Darts

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Ad Verschoor, 23-05-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nederland treft Tsjechië in 1e ronde op World Cup of Darts (video)

  Nederland speelt in de 1e ronde van de World Cup of Darts tegen Tsjechië. Het Nederlandse team, die al jaren bestaat uit Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, neemt het op tegen Frantisek Humpula en Karel Sedlacek.

  [​IMG]

  De als 1e geplaatste Schotten nemen het op tegen Singapore. Gary Anderson en Peter Wright nemen het op tegen de legendarische Paul Lim en de minder bekende Harith Lim. Titelverdediger en als 2de geplaatste team op dit toernooi Engeland (Dave Chisnall en Adrian Lewis) nemen het op tegen Gibraltar. Phil Taylor doet voor het eerst niet mee voor Engeland.

  Engeland
  Vorig jaar verloor Nederland van Engeland in de finale van de World Cup of Darts. In een zinderende finale met af en toe wat onenigheid tussen Lewis en Van Gerwen trokken de Nederlanders aan het kortste eind. Oranje won de prijs voor het laatste in 2014. Toen ook met Van Gerwen en Barney.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië op World Cup of Darts door Nederland uitgeschakeld.

  Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zonder problemen de tweede ronde van het WK darts voor landenteams bereikt. De Nederlanders rekenden in de koppelpartij af met Tsjechië, dat met Frantisek Humpula en Karel Sedlacek aantrad. Het werd uiteindelijk 5-1 in legs.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechisch team voor World Cup of Darts 2018 bekend

  Afgelopen weekend werd het Tsjechische team voor de World Cup of Darts bekendgemaakt. Twee spelers konden via kwalificatietoernooi hun plek op het WK voor landenteams verdienen.


  In totaal werden er vier qualifiers. De twee spelers die de meeste punten vergaarden tijdens deze evenementen, werden geselecteerd voor de World Cup of Darts.

  Uiteindelijk wisten Roman Benecky en Karel Sedlacek zich te kwalificeren. Benecky wist tweemaal een finale te halen, Sedlacek wist één van de vier toernooien te winnen. De Tsjech maakte vorig jaar zijn debuut op het WK voor landenteams, voor Benecky wordt het zijn eerste optreden in Frankfurt.

  Eindranking:
  1 Roman Benecky 17 punten
  2 Karel Sedlacek 16 punten
  3 Frantisek Humpula 15 punten
  4 Jan Hlavacek 13 punten
  5 Pavel Drtil & Vitezslav Sedlak 11 punten

  [​IMG]
  The talented 18 years old Roman Benecký and experienced Karel Sedláček will represent Czechia
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Engeland schakelt Tsjechië uit in eerste ronde

  Engeland is zonder moeite door naar de 2e ronde van de World Cup of Darts. Dave Chisnall en de debuterende Rob Cross wonnen nog enigszins moeilijk met 5-3 van Tsjechië.

  In voorgaande jaren gooiden Adrian Lewis en Phil Taylor altijd samen, vorig jaar kwam daar verandering in toen Taylor stopte. Chisnall kwam erbij en die was dit jaar meteen de kopman met Cross.

  134-finish
  Engeland leek zonder legverlies naar de 2e ronde te kunnen, maar door een hoop gemiste dubbels kwamen de Tsjechen toch op het scorebord. Karel Sedlacek gooide tops voor de 2-1. Een 134-finish van Chisnall in de 5e leg was het hoogtepunt van de wedstrijd. De andere Tsjech, Roman Benecky, gooide nog 104 uit om er 4-3 van te maken, maar de Engelsen waren op tijd weer bij de les om de wedstrijd toch uit te gooien.

  Bron: sportnieuws.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedláček is eerste Tsjech op de ET

  Zaterdag werden de East Europe Qualifiers gespeeld ten behoeve van het German Darts Championship (ET10) en het Dutch Darts Championship (ET11). Op deze kwalificatietoernooien is er één ticket te vergeven voor het hoofdtoernooi.

  [​IMG]

  Krzysztof Ratajski pakte het ticket voor het German Darts Championship. Op het Dutch Darts Championship wist Karel Sedláček de finale te winnen van Boris Koltsov en zich zodoende te kwalificeren voor de betreffende European Tour. Hiermee schrijft World Cup of Darts 2017 en 2018 deelnemer Karel Sedláček geschiedenis door zich als eerste Tsjech te plaatsen voor een European Tour.

  Het German Darts Championship wordt van 31 augustus tot en met 2 september in Hildesheim, Duitsland gespeeld. Maastricht is van 7 tot en met 9 september de locatie voor het Dutch Darts Championship.

