Film Buitenlandse films, opgenomen in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Laura schreef:
De hele film is opgenomen in Praag. Het begin in Amsterdam is ook allemaal in Praag opgenomen.....Damn heb lang niet zo'n slechte film gezien.
Mijn dochter heeft die film ook gezien en derhalve heb ik hem maar laten lopen. (Pa die film is bagger). Wel vertelde ze dat een stuk was opgenomen in de straat bij Oma in Krumlov.
 

Lukas15

Geroyeerd Lid
En er zijn nog veel films in productie die nog uitmoeten komen

Comfortably Numb
Last Holiday
The Runelords
Therese Raquin

En bijv. de films A sound of thunder, The Brothers Grimm enz. zijn ook gefilmd in Tsjechië

Voor een compleet overzicht klik hier
 
Oh Esther, ik heb deze film gezien, wist toen niet dat hij voor een gedeelte in Praag was opgenomen.

Wat vond ik het een draak van een film, echt vreselijk. Ronald vond hem geweldig! Zo zie je smaken verschillen. Jaimy maakt er nog weleens grapjes over als ik vervelend doe;"Pas op want ik zet Van Helsing op". Brrrr.
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Wat een idiote film zeg, eigenlijk was ik hem na 5 minuten al zat, maar ben eigenwijs en nieuwsgierig, dus heb het nog een half uur volgehouden, voor de rest heb ik zitten zappen. En toen het einde weer gekeken, een soort van kinderfilm, harry potter idee maar dan veel erger, maar ja ook weer niet echt voor kleine kinderen. Ach ja, we weten weer wat. :(
 
The illusionist

Alle beloftes worden waargemaakt

De nieuwste trend bij filmmakers lijkt in verdwijntrucs gespecialiseerde goochelaars te betreffen. We zagen Woody Allen al met zo'n magische kist in de weer in zijn laatst voltooide film, Scoop, en ook in het Turkse Hokkabaz werd via die methode een meisje zoek gemaakt.

Een slag serieuzer zijn de twee goochelfilms die nu kort na elkaar op ons af zullen komen. Deze week arriveert The Illusionist, dat zich een jaar of honderd geleden afspeelt in Wenen. Begin februari volgt The Prestige, dat in dezelfde periode gesitueerd is, maar dan in Londen. Beide films deugen bijzonder.

The Illusionist werd volledig opgenomen in Tsjechië, met name in Praag. Een dorpsjongen met talent voor magie en een adellijk meisje zijn verliefd op elkaar geworden, maar een gezamenlijke toekomst wordt hun niet gegund. Ze worden wreed uit elkaar gedreven. Als jonge volwassenen komen ze elkaar dan toch weer tegen in de hoofdstad van de Habsburgse dubbelmonarchie. Hij mag zich dan hebben ontwikkeld tot een vermaard illusionist, de sociale afstand tot zijn vroegere jeugdliefde is er bepaald niet geringer op geworden - want zij is als verloofde opgeëist door niemand minder dan kroonprins Leopold.

De vroegere relatie wordt desondanks nieuw leven ingeblazen. Daarbij wordt veel op het spel gezet door magiër Eisenheim (Edward Norton) en zijn geliefde Sophie (Jessica Biel), want Leopold (Rufus Sewell) is even trots als wreed als onberekenbaar. De kroonprins schakelt politiecommissaris Uhl (Paul Giamatti) in om de twee gelieven het leven zuur te maken.

Terwijl Leopold steeds bloeddorstiger wordt, ontwikkelt Uhl stiekem een steeds grotere bewondering voor de geniale Eisenheim, die tot alles bereid blijkt te zijn om Sophie niet voor een tweede keer kwijt te raken. Dat leidt dan tot een verschrikkelijke catastrofe die - allicht - in de laatste minuten toch weer verrassend anders in elkaar blijkt te zitten dan we al die tijd hadden gedacht.

Terwijl op de prestaties van Biel en Sewell weinig valt af te dingen, heeft deze door Neil Burger geregisseerde film vooral erg veel te danken aan de rasacteurs Norton en Giamatti.

De Tsjechische couleur locale helpt aanzienlijk de geloofwaardigheid van deze romantische thriller te verhogen. Alles wat The Illusionist belooft, wordt waargemaakt. De basiscondities daarvoor waren geschapen in een gewiekst door regisseur Burger zelf ontworpen script.

The illusionist
Regie: Neil Burger
Met: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan.

Het Parool
 

Bijlagen

  • 010307-illusionist-410.jpg
    010307-illusionist-410.jpg
    27 KB · Bekeken: 1

dennuzzz

Donateur
Film deels opgenomen in Tsjechië: Bad Company

Vandaag op SBS6 :

Verenigde Staten / Tsjechië
Actie / Komedie
116 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met Anthony Hopkins, Chris Rock en Peter Stormare

Wanneer een aan Harvard afgestudeerde CIA-agent vermoord wordt tijdens een klus huurt de CIA zijn tweelingbroer (Rock) in, die echter een jongen van de straat is. De CIA wil dat hij het project waar zijn broer mee is begonnen afmaakt. Maar aangezien de broer totaal geen ervaring heeft wordt er een ervaren agent (Hopkins) ingehuurd om hem te trainen tot een 'echte' CIA-agent.


maandag 31 maart, 20:30 uur op TV (SBS6) |

Veel kijkplezier,
Dennis
 

Freddy2005

† In Memoriam
Der Rote Baron vanaf nu in de (Duitse) zalen

Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, tijdens de Eerste Wereldoorlog bekend als de Rode Baron (Breslau, 2 mei1892 – bij Cappy, Frankrijk, 21 april1918) was een Duitsgevechtspiloot. In de Eerste Wereldoorlog heeft Von Richthofen tachtig vijandelijke vliegtuigen neergeschoten, waardoor hij de beroemdste gevechtspiloot van zijn tijd werd.


De nieuwe film, met Matthias Schweighöfer in de hoofdrol, is grotendeels in en rond Praag gedraaid. De lokaties voor de verschillende vliegvelden waren onder meer in de buurt van het kasteel Veltrusy en de militaire vlieghaven in Praag Kbely. In de Tsjechische hoofdstad werden nog meer scènes gedraaid: in en voor het nationaal museum oa. Het gebouw stelt een Berlijns "paleis" voor, maar Praag kenners zullen het direkt herkennen. Drie maanden is, in 2006, in Praag aan de film door 250 medewerkers gewerkt. Binnenopnamen zijn in de Praagse filmstudios gemaakt.

radio.cz

rotebaron
 

Bijlagen

  • schweighoefer800x600.jpg
    schweighoefer800x600.jpg
    56,2 KB · Bekeken: 0

dennuzzz

Donateur
Vandaag om 20:30 op Net5

Verenigde Staten
Komedie / Drama
112 minuten

geregisseerd door Wayne Wang
met Queen Latifah, Gérard Depardieu en Timothy Hutton

Georgia Byrd (Queen Latifah), een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.
 
Bovenaan