Darts

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 23-05-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nederland treft Tsjechië in 1e ronde op World Cup of Darts (video)

  Nederland speelt in de 1e ronde van de World Cup of Darts tegen Tsjechië. Het Nederlandse team, die al jaren bestaat uit Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, neemt het op tegen Frantisek Humpula en Karel Sedlacek.

  [​IMG]

  De als 1e geplaatste Schotten nemen het op tegen Singapore. Gary Anderson en Peter Wright nemen het op tegen de legendarische Paul Lim en de minder bekende Harith Lim. Titelverdediger en als 2de geplaatste team op dit toernooi Engeland (Dave Chisnall en Adrian Lewis) nemen het op tegen Gibraltar. Phil Taylor doet voor het eerst niet mee voor Engeland.

  Engeland
  Vorig jaar verloor Nederland van Engeland in de finale van de World Cup of Darts. In een zinderende finale met af en toe wat onenigheid tussen Lewis en Van Gerwen trokken de Nederlanders aan het kortste eind. Oranje won de prijs voor het laatste in 2014. Toen ook met Van Gerwen en Barney.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië op World Cup of Darts door Nederland uitgeschakeld.

  Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zonder problemen de tweede ronde van het WK darts voor landenteams bereikt. De Nederlanders rekenden in de koppelpartij af met Tsjechië, dat met Frantisek Humpula en Karel Sedlacek aantrad. Het werd uiteindelijk 5-1 in legs.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechisch team voor World Cup of Darts 2018 bekend

  Afgelopen weekend werd het Tsjechische team voor de World Cup of Darts bekendgemaakt. Twee spelers konden via kwalificatietoernooi hun plek op het WK voor landenteams verdienen.


  In totaal werden er vier qualifiers. De twee spelers die de meeste punten vergaarden tijdens deze evenementen, werden geselecteerd voor de World Cup of Darts.

  Uiteindelijk wisten Roman Benecky en Karel Sedlacek zich te kwalificeren. Benecky wist tweemaal een finale te halen, Sedlacek wist één van de vier toernooien te winnen. De Tsjech maakte vorig jaar zijn debuut op het WK voor landenteams, voor Benecky wordt het zijn eerste optreden in Frankfurt.

  Eindranking:
  1 Roman Benecky 17 punten
  2 Karel Sedlacek 16 punten
  3 Frantisek Humpula 15 punten
  4 Jan Hlavacek 13 punten
  5 Pavel Drtil & Vitezslav Sedlak 11 punten

  [​IMG]
  The talented 18 years old Roman Benecký and experienced Karel Sedláček will represent Czechia
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Engeland schakelt Tsjechië uit in eerste ronde

  Engeland is zonder moeite door naar de 2e ronde van de World Cup of Darts. Dave Chisnall en de debuterende Rob Cross wonnen nog enigszins moeilijk met 5-3 van Tsjechië.

  In voorgaande jaren gooiden Adrian Lewis en Phil Taylor altijd samen, vorig jaar kwam daar verandering in toen Taylor stopte. Chisnall kwam erbij en die was dit jaar meteen de kopman met Cross.

  134-finish
  Engeland leek zonder legverlies naar de 2e ronde te kunnen, maar door een hoop gemiste dubbels kwamen de Tsjechen toch op het scorebord. Karel Sedlacek gooide tops voor de 2-1. Een 134-finish van Chisnall in de 5e leg was het hoogtepunt van de wedstrijd. De andere Tsjech, Roman Benecky, gooide nog 104 uit om er 4-3 van te maken, maar de Engelsen waren op tijd weer bij de les om de wedstrijd toch uit te gooien.

  Bron: sportnieuws.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedláček is eerste Tsjech op de ET

  Zaterdag werden de East Europe Qualifiers gespeeld ten behoeve van het German Darts Championship (ET10) en het Dutch Darts Championship (ET11). Op deze kwalificatietoernooien is er één ticket te vergeven voor het hoofdtoernooi.

  [​IMG]

  Krzysztof Ratajski pakte het ticket voor het German Darts Championship. Op het Dutch Darts Championship wist Karel Sedláček de finale te winnen van Boris Koltsov en zich zodoende te kwalificeren voor de betreffende European Tour. Hiermee schrijft World Cup of Darts 2017 en 2018 deelnemer Karel Sedláček geschiedenis door zich als eerste Tsjech te plaatsen voor een European Tour.

