Film Buitenlandse films, opgenomen in Tsjechië

Topic in 'Muziek, Film, Radio & TV' gestart door Jarin, 22-02-2004.

 1. Marcel

  Marcel Beheer Moderator

  bron : Prague Daily Monitor

  http://www.praguemonitor.com/ctk/?story_id=e43098i20061011

  de opnames voor de film 'romantische komedie Good Grief zijn begonnen. ook worden hiervoor opnames gemaakt in milaan.
  van de week is Julia Roberts, als 1 van de hoofdrolspelers, aangekomen in Praag.
   
 2. Mijn dochter heeft die film ook gezien en derhalve heb ik hem maar laten lopen. (Pa die film is bagger). Wel vertelde ze dat een stuk was opgenomen in de straat bij Oma in Krumlov.
   
 3. Lukas15

  Lukas15 Geroyeerd Lid

  En er zijn nog veel films in productie die nog uitmoeten komen

  Comfortably Numb
  Last Holiday
  The Runelords
  Therese Raquin

  En bijv. de films A sound of thunder, The Brothers Grimm enz. zijn ook gefilmd in Tsjechië

  Voor een compleet overzicht klik hier
   
 4. Esthertje

  Esthertje Geroyeerd Lid

 5. Oh Esther, ik heb deze film gezien, wist toen niet dat hij voor een gedeelte in Praag was opgenomen.

  Wat vond ik het een draak van een film, echt vreselijk. Ronald vond hem geweldig! Zo zie je smaken verschillen. Jaimy maakt er nog weleens grapjes over als ik vervelend doe;"Pas op want ik zet Van Helsing op". Brrrr.
   
 6. Esthertje

  Esthertje Geroyeerd Lid

  :deuk: Ik heb de film nog niet gezien, leek me reuze leuk, maar nu weet ik het dus niet :D Afijn als ik niks te doen heb ga ik ff keuren.
   
 7. Natuurlijk, gewoon kijken hoor! Misschien vind jij hem ook wel geweldig, zoals Ronald. Ben wel benieuwd....
   
 8. Esthertje

  Esthertje Geroyeerd Lid

  Wat een idiote film zeg, eigenlijk was ik hem na 5 minuten al zat, maar ben eigenwijs en nieuwsgierig, dus heb het nog een half uur volgehouden, voor de rest heb ik zitten zappen. En toen het einde weer gekeken, een soort van kinderfilm, harry potter idee maar dan veel erger, maar ja ook weer niet echt voor kleine kinderen. Ach ja, we weten weer wat. :(
   
 9. Ik neem aan dat je hem wel hebt opgenomen om in de toekomst lastige visite snel de deur uit te kunnen werken Es? :stout:
   
 10. Esthertje

  Esthertje Geroyeerd Lid

  Ja tuurlijk :deuk:
   
 11. Hier kan ik helemaal niets tegenin brengen! Wat een drama hè! Ronald ging weer kijken, terwijl hij de d.v.d. heeft. Gelukkig had ik avonddienst.
   
 12. The illusionist

  Alle beloftes worden waargemaakt

  De nieuwste trend bij filmmakers lijkt in verdwijntrucs gespecialiseerde goochelaars te betreffen. We zagen Woody Allen al met zo'n magische kist in de weer in zijn laatst voltooide film, Scoop, en ook in het Turkse Hokkabaz werd via die methode een meisje zoek gemaakt.

  Een slag serieuzer zijn de twee goochelfilms die nu kort na elkaar op ons af zullen komen. Deze week arriveert The Illusionist, dat zich een jaar of honderd geleden afspeelt in Wenen. Begin februari volgt The Prestige, dat in dezelfde periode gesitueerd is, maar dan in Londen. Beide films deugen bijzonder.

  The Illusionist werd volledig opgenomen in Tsjechië, met name in Praag. Een dorpsjongen met talent voor magie en een adellijk meisje zijn verliefd op elkaar geworden, maar een gezamenlijke toekomst wordt hun niet gegund. Ze worden wreed uit elkaar gedreven. Als jonge volwassenen komen ze elkaar dan toch weer tegen in de hoofdstad van de Habsburgse dubbelmonarchie. Hij mag zich dan hebben ontwikkeld tot een vermaard illusionist, de sociale afstand tot zijn vroegere jeugdliefde is er bepaald niet geringer op geworden - want zij is als verloofde opgeëist door niemand minder dan kroonprins Leopold.

