Film Buitenlandse films, opgenomen in Tsjechië

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Jarin, 22-02-2004.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Internationale filmproductie in Tsjechië wordt hervat, met acteurs die quarantaine kunnen vermijden.

  Strenge hygiënevoorschriften, waaronder frequente tests op coronavirus, zijn van toepassing op mensen die werken aan internationale filmproducties

  De internationale filmproductie begint opnieuw in Tsjechië, omdat de beperkingen die verspreiding van het coronavirus tegengaan, zijn versoepeld.

  Producties die gedwongen werden hun opnames te onderbreken, zijn onder meer seizoen twee van Legendary Entertainment / Amazon's Carnival Row met Orlando Bloom en Cara Delevigne, het eerste seizoen van Amazon's fantasieserie Wheel of Time met in de hoofdrol Rosamunde Pike, Marvel Studios 'The Falcon en The Winter Soldier, en de Netflix-film 473 Transatlantic.

  Bovendien kan de binnenlandse productie van televisie, film en advertenties worden voortgezet, aangezien er zelfs tijdens de beperkingen een beperkte filmopname heeft plaatsgevonden.

  Productiebedrijf Stillking, dat betrokken is bij Carnival Row en andere producties, heeft een actuele lijst met regels die van toepassing zijn op productie en reizen op hun website.

  De Amerikaanse ambassadeur Stephen B. King merkte op hoe belangrijk het is om de filmproductie in Tsjechië nieuw leven in te blazen: “Met zijn prachtige kastelen, iconische landschappen en getalenteerde ondersteuningscapaciteiten is Tsjechië altijd een aantrekkelijke filmbestemming geweest voor Hollywood. Hoewel deze crisis de industrie op zijn kop heeft gezet, ben ik blij dat we naar de toekomst kunnen gaan kijken en deze samenwerking kunnen voortzetten, waarvan de filmhistorici tot het einde van de 19e eeuw zijn teruggegaan. Ik kijk ernaar uit om onze filmmakers, acteurs en crews terug te verwelkomen, ”zei hij.

  Terwijl de belangrijkste filmstudio's van het land, zoals Barrandov en Prague Studios, zich in de hoofdstad bevinden, vindt de productie plaats in de hele Tsjechische Republiek, die verschillende locaties biedt die kunnen verdubbelen voor alles, van middeleeuwse dorpen tot scifi-omgevingen.

  Recente films die in Tsjechië zijn opgenomen, zijn onder meer de satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit, die een Academy Award voor beste bewerkte scenario won, en Spider-Man: Far From Home, dat verschillende prijzen ontving voor acteurs Tom Holland en Zendaya. De superheldenfilm Bloodshot, met Vin Diesel in de hoofdrol, werd gedeeltelijk opgenomen in Praag en bevindt zich momenteel in Tsjechische bioscopen.

  De release van de DC Comics-universumfilm Wonder Woman 1984, gedeeltelijk gefilmd in Praag, werd uitgesteld tot augustus omdat theaters over de hele wereld gesloten waren. Het actiekostuum-drama Medieval, ook wel Jan Žižka genoemd, dat in 2018 op Tsjechische locaties werd gefilmd, staat momenteel gepland voor release in februari 2021.

  De internationale filmproductie in Praag nam een vlucht na het succes van de eerste aflevering van de Mission Impossible-franchise in 1996.

  Lees hele artikel op news.expats.cz.
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Gefilmd in Šumava: terugkeer van de iconische hond Lassie.

  Ze heeft een ster op Hollywood Walk of Fame, postzegel en talloze versies. Maar nu liep voor het eerst de hondenheldin Lassie door Šumava. De Duitse bewerking van het legendarische verhaal dat Lassie terugkeert, heeft een sterke Tsjechische voetafdruk.

  Na 26 opnamedagen in Duitsland zijn de filmmakers van Lassie verhuisd naar de Tsjechische locaties in Šumava, waar ze verbleven tot 28 juli 2019.
  "We hadden het hoofdkamp op de school in Vlachov Březí voor de lokale filmopnames", bevestigde Petr Bílek van Mia Film. Veel lokale kinderen werden gecast voor de schoolscènes van de film.