  Het German Darts Championship wordt van 31 augustus tot en met 2 september in Hildesheim, Duitsland gespeeld. Maastricht is van 7 tot en met 9 september de locatie voor het Dutch Darts Championship.

  Bron: dartfreakz.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechisch talent Humpula tekent contract bij Winmau

  Frantisek Humpula heeft een driejarig contract getekend bij Winmau Darts, zo maakte de pijlenleverancier dinsdag bekend.

  De 24-jarige Humpula is pas drie jaar actief op het steeltip-circuit, nadat hij vroeger vooral softtip speelde. Sindsdien is hij tweemaal Tsjechisch nationaal kampioen geworden en deed hij in 2017 mee op de PDC World Cup of Darts.

  Dit jaar deed Humpula mee aan de Q-School, maar slaagde er niet in om een Tour Card te veroveren. Met de steun van zijn nieuwe sponsor hoopt hij zich de komende maanden te kwalificeren voor het jeugdwereldkampioenschap en het grote WK Darts.

  Bron: dartsnieuws.com
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedlacek via Oost-Europees kwalificatietoernooi naar WK

  Karel Sedlacek debuteert in december op het WK Darts bij de PDC. De Tsjechische darter wist zaterdag het Oost-Europese kwalificatietoernooi te winnen.

  Sedlacek is de opvolger van Alan Ljubic, die vorig jaar namens Oost-Europa naar het WK Darts ging. De Tsjech maakte eerder dit jaar ook al zijn eerste opwachting op de PDC European Tour. Hij wordt na Miroslav Navratil (2008) de tweede Tsjechische speler ooit in Alexandra Palace.

  PDC World Darts Championship 2018/19 Oost-Europese Qualifier

  Kwartfinale

  Sebastian Steyer 6-3 Mitja Habjan
  Pal Szekely 6-3 Patrik Kovacs
  Karel Sedlacek 6-2 Adrian Frim
  Benjamin Pratnemer 6-3 Zoltan Mester

  Halve finale
  Pal Szekely 6-4 Sebastian Steyer
  Karel Sedlacek 6-2 Benjamin Pratnemer

  Finale
  Karel Sedlacek 6-4 Pal Szekely

  Bron: dartsnieuws.com
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Verlies voor Tsjechische damesploeg, Pavel Jirkal in finale van singlestoernooi

  De Nederlandse damesploeg heeft de halve finale bereikt van het teamonderdeel op de WDF Europe Cup. In de kwartfinale werd Tsjechië met 9-4 verslagen.

  Het teamonderdeel gaat zaterdag op de finaledag van de WDF Europe Cup verder. Dan worden de halve finales en de eindstrijd afgewerkt. Hetzelfde geldt voor de ontknoping van het singlestoernooi bij de heren en de dameskoppels.

  In de finale voor heren gaat tussen Martin Heneghan uit Ierland en de Tsjech Pavel Jirkal.
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedlacek en Winstanley winnen titels op BDO Czech Open

  Karel Sedlacek en Lorraine Winstanley hebben afgelopen weekend de titels gepakt tijdens de BDO Czech Open in Tsjechië.


  Sedlacek pakte in eigen land de eindzege door in de finale af te rekenen met Hannes Schnier. Laatstgenoemde was in de halve finale te sterk voor Nederlander Gino Vos.

  Bij de dames ging de titel naar Lorraine Winstanley. Zij versloeg viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton in een geheel Engelse finale.

  Bron: dartsnieuws.com
   
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Van Gerwen wint Prague Darts Masters 2018 op weg naar PDC WK

  Michael van Gerwen heeft in Praag de Prague Darts Masters 2018 op zijn naam geschreven. Hij deed dit door in de finale af te rekenen met zijn goede vriend Vincent van der Voort.


  [​IMG]

  Ze maakten er een waar spektakel van dat met 8-7 in het voordeel van Mighty Mike werd beslist.

  In de halve finale was Van Gerwen te sterk voor Wayne Mardle, terwijl Van der Voort verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Peter Wright.

  Bron: dartfreakz.nl
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedlacek al in eerste ronde uit WK toernooi

  Keegan Brown staat in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen. De Engelsman versloeg Karel Sedlacek. De nummer veertig van de wereld versloeg de Tsjech met 3-0 in sets.

