Darts

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
34 Nederlanders doen dit weekend een gooi op Open Tsjechië

Aankomend weekend zal bij de BDO het Open Tsjechië worden gespeeld en zoals gebruikelijk zullen hier weer een flink aantal Nederlanders aan deelnemen.


De teller staat dit jaar op 34 Nederlanders die in actie komen bij de heren, dames, jongens en meisjes.

Bioscoopzaal
Voor de 2019-editie heeft de organisatie bovendien iets bijzonders in petto. In de bioscoopzaal van het hotel wordt namelijk een podium opgebouwd en hier zullen interessante wedstrijden worden gespeeld welke te volgen zullen zijn via deze livestream.
 

Ad Verschoor

Donateur
Humphries pakt wereldtitel bij de jeugd tegen piepjong Tsjechisch talent Adam Gawlas

Luke Humphries is de nieuwe wereldkampioen bij de jeugd. De Engelsman ging als topfavoriet aan de slag tegen de piepjonge en onervaren Adam Gawlas. De Tsjech was na één leg eigenlijk al gezien en zo werd het 6-0. Daarmee is Humphries de opvolger van Dimitri Van den Bergh.

Bizar verhaal
Adam Gawlas is het meest bizarre dartsverhaal van het jaar. De zeventienjarige Tsjech kreeg in februari pas een dartsbord van zijn ouders en gooide zich een paar maanden later al naar zijn eerste European Tour-kwalificatie. Bij de JDC wist hij de finale al te bereiken en begin deze maand wist Gawlas ook de eindstrijd van het PDC Jeugd WK te bereiken. In Minehead was de spanning echter al snel te groot.

Faalangst overwonnen
De Tsjech begon nog sterk in de eerste leg, om twee pijlen op de dubbel te missen. Humphries profiteerde en liep daarna weg. Met een 112-finish was het al 3-0, gevolgd door een 180’er voor 4-0. De jonge Engelsman was de afgelopen jaren al zeer dominant op de Development Tour, alleen op het WK wilde het telkens niet lukken. Bij de grote mannen wist hij vorig jaar wel de kwartfinale van het WK te bereiken door titelverdediger Rob Cross te vloeren. Dit jaar zakten zijn prestaties lange tijd weg, waarna hij toegaf last te hebben van faalangst. Daar heeft hij aan gewerkt en weet de laatste maanden weer goed te presteren.

180’ers maken het verschil
Zo speelde hij vrijdag op de Players Championship Finals al een goede partij tegen Michael van Gerwen en op hetzelfde podium in Minehead was hij met de voorsprong op zak echt los. Er volgde een tweede 180’er en de zesde leg bracht voor de derde leg op rij een maximale score om de leg te openen. Zo liep Cool Hand Luke scorend weer weg en maakte het eenvoudig af.

Bron: dartinfo.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Sedlacek eerste Tsjech ooit met Tour Card

Karel Sedlacek schreef zaterdag geschiedenis op de PDC Q-School. Door het behalen van zijn Tour Card is hij meteen de eerste Tsjech die dat kunstje weet te flikken.


Sedlacek, eerder al driemaal voor zijn land actief op de World Cup, won zaterdag in het Duitse Hildesheim zijn beslissende wedstrijd tegen Berry van Peer met 5-1. “Ik vind het op dit moment nog moeilijk om mijn gevoelens te beschrijven. Dit is echter sowieso een fantastisch moment voor mij en voor het Tsjechische darts.”

De 40-jarige Tsjech was ook de eerste twee dagen van Q-School al aardig in vorm. “De voorbije dagen lukte het me net niet om een Tour Card te veroveren maar ik bleef mezelf inprenten dat ik goed stond te gooien. Ik heb geduldig gewacht op mijn kans en vandaag heb ik die gelukkig ook gegrepen.”

Bron: dartsnieuws.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Vitezslav Sedlak wint Tsjechische Premier League 2020

29 mei 2020

De laatste maanden wordt er veel online gedart. Een voorbeeld hiervan is de Tsjechische Premier League. Sinds april streden 10 Tsjechische topdarters tegen elkaar in een toernooi met eenzelfde opzet als de PDC Premier League. Karel Sedlacek was de grote afwezige op dit gestreamde toernooi. Evil Charlie mag als PDC-tourkaarthouder immers niet meedoen aan gestreamde wedstrijden zonder toestemming van de PDC.