  Het team filmde ook in Třeboň, Prachatice of Sušice, de buitenkant van de glasfabriek in Annín of de stuw op de Lužnice bij Majdalena in Zuid-Bohemen, waar dramatische beelden uit de finale van de film plaatsvinden, spelen een belangrijke rol.

  Het was voor de scènes in de rivier dat de productie een vierde moest vinden naast de drie honden die om de beurt de rol van Lassie speelden - een eervolle uitzondering tussen collies, waarvan wordt gezegd dat ze anders vijanden zijn met water. Maar volgens het script moet hij verdrinkende kinderen redden.

  Bronnen idnes.cz + tekdeeps.com.  "Lassie, een reis vol avontuur" 15 juli in de bioscoop. Bron filmvandaag.nl.
   
  Pelhřimov en dennuzzz vinden dit leuk/interessant.
 3. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

 4. Enkele jaren geleden moest ik op het station van Liberec overstappen. Een deel van het station is nog authentiek en in oude staat. Toen ik in de hal kwam was ik erg verbaasd. De hal hing vol met hakenkruisvlaggen van nazi Duitsland. Ook Tsjechische reizigers waren verbaasd. Maar het bleek om filmopnames te gaan die er plaatsvonden. Ook de perrons waren van teksten en reclameposters uit de oorlog voorzien. Het was of je in een andere tijdzone terecht was gekomen, want op het moment vonden er geen filmopnames plaats. Ik ben benieuwd om welke film het ging. Mogelijk een Duitse, omdat er ook vlaggen van de stad Berlijn tussen hingen. Overigens is het station vaker het decor van filmopnames. Zo liepen er mensen in historische kleding en bokkenpoten op het historisch ingerichte station. Waarschijnlijk ging dat om een Tsjechische sprookjesfilm. Al zo'n 3 keer meegemaakt dat het station gebruikt werd als filmdecor.
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Niet in Tsjechië opgenomen, maar wel een Tsjechisch tintje:

  [​IMG]

  In Tsjechië gebouwde tram verschijnt in The Simpsons.

  Een Škoda 10T-tram, gebouwd in Tsjechië voor de Amerikaanse stad Portland, maakt een korte verschijning in een aflevering van seizoen 31 van de hitshow.
  Kijkers met adelaarsogen hebben misschien een bekend Tsjechisch voertuig opgemerkt in een recente aflevering van de langlopende Amerikaanse tv-serie The Simpsons: een in Tsjechië gebouwde tram, met name de Škoda 10T, gebouwd door de beroemde autofabrikant voor de Amerikaanse stad Portland.

  Marge the Lumberjill, de vierde aflevering van het 31ste seizoen van de show, bevat een korte tweede opname van de tram, afgebeeld nadat het gezin vanuit hun huis in Springfield naar Portland is gereisd.

  De tram werd afgelopen november uitgezonden in de VS en werd opgemerkt door lokale fans nadat de aflevering vorige week op Prima COOL werd uitgezonden:  "Voor Amerikanen is Portland de belichaming van het moderne, ecologisch gevoelige kosmopolitische leven, waar bijna iedereen zou willen leven als ze de kans hadden om dat te doen," vertelde de Tsjechische vertaler Vojtěch Kostiha van The Simpsons aan e15.

  "Het is een grote eer om een Tsjechische tram in de stad van de toekomst te hebben in de meest succesvolle Amerikaanse animatieserie aller tijden."

  De Škoda 10T-trams werden gebouwd door de Tsjechische autofabrikant, met name Portland, Oregon en Tacoma, Washington, en alleen gemaakt van 2000-2002.

  De voertuigen zijn gebouwd in Tsjechië en compleet naar de VS verscheept. Van de 13 geproduceerde trams zijn er tien naar Portland verscheept en drie naar Tacoma.