  Brown had het eigenlijk geen moment lastig tegen Sedlacek. In de eerste set bleef het met een legscore van 3-2 nog redelijk spannend, maar in de tweede set had de Engelsman al een stuk minder moeite met zijn tegenstander. In de derde set werd het 3-1 in legs en dat bleek voldoende voor een 3-0 overwinning.

  Brown kwam tot een prima gemiddelde van 95,78 per drie pijlen, Sedlacek moest het doen met 92,15 per drie worpen. Voor de vijf legs die hij pakte, had Sedlacek tien kansen nodig. Brown benutte negen van de 22 kansen die hij kreeg.

  Bron: dartsnieuws.com
   
 12. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Twee Tsjechen en Koltsov bemachtigen deelname voor eerste Euro Tour-toernooien

  Afgelopen weekend werden de Oost-Europese kwalificatietoernooien voor de eerste vier Euro Tour-toernooien van 2019 gespeeld. Drie keer ging de kwalificatieplek naar een Tsjech, Boris Koltsov pakte de resterende plaats.

  De Rus kwalificeerde zich voor het tweede Euro Tour-toernooi van het seizoen. Pavel Jirkal gaat in maart zijn debuut maken op het Europese circuit van de PDC. De Tsjech plaatste zich voor het eerste en vierde toernooi van het jaar. Karel Sedlacek boekte ook succes. De WK-deelnemer bereikte het eindtoernooi van de German Darts Grand Prix in München.

  Het eerste Euro Tour-toernooi van dit seizoen wordt van 22 tot en met 24 maart in Leverkusen afgewerkt. Van 24 tot en met 26 mei is Zwolle gastheer van een evenement op de Euro Tour.

  Bron: dartsnieuws.com
   
 13. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  PDC European Tour 2019 met debuut voor Praag
  De PDC European Tour 2019 bezoekt dit seizoen dertien speelsteden verspreid over zes landen. Tsjechië maakt zijn debuut op het Europese circuit. Evenementen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Gibraltar keren terug op het programma.

  Via de European Tour is prijzengeld te verdienen waarmee spelers zich kunnen kwalificeren voor de grote toernooien. Het spelen van het Europese circuit is ook de enige mogelijke manier om je te plaatsen voor het European Championship in Göttingen.

  Het eerste Euro Tour-toernooi van het jaar wordt eind maand in maart gespeeld. In mei wordt er Nederlandse speellocatie bezocht in Zwolle. Vervolgens worden er toernooien in Kopenhagen, Praag en Wenen afgewerkt.

  In september zijn Mannheim, Riesa en Gibraltar van een Euro Tour-evenement. Het toernooi in Gibraltar is de laatste van dit seizoen. Bekijk hier de verdeling van het prijzengeld op dit circuit.

  Kalender PDC European Tour 2019
  Evenement, Datum en Speellocatie
  ET1 European Darts Open 22 – 24 maart Leverkusen
  ET2 German Darts Championship 29 – 31 maart Hildesheim
  ET3 German Darts Grand Prix 20 – 22 april München
  ET4 German Darts Open 26 – 28 april Saarbrücken
  ET5 Austrian Darts Open 3 – 5 mei Graz
  ET6 European Darts Grand Prix 10 – 12 mei Sindelfingen
  ET7 Dutch Darts Masters 24 – 26 mei Zwolle
  ET8 Danish Darts Open 14 – 16 juni Kopenhagen
  ET9 Czech Darts Open 28 juni – 30 juni Praag
  ET10 Austrian Darts Championship 30 augustus – 1 september Wenen
  ET11 European Darts Matchplay 6 – 8 september Mannheim
  ET12 International Darts Open 13 – 15 september Riesa
  ET13 Gibraltar Darts Trophy 27 – 29 september Gibraltar

  Bron: dartsnieuws.com
   
 14. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Van Gerwen declasseert concurrentie op demotoernooi in Praag

  31 januari 2019

  Dinsdagavond vond in Praag het gelijknamige Battle of the Legends Prague plaats. Van de partij waren Michael van Gerwen, Phil Taylor, Rob Cross, Peter Wright, Wayne Mardle, James Wade, Mikuru Suzuki, Leighton Bennet en Beau Greaves.