  Bron: dartfreakz.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechisch talent Humpula tekent contract bij Winmau

  Frantisek Humpula heeft een driejarig contract getekend bij Winmau Darts, zo maakte de pijlenleverancier dinsdag bekend.

  De 24-jarige Humpula is pas drie jaar actief op het steeltip-circuit, nadat hij vroeger vooral softtip speelde. Sindsdien is hij tweemaal Tsjechisch nationaal kampioen geworden en deed hij in 2017 mee op de PDC World Cup of Darts.

  Dit jaar deed Humpula mee aan de Q-School, maar slaagde er niet in om een Tour Card te veroveren. Met de steun van zijn nieuwe sponsor hoopt hij zich de komende maanden te kwalificeren voor het jeugdwereldkampioenschap en het grote WK Darts.

  Bron: dartsnieuws.com
   
 7. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedlacek via Oost-Europees kwalificatietoernooi naar WK

  Karel Sedlacek debuteert in december op het WK Darts bij de PDC. De Tsjechische darter wist zaterdag het Oost-Europese kwalificatietoernooi te winnen.

  Sedlacek is de opvolger van Alan Ljubic, die vorig jaar namens Oost-Europa naar het WK Darts ging. De Tsjech maakte eerder dit jaar ook al zijn eerste opwachting op de PDC European Tour. Hij wordt na Miroslav Navratil (2008) de tweede Tsjechische speler ooit in Alexandra Palace.

  PDC World Darts Championship 2018/19 Oost-Europese Qualifier

  Kwartfinale

  Sebastian Steyer 6-3 Mitja Habjan
  Pal Szekely 6-3 Patrik Kovacs
  Karel Sedlacek 6-2 Adrian Frim
  Benjamin Pratnemer 6-3 Zoltan Mester

  Halve finale
  Pal Szekely 6-4 Sebastian Steyer
  Karel Sedlacek 6-2 Benjamin Pratnemer

  Finale
  Karel Sedlacek 6-4 Pal Szekely

  Bron: dartsnieuws.com
   
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Verlies voor Tsjechische damesploeg, Pavel Jirkal in finale van singlestoernooi

  De Nederlandse damesploeg heeft de halve finale bereikt van het teamonderdeel op de WDF Europe Cup. In de kwartfinale werd Tsjechië met 9-4 verslagen.

  Het teamonderdeel gaat zaterdag op de finaledag van de WDF Europe Cup verder. Dan worden de halve finales en de eindstrijd afgewerkt. Hetzelfde geldt voor de ontknoping van het singlestoernooi bij de heren en de dameskoppels.

  In de finale voor heren gaat tussen Martin Heneghan uit Ierland en de Tsjech Pavel Jirkal.
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedlacek en Winstanley winnen titels op BDO Czech Open

  Karel Sedlacek en Lorraine Winstanley hebben afgelopen weekend de titels gepakt tijdens de BDO Czech Open in Tsjechië.


  Sedlacek pakte in eigen land de eindzege door in de finale af te rekenen met Hannes Schnier. Laatstgenoemde was in de halve finale te sterk voor Nederlander Gino Vos.

  Bij de dames ging de titel naar Lorraine Winstanley. Zij versloeg viervoudig wereldkampioene Lisa Ashton in een geheel Engelse finale.

  Bron: dartsnieuws.com
   
 10. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Van Gerwen wint Prague Darts Masters 2018 op weg naar PDC WK

  Michael van Gerwen heeft in Praag de Prague Darts Masters 2018 op zijn naam geschreven. Hij deed dit door in de finale af te rekenen met zijn goede vriend Vincent van der Voort.


  [​IMG]

  Ze maakten er een waar spektakel van dat met 8-7 in het voordeel van Mighty Mike werd beslist.

  In de halve finale was Van Gerwen te sterk voor Wayne Mardle, terwijl Van der Voort verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Peter Wright.

  Bron: dartfreakz.nl
   
 11. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Sedlacek al in eerste ronde uit WK toernooi

  Keegan Brown staat in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts in Londen. De Engelsman versloeg Karel Sedlacek. De nummer veertig van de wereld versloeg de Tsjech met 3-0 in sets.

  Brown had het eigenlijk geen moment lastig tegen Sedlacek. In de eerste set bleef het met een legscore van 3-2 nog redelijk spannend, maar in de tweede set had de Engelsman al een stuk minder moeite met zijn tegenstander. In de derde set werd het 3-1 in legs en dat bleek voldoende voor een 3-0 overwinning.

  Brown kwam tot een prima gemiddelde van 95,78 per drie pijlen, Sedlacek moest het doen met 92,15 per drie worpen. Voor de vijf legs die hij pakte, had Sedlacek tien kansen nodig. Brown benutte negen van de 22 kansen die hij kreeg.

  Bron: dartsnieuws.com
   

Deel deze pagina