hoe is jouw CZtaal? of spreken ze daar wel engels?
@Antonius dat vind ik in NL ook dat je beter naar de garage kan gaan waar ze het merk verkopen, ze hebben vaak meer kennis in huis en inderdaad die garages hebben wel een int. standaard aan service.
 
@ Nancy, dat vind ik fijn te horen, die garage had ik op het oog.
Is het in de buurt van de dierentuin? Daar zijn we al eens geweest.
Hoe is jouw CZtaal? of spreken ze daar wel engels?
@

De garage ligt in Hradec Kralove, niet in Dvur Kralove, in de laatste plaats ligt de dierentuin. Weet niet waar jullie verblijven, maar Hradec- Dvur is een 25 kilometer.
Volgens mij spreken ze er wel Engels of Duits. Goede vraag, weet ik eigenlijk niet.
Ik zou sowieso de auto bij een mercedes garage laten reparen, we hebben het een paar keer elders laten doen om kosten te besparen, maar een paar weken later toch maar weer naar de Mercedes garage. Een belangrijk punt voor ons is ook de vervangende auto, zodat we niet zonder zitten.

Succes,
 
Een kilometer of 50, 3 kwartier rijden. Wij krijgen de vervangende auto altijd zo mee, maar zijn een vaste klant, ik weet niet wat ze bij incidentele gevallen doen. Het zal afhankelijk zijn van de grootte van de reparatie. Gewoon even vragen.
 

char

† In Memoriam
En in dit geval zal het zeker helpen om even te melden dat Nancy jullie gestuurd heeft!!..

Trouwens,...dat geldt in alle gevallen!!.. Zij is een "Grootheid" in de wijde omgeving!!...


Ahum!!...Meer veren heb ik niet hoor, Nancy!!...:lmfao:

Char.
 

char

† In Memoriam
Je hoeft niet te blozen hoor, meid!!..

Af en toe moet het gewoon even gezegd/geschreven worden....

Je hebt alleen net dat beetje pech dat een malloot, zoals ik, het nu geschreven heeft....:D

Maar!!... Petje af!!..

Char.
 
ja komt het niet uit de lengte dan uit de breedte :D
..enne ik wil wel bij een dealer de auto laten maken, waarschijnlijk bespaar ik dan alleen op de arbeidskosten. En ik breng wel geld en werkgelegenheid naar CZ.......dus.....
 
Gargage en reparatie

Ik sta op de camping Rozkos. De airco van mijn zwager doet bijna niets meer. Via de receptie een adres gekregen van een caravan en camper handelaar die ook aan airco doet. Wij er naartoe. Drie man sterk om de auto heen maar zij konden hem niet repareren. Er werd een telefoontje gepleegd. Er werd ons duidelijk gemaakt dat wij naar een expert moesten 10 km verderop. Op onze vraag waar die garage zat zei een van de mannen in het gebroken Duits dat wij achter hem aan moesten rijden. Hij reed ons voor en bracht ons bij een garage waar één man de scepter zwaaide. Ik stond al met geld klaar maar hij zwaaide met zijn hand en vertrok. De garagehouder keek onder de motorkap en zei: "eh eh"en wees op de beide ventielen van de airco. De dopjes zaten er niet op. Hij zette de airco aan de test bank en er bleek geen lek in te zitten. Er moesten 750 eenheden inzitten maar er zat nog maar 100 in. Het apparaat werd opgestart en 40 minuten later was de airco klaar. Ik zeg erbij dat in april de airco nog was gevuld wat €145,00 kostte.Afrekenen 800 kronen(€32,=)

Afgelopen woensdag tankte mijn zager de auto vol omdat de terugweg voor de deur stond. Men wees hem erop dat de benzine net zo snel uit de auto liep als erin. Lekke tank????
Via de receptie maar weer. Eén telefoontje was genoeg. We moesten om 07.00 uur in Ceska Skalice bij de garage zijn en vragen naar Michael. Op tijd ter plaatse en auto op de brug, Bleek de retourslang lek te zijn. Was helaas niet op voorraad. Kon een uurtje of 2 duren.Wij terug naar de camping en wachten op een telefoontje. Tot mijn verbazing op 08.15 uur rijdt de auto de camping op en wordt voor de deur afgeleverd. De bedrijfsleider van de camping kwam aanrijden om de monteur weer terug te brengen.
Afrekenen: De monteur liet een benzinebon zien van 157 kronen hij had de auto even afgetankt. In totaal moest ik 400 kronen betalen.

Wat een service en wat een prijzen!!!!!!!!
 
Bovenaan