  [​IMG]

  De Nederlander was deze avond overduidelijk te sterk voor de concurrentie. Hij wist ook in de finale geen spaan heel te laten van Rob Cross. Voltage pakte slechts 2 legs en ging met 9-2 onderuit tegen Mighty Mike die ruim 105,00 gemiddeld noteerde.

  Van Gerwen was bovendien dicht bij de eerste 9-darter van 2019 getuige deze beelden.

  Bron: dartfreakz.nl
   
 15. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  PDC European Tour strijkt neer in Praag

  In 2012 kwam de PDC met de oprichting van de PDC European Tour. Destijds stond het met vijf Euro Tour-toernooien in drie verschillende landen op de kalender.

  Zeven jaar later is het Euro Tour-circuit uitgebreid naar dertien toernooien in zes verschillende landen. Tsjechië debuteert dit jaar op de speelkalender. Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Gibraltar en Denemarken maken opnieuw deel uit van het programma van de PDC European Tour.

  Middels de Euro Tour-toernooien werd de sprong van de vloertoernooien naar de grote majors verkleind. Inmiddels worden enkele van deze toernooien zelfs beter bezocht dan de majors.

  ET9 Czech Darts Open 28 juni – 30 juni Praag

  Bron: dartnieuws.com
   
 16. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Komend weekend de World Cup of Darts 2019.

  Van 6 tot en met 9 juni wordt de World Cup of Darts 2019 in Hamburg gespeeld.

  Tsjechië
  Tsjechië maakt sinds 2015 onderdeel uit van het deelnemersveld op de World Cup of Darts. In 2010 zouden de Tsjechen ook meedoen, maar moesten zich vanwege slechte weersomstandigheden afmelden.

  Dit jaar vormen Karel Sedlacek en Pavel Jirkal voor het eerst een team. Jirkal maakte in 2015 zijn debuut op dit toernooi, terwijl Sedlacek tijdens de afgelopen edities in actie kwam. Beide spelers kwamen nog niet voorbij de eerste ronde.

  Karel Sedlacek
  Nickname: Evil Charlie
  Leeftijd: 40
  Aantal deelnames aan World Cup: 3
  Beste resultaat: Eerste ronde (2017 en 2018)
  Tegenstander eerste ronde: Polen
  Positie op wereldranglijst: 116

  Pavel Jirkal
  Nickname: –
  Leeftijd: 36
  Aantal deelnames aan World Cup: 2
  Beste resultaat: Eerste ronde (2015)
  Tegenstander eerste ronde: Polen
  Positie op wereldranglijst: 135

  [​IMG]
  Karel Sedlacek en Pavel Jirkal. Foto’s: PDC

  Bron: dartsnieuws.com
   
 17. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië uitgeschakeld

  Op de openingsdag van het dartstoernooi "World Cup of Darts" moesten de spelers van Tsjechie het onderspit delven tegen het team van Polen. In een enerverende wedstrijd, die live op tv werd uitgezonden, verloren de Tsjechen met 5-2. Door deze nederlaag zijn zij uitgeschakeld voor verdere deelname aan dit toernooi.
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Binnenkort de eerste editie van de Czech Darts Open

  Michael van Gerwen doet eind juni mee aan de eerste editie van de Czech Darts Open in Praag. De PDC organiseert voor de eerste keer een Euro Tour-toernooi in Tsjechië.

  De 30-jarige Vlijmenaar voert in Praag de plaatsingslijst aan. Naast Van Gerwen behoren ook onder meer Ian White, Gerwyn Price, Peter Wright en James Wade tot de top-16 geplaatste spelers tijdens de Czech Darts Open. Zij mogen de eerste ronde overslaan.

  Nederlandse spelers als Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan kunnen zich via een kwalificatietoernooi voor de Czech Darts Open plaatsen. Deze qualifier wordt op 21 juni gespeeld. Het Britse kwalificatietoernooi wordt eveneens op deze datum gespeeld.

  Tsjechië is het zevende land dat met de Euro Tour wordt bezocht door de PDC. Eerder werden ook toernooien in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Gibraltar en Engeland afgewerkt. Als het aan PDC-directeur Rod Harrington ligt, komen daar binnenkort snel meer landen bij.

  Klik hier voor meer informatie over de PDC European Tour, inclusief uitleg over de opzet en de verdeling van het prijzengeld.

  Bron: dartsnieuws.com
   

Deel deze pagina