  Interessant genoeg lijkt de versie van de tram in The Simpsons meer op de bekende rode, witte en grijze Škoda 15T-trams die in Praag te zien zijn dan op wat misschien wel de meest herkenbare 10T van Portland is, een Portland-tram met een blauwe voorkant en een rode body (hoewel andere versies ook een rode voorkant hebben).

  De Škoda 10T is niet de eerste Tsjechische referentie in het langlopende tv-programma.

  In de aflevering Flaming Moe's van het derde seizoen klaagt tante Selma over 'goddeloze Tsjechoslowaakse stopcontacten' tijdens een reisverslag-diavoorstelling. Dit was geen flauwekul: Tsjecho-Slowakije was nog een land toen de aflevering voor het eerst werd uitgezonden.

  In Treehouse of Horror XVII wekt Bart de Golem van Praag weer tot leven.

  Treehouse of Horror XXVII: Lenny: "Dus, hoe ging het in Praag?" Carl: “Oh, best wel. Ik ... heb een paar Tsjechen afgezegd."

  Ik dans zo dik als ik kan: Marge: "Ik heb een welkomstwagenmand gemaakt voor onze nieuwe buren uit Oost-Europa." Homer (met checklist): "Check." Marge: "Nee, Sloveens."  En in de aflevering In the Name of the Grandfather van seizoen 20 verschijnt de Tsjechische zangeres en actrice Markéta Irglová naast Glen Hansard, met wie ze een Oscar won voor het originele nummer Falling Slowly uit de film Once:


  Bron news.expats.cz.
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Was dat september 2015?

  Liberec se vrátil v čase. Číňané tu natáčí historický seriál.
  Liberec is terug in de tijd. De Chinezen filmen hier een historische serie.

  Begin september keerde Liberec zeven decennia terug. Net als in Praag en Pilsen werd onder Ještěd de historische televisieserie The Last Visa, het grootste werk van de Chinees-Tsjechische coproductie tot nu toe, opgenomen. De serie vertelt het verhaal van de Chinese ambassadeur in Oostenrijk, die duizenden Joden redde van de nazi's.
  Bron liberecka.drbna.cz + filmkolektiv.cz.
  --------------------------------------------------------------
  Liberec verwelkomde in 2018 verschillende filmsterren.

  Vorig jaar veranderden zeven filmploegen in Liberec en creëerden scènes voor Spiderman, de Carnival Row-serie of World on Fire. De stad onder Ještěd werd bezocht door filmsterren Orlando Bloom, Cara Delevinge of Tom Holland.

  Liberec heeft een speciaal filmkantoor gereserveerd om filmmakers te helpen, die de crew helpt bij het kiezen van locaties, maar ook bij het coördineren van het filmen en de dagelijkse gang van zaken in de stad, zegt Pavlína Sacherová, hoofd van het Liberec Film Office.

  Maar dat is niet alles, kantoor biedt onderdak aan de filmmakers en zoekt ook naar potentiële acteurs voor extra.

  En waarom dit allemaal? “Het verblijf van buitenlandse producties is een groot voordeel voor de lokale economie en deze secundaire inkomsten zijn beduidend hoger dan bijvoorbeeld directe betalingen voor het huren van ruimte en gebouwen. Dus ik wil de ontwikkeling van het filmbureau ondersteunen, bijvoorbeeld met directe financiële prikkels”, zegt Ivan Langr, loco-burgemeester.

  Naast Spiderman, die bijna een maand Beneš Square innam, werd vorig jaar de Carnival Row-serie met Orlando Bloom gefilmd in Liberec. "De reacties op deze shoot waren geweldig. Bloom en Delevingne behoren tot de grootste sterren van de showbusiness", aldus Sacher.

  Ook de productie van de serie World on Fire arriveerde eind dit jaar in Liberec en hier werd bijvoorbeeld het sprookje The Watchmaker's Apprentice gefilmd.
  Bron liberecka.drbna.cz.
  ------------------------------------------------------
  Filmlocaties in Tsjechië op zemefilmu.cz/en/film-locations.
   
  Laatst bewerkt: 25-08-2020

Deel deze pagina