CSA Czech Airlines

Topic in 'Vervoer' gestart door Pasqual, 13-05-2011.

 1. Pasqual

  Pasqual Beheer Administrator

  PRAAG - De Tsjechische luchtvaartmaatschappij CSA Czech Airlines gaat proberen een graantje mee te pikken van de luchtvaartmarkt in buurland Slowakije. Met ingang van juni start CSA vanaf de luchthaven van Bratislava 24 lijndiensten per week naar zes Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam en Brussel. Dat heeft de SkyTeam-carrier vrijdag bekendgemaakt.

  Op de route Bratislava-Amsterdam gaat CSA vier keer per week vliegen. Naar Brussel staan drie wekelijkse vluchten in de planning. Andere bestemmingen waarop CSA gaat vliegen zijn Barcelona (twee keer per week), Larnaca (drie per week), Rome (vijf keer per week) en Parijs (zeven keer per week). De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Boeing 737-500.

  Sinds het wegvallen van SkyEurope Airlines in 2009 ontbreekt het de luchthaven van Bratislava aan een ‘home carrier’. Dagelijks verwerkt het vliegveld slechts een paar handen vol vertrekkende vluchten, voornamelijk van low cost carrier Ryanair. De Ierse maatschappij vliegt onder meer naar Charleroi, Beauvais en Rome Ciampino. CSA vliegt twee keer per dag naar Praag.

  De ticketverkoop van de nieuwe CSA-vluchten vanuit Bratislava start op 17 mei. Begin volgende week worden ook details over de dienstregeling en ticketprijzen vrijgegeven.
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Dat was van korte duur zie luchtvaartnieuws.nl.
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Czech Airlines vergroot capaciteit van en naar Schiphol

  Czech Airlines (CSA) voegt een zondagochtendvlucht toe aan het vluchtschema tussen Schiphol en Praag. De Tsjechische KLM-partner komt daardoor uit op dertien wekelijkse vluchten op de route.

  De extra vlucht wordt tot en met 6 augustus uitgevoerd. Czech Airlines vliegt op Schiphol met de Airbus A319.

  Bron: zakenreisnieuws.nl
   
  zapalky vindt dit leuk/interessant.
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Czech Airlines geeft huisstijl een kleine update

  De nieuwe kleuren zijn voorlopig nog niet in de lucht te zien; vanwege het coronavirus worden er geen lijnvluchten uitgevoerd in Tsjechië.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Bron: luchtvaartnieuws.nl
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Czech Airlines hervat 18 mei vluchten deels, ook naar Schiphol

  PRAAG - Czech Airlines heeft besloten om vanaf 18 mei de vluchtoperaties weer op te starten. Schiphol wordt één van de eerste bestemmingen die de Tsjechische KLM-partner terug aanvliegt, met tot wel dertien vluchten per week uit Praag.

  Ook Frankfurt, Parijs en Stockholm ontvangen vanaf die datum weer passagiersvluchten van Czech Airlines. Op 24 mei volgt Kiev. Een dag later zijn ook Odessa en Boekarest weer in het netwerk opgenomen. Deze vluchten kunnen al geboekt worden.

  Czech Airlines heeft haar vliegtuigen de afgelopen weken aan de grond gehouden, op wat repatriëring en andere speciale vluchten na.

  Bron: zakenreisnieuws.nl
   
  elske en dennuzzz vinden dit leuk/interessant.
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Czech Airlines: eerste ontslaggolf

  De belangrijkste luchtvaartmaatschappij Czech Airlines is begonnen met het ontslaan van werknemers als gevolg van de coronaviruscrisis. Meer dan 140 piloten en medewerkers van het cabinepersoneel kregen vrijdag bericht in wat slechts de eerste golf van ontslagen is.

  In totaal is Czech Airlines van plan om tussen nu en februari 2021 meer dan 300 banen te schrappen. Maar liefst 126 piloten zullen worden ontslagen vanwege de daling van het luchtverkeer.

  Sommigen hebben de keuze gekregen tussen een opzegtermijn van twee maanden en een jaar onbetaald verlof wanneer het management hun positie in het bedrijf opnieuw zou beoordelen.

  Bron english.radio.cz
   

Deel deze pagina