Pavel Jirkal en David Rosi sneuvelden als eerste na negen speelrondes. Jirkal kwam niet verder dan twee overwinningen, terwijl Rosi enkel Jirkal wist te verslaan.

Met nog een ronde poulewedstrijden te gaan waren Adam Gawlas (de runner-up van het PDC WK jeugd 2019), Vitezslav Sedlak en Aleksander Masek verzekerd van deelname aan de play-offs. David Pisek, Ondrej Kysilka (die op de PDC Q-School afgelopen januari eenmaal wist door te dringen tot de kwartfinales) en Michal Ondo wisten op dat moment al dat ze de play-offs niet zouden halen. De strijd om het laatste ticket ging tussen Daniel Barborak en Michal Smejda. Barborak wist Ondrej Kysilka te verslaan en zodoende zijn plek in de play-offs veilig te stellen. Hij passeerde eveneens Masek op legsaldo, die zijn laatste poulewedstrijd verloor.

De eerste halve finale ging tussen Adam Gawlas, die de poulefase met twaalf punten uit zestien wedstrijden als nummer een had afgesloten, en Aleksander Masek, die doordat hij in de laatste speelronde met 7-4 verloren had van Gawlas met tien punten op de vierde plek was geëindigd omdat zijn legsaldo minder was dan de nummer drie. Masek pakte echter zijn revanche en zette Gawlas opzij.

Daarna was het de beurt aan Vitezslav Sedlak, die voordat de play-offs begonnen vijf wedstrijden op rij had weten te winnen in de Tsjechische Premier League, en Daniel Barborak, die door een reeks van zes overwinningen vanaf speelronde 4 tot en met speelronde 11 de koploper was geweest. Sedlak boekte een overtuigende 10-4 zege.

Zodoende ging de finale tussen Aleksander Masek en Vitezslav Sedlak. Beide heren hadden, net zoals meerdere Tsjechen, meegedaan aan PDC Q-School. Masek behaalde zijn beste resultaat op de eerste dag door de laatste 64 te halen, waar hij met 5-3 strandde tegen Kay Smeets. Ook Sedlak wist eenmaal tot de laatste 64 door te dringen. Hij verloor daar op dag vier met 5-3 van Richard Veenstra. In de poulefase was Masek met 6-4 en 7-6 tweemaal te sterk geweest voor Sedlak, wat hem goede moed gegeven zal hebben. Sedlak had op zijn beurt al zes wedstrijden op rij gewonnen en zal dus ook zelfverzekerd de finale ingegaan zijn. Met een gemiddelde van 87 trok Sedlak de finale met 10-7 naar zich toe.

Tsjechische Premier League 2020

Eindstand poulefase

1. Adam Gawlas 12(94-58)
2. Vitezslav Sedlak 11(93-70)
3. Daniel Barborak 10(81-67)
4. Alexander Masek 10(83-79)
5. David Pisek 8(83-72)
6. Michal Smejda 8(74-74)
7. Ondrej Kysilka 7(72-88)
8. Michal Ondo 5(65-94)
9. Pavel Jirkal 2(37-46)*
10. David Rosi 1(19-53)*
*: Jirkal en Rosi waren na negen van de zestien speelrondes uitgeschakeld.

Play-offs

Halve finales

Aleksander Masek – Adam Gawlas 10-8
Vitezslav Sedlak – Daniel Barborak 10-4

Finale
Vitezslav Sedlak – Aleksander Masek 10-6

Bron: dartfreakz.nl
 

Ad Verschoor

Donateur

Andy Baetens en Aletta Wajer pakken single titels Czech Open 2023

Andy Baetens en Aletta Wajer pakken single titels Czech Open 2023


Op zaterdag werd in Tsjechië het Czech Open 2024 gespeeld en hierbij was er Nederlands en Belgisch succes.

Bij de heren pakte Andy Baetens de titel door in de finale met 5-1 te winnen van Andreas Harrysson.

Nederlands succes was er bij de dames voor Aletta Wajer. Ze wist een achterstand om te buigen in winst en won de titel met 5-4 tegen Monique Lessmeister in de finale.

Bron: dartfreakz.nl
 
Bovenaan