  De vroegere relatie wordt desondanks nieuw leven ingeblazen. Daarbij wordt veel op het spel gezet door magiër Eisenheim (Edward Norton) en zijn geliefde Sophie (Jessica Biel), want Leopold (Rufus Sewell) is even trots als wreed als onberekenbaar. De kroonprins schakelt politiecommissaris Uhl (Paul Giamatti) in om de twee gelieven het leven zuur te maken.

  Terwijl Leopold steeds bloeddorstiger wordt, ontwikkelt Uhl stiekem een steeds grotere bewondering voor de geniale Eisenheim, die tot alles bereid blijkt te zijn om Sophie niet voor een tweede keer kwijt te raken. Dat leidt dan tot een verschrikkelijke catastrofe die - allicht - in de laatste minuten toch weer verrassend anders in elkaar blijkt te zitten dan we al die tijd hadden gedacht.

  Terwijl op de prestaties van Biel en Sewell weinig valt af te dingen, heeft deze door Neil Burger geregisseerde film vooral erg veel te danken aan de rasacteurs Norton en Giamatti.

  De Tsjechische couleur locale helpt aanzienlijk de geloofwaardigheid van deze romantische thriller te verhogen. Alles wat The Illusionist belooft, wordt waargemaakt. De basiscondities daarvoor waren geschapen in een gewiekst door regisseur Burger zelf ontworpen script.

  The illusionist
  Regie: Neil Burger
  Met: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan.

  Het Parool
   

  Bijgevoegde bestanden:

 13. Momenteel in Praag in de maak: de actiefilm 'Wanted' met Angelina Jolie
   
 14. Maandagavond, 7 mei om 20.30 uur komt op SBS 6 'Bad Company'. Deze actie/komedie is grotendeels in Praag opgenomen.
   

 15. Edward Norton en Praag, wat een combinatie :hart:
   
 16. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Film deels opgenomen in Tsjechië: Bad Company

  Vandaag op SBS6 :

  Verenigde Staten / Tsjechië
  Actie / Komedie
  116 minuten

  geregisseerd door Joel Schumacher
  met Anthony Hopkins, Chris Rock en Peter Stormare

  Wanneer een aan Harvard afgestudeerde CIA-agent vermoord wordt tijdens een klus huurt de CIA zijn tweelingbroer (Rock) in, die echter een jongen van de straat is. De CIA wil dat hij het project waar zijn broer mee is begonnen afmaakt. Maar aangezien de broer totaal geen ervaring heeft wordt er een ervaren agent (Hopkins) ingehuurd om hem te trainen tot een 'echte' CIA-agent.


  maandag 31 maart, 20:30 uur op TV (SBS6) |

  Veel kijkplezier,
  Dennis
   
 17. Nu op Veronica: Eurotrip. Een komedie over Amerikaanse jongeren die verschillende hoofdsteden in Europa bezoeken. In feite is bijna alles in Praag opgenomen.
   
 18. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Der Rote Baron vanaf nu in de (Duitse) zalen

  Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen, tijdens de Eerste Wereldoorlog bekend als de Rode Baron (Breslau, 2 mei1892 – bij Cappy, Frankrijk, 21 april1918) was een Duitsgevechtspiloot. In de Eerste Wereldoorlog heeft Von Richthofen tachtig vijandelijke vliegtuigen neergeschoten, waardoor hij de beroemdste gevechtspiloot van zijn tijd werd.


  De nieuwe film, met Matthias Schweighöfer in de hoofdrol, is grotendeels in en rond Praag gedraaid. De lokaties voor de verschillende vliegvelden waren onder meer in de buurt van het kasteel Veltrusy en de militaire vlieghaven in Praag Kbely. In de Tsjechische hoofdstad werden nog meer scènes gedraaid: in en voor het nationaal museum oa. Het gebouw stelt een Berlijns "paleis" voor, maar Praag kenners zullen het direkt herkennen. Drie maanden is, in 2006, in Praag aan de film door 250 medewerkers gewerkt. Binnenopnamen zijn in de Praagse filmstudios gemaakt.

  radio.cz

  rotebaron
   

  Bijgevoegde bestanden:

 19. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Vandaag om 20:30 op Net5

  Verenigde Staten
  Komedie / Drama
  112 minuten

  geregisseerd door Wayne Wang
  met Queen Latifah, Gérard Depardieu en Timothy Hutton

  Georgia Byrd (Queen Latifah), een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.
   

Deel deze pagina