Nou Brenda, daar gaat ie dan, Tsjechische appeltaart. Ik werd direct gecorrigeerd door vrouwlief die het bombardeerde tot Appel-Piskoty desert. De kok heeft altijd gelijk:
"Appel-Piskoty Desert" it will be.
Absoluut benodigd zijn orginele Opavia Piskoty anders raad ik u nu aan om af te haken, voor degene die toch doorleest, het is op eigen risico u bent gewaarschuwd.
Dag 1:
6 tot 8 Goudreinettes (appelen) schillen en klokhuis eruit wippen.
In niet te kleine blokken snijden en kook ze in pan no 1 samen met 6 eetlepels water + 3 eetlepels suiker tot ze zacht worden maar niet al te zacht, zeker geen puree!
In pan no 2 kook je 2 pakjes vanillepudding, met 3/4 liter water (dus geen melk!!!)
Knikker er wederom 3 eetlepes suiker in indien dit ongezoette pudding is (tsjechische pakjes) als ze al wel gezoet (de meeste uit NL) zijn hoeft dat niet tenzij je de tandarts wenst te sponsoren.
Koken vlg gebruiksaanwijzing, meestal iets van 2 min laten doorkoken.
Heb je het allebei klaar dan ben je goed bezig.
Op naar fase 3: bij beide een klont boter erin nu het nog lekker warm is ca 50 g per pan.
Of een lekkere klont O.D.G. (op de gok) afsnijden en lekker laten smelten.
Slinger je lepel door de massa nadat je pan 1 & 2 bij elkaar gevoegd hebt om het te mengen.
Sow, op naar de Blokker
en een springvorm halen.
Bouw de bodem en zijkant vol met de Piskoty, giet een deel van je puddingmengsel erin, de helft ongeveer en net als lasangne weer een laag Piskoty erin, dan het mengsel uitgieten; haal die laatste druppel uit de pan je vergeeft het jezelf nooit als je hem laat zitten. Vervolgens dichtmetselen met Piskoty op de top met de platte zijde naar boven.
Bedek het gebeuren nu met huishoud/vershoud folie en schuif je lekkernij de koelkast in. Nu is het even nagels bijten, afzien en geduldig zijn, kom op je kan het.
Dag 2
Negeer je wekker niet, geen snooze knop op dag 2, rep je direct naar de winkel voor slagroom. Klaarmaken dat witte spul en wel zsm. Piskoty taart uit de koelkast halen en bevrijden van zijn harnas. Heel belangrijk: snij een niet zuinige punt, zo eentje waar je normaal voor bedankt, uit die aanlokkelijk naar je smachtende schijf en mik een lekkere dodder Slehacka erop die je net geklopt hebt, wel in het midden en niet kliederen dat zou zonde zijn.
Ow het water loopt me door de mond...
Ik zie graag een reactie wat jullie ervan vonden en als je hem niet lust stuur maar een PM dan ken ik nog een adres...
To je moje nejlepsi mjamka !
Dobro Chut'
Ahoj, Onno
(PS ook lekker met wat walnootje erdoorheen)
"Appel-Piskoty Desert" it will be.
Absoluut benodigd zijn orginele Opavia Piskoty anders raad ik u nu aan om af te haken, voor degene die toch doorleest, het is op eigen risico u bent gewaarschuwd.
Dag 1:
6 tot 8 Goudreinettes (appelen) schillen en klokhuis eruit wippen.
In niet te kleine blokken snijden en kook ze in pan no 1 samen met 6 eetlepels water + 3 eetlepels suiker tot ze zacht worden maar niet al te zacht, zeker geen puree!
In pan no 2 kook je 2 pakjes vanillepudding, met 3/4 liter water (dus geen melk!!!)
Knikker er wederom 3 eetlepes suiker in indien dit ongezoette pudding is (tsjechische pakjes) als ze al wel gezoet (de meeste uit NL) zijn hoeft dat niet tenzij je de tandarts wenst te sponsoren.
Koken vlg gebruiksaanwijzing, meestal iets van 2 min laten doorkoken.
Heb je het allebei klaar dan ben je goed bezig.
Op naar fase 3: bij beide een klont boter erin nu het nog lekker warm is ca 50 g per pan.
Of een lekkere klont O.D.G. (op de gok) afsnijden en lekker laten smelten.
Slinger je lepel door de massa nadat je pan 1 & 2 bij elkaar gevoegd hebt om het te mengen.
Sow, op naar de Blokker
Bouw de bodem en zijkant vol met de Piskoty, giet een deel van je puddingmengsel erin, de helft ongeveer en net als lasangne weer een laag Piskoty erin, dan het mengsel uitgieten; haal die laatste druppel uit de pan je vergeeft het jezelf nooit als je hem laat zitten. Vervolgens dichtmetselen met Piskoty op de top met de platte zijde naar boven.
Bedek het gebeuren nu met huishoud/vershoud folie en schuif je lekkernij de koelkast in. Nu is het even nagels bijten, afzien en geduldig zijn, kom op je kan het.
Dag 2
Negeer je wekker niet, geen snooze knop op dag 2, rep je direct naar de winkel voor slagroom. Klaarmaken dat witte spul en wel zsm. Piskoty taart uit de koelkast halen en bevrijden van zijn harnas. Heel belangrijk: snij een niet zuinige punt, zo eentje waar je normaal voor bedankt, uit die aanlokkelijk naar je smachtende schijf en mik een lekkere dodder Slehacka erop die je net geklopt hebt, wel in het midden en niet kliederen dat zou zonde zijn.
Ow het water loopt me door de mond...
Ik zie graag een reactie wat jullie ervan vonden en als je hem niet lust stuur maar een PM dan ken ik nog een adres...
To je moje nejlepsi mjamka !
Dobro Chut'
Ahoj, Onno
(PS ook lekker met wat walnootje erdoorheen)