Vrijdag 23 mei rond 2 uur zijn we vertrokken.
Samen met mijn broer en schoonzus, en hun hondje Mientje.
We hadden de auto van mijn schoonvader geleend (een oude mercedes), anders zou het nooit passen.
Zelfs nu werd het krap, met alles wat we meenamen.
We zouden het rustig aan doen, voor het hondje, en ook voor mijn broer en schoonzus, en dus zochten we na een aantal uren rijden een penionnetje/hotelletje o.i.d om te overnachten.
Dit was nog even zoeken. Het was of veel te duur of al vol.
We vonden uiteindelijk een prima plekje in Hotel Sonne in Johannesberg in Duitsland. (www.sonnengastronomie.de)
Op het oog een prima hotelletje.
Eerst moest het hondje even worden uitgelaten.
Ze heet mientje, en is iets groter dan een kat, ze heeft wel iets weg van een maltezer leeuwtje.
We waren al wat laat en wilden ook nog eten in het hotel, dus we konden maar een klein stukje lopen.
1 straat door en al snel zat je buiten het plaatsje en had je een schitterend uitzicht.
Maar de honger roept, terug naar het hotel.
Het restaurant blijkt best sjiek te zijn. Ze schenken de appelsap die ik bestel in een wijnglas.
Mijn broer drinkt cola en ook die krijgt hij geserveerd in een karafje en wordt in zijn wijnglas ingeschonken.
Ik hou daar wel van.
Het is even wat zoeken op de kaart, weer even wennen aan een andere taal. Al snel komt de kok (eigenaar) bij ons staan en begint de kaart uit te leggen. Geweldig hoe hij dat doet. o en mocht je iets anders willen dan op de kaart staat, dan kun je dat uiteraard even aangeven, dan maak ik dat voor je.
Kiezen is altijd moeilijk, uiteindelijk ga ik voor een heerlijk stukje lamsvlees.
Het eten is heerlijk, het leek wat prijzig op de kaart, maar als je dan uiteindelijk het eten op hebt valt het toch nog mee.
Het is namelijk van super kwaliteit, heerlijk mals en goed klaargemaakt, en uitstekende service.
Helemaal top dus.
Zo ook het toetje. Er stond iets op de kaart wat wij niet konden thuisbrengen, Mohnparfait.
Dat was dus met maanzaad. De ober had wat moeite het uit te leggen, maar uiteindelijk begrepen we het toen hij ons iets liet proeven.
Erg leuk en lekker allemaal.
En alles is zelfgemaakt, het ijs, de parfait, de bonbons bij de koffie en ook op de kamer tref je heerlijke bonbons aan.
Ik heb wat matig geslapen, want ik was wat onrustig. Rond half 9 zaten we weer aan het ontbijt, ook weer prima geregeld.
Alle spullen weer inpakken en even wachten tot Mientje is uitgelaten.
Ik kijk even wat ze allemaal aan de muur hebben hangen, blijkt dat dit restaurant al een aantal prijzen heeft gewonnen en zich tot een van de 380 beste restaurants ter wereld mag rekenen.
Vandaar dat het zo lekker was
Een goed begin dus...
Samen met mijn broer en schoonzus, en hun hondje Mientje.
We hadden de auto van mijn schoonvader geleend (een oude mercedes), anders zou het nooit passen.
Zelfs nu werd het krap, met alles wat we meenamen.
We zouden het rustig aan doen, voor het hondje, en ook voor mijn broer en schoonzus, en dus zochten we na een aantal uren rijden een penionnetje/hotelletje o.i.d om te overnachten.
Dit was nog even zoeken. Het was of veel te duur of al vol.
We vonden uiteindelijk een prima plekje in Hotel Sonne in Johannesberg in Duitsland. (www.sonnengastronomie.de)
Op het oog een prima hotelletje.
Eerst moest het hondje even worden uitgelaten.
Ze heet mientje, en is iets groter dan een kat, ze heeft wel iets weg van een maltezer leeuwtje.
We waren al wat laat en wilden ook nog eten in het hotel, dus we konden maar een klein stukje lopen.
1 straat door en al snel zat je buiten het plaatsje en had je een schitterend uitzicht.
Maar de honger roept, terug naar het hotel.
Het restaurant blijkt best sjiek te zijn. Ze schenken de appelsap die ik bestel in een wijnglas.
Mijn broer drinkt cola en ook die krijgt hij geserveerd in een karafje en wordt in zijn wijnglas ingeschonken.
Ik hou daar wel van.
Het is even wat zoeken op de kaart, weer even wennen aan een andere taal. Al snel komt de kok (eigenaar) bij ons staan en begint de kaart uit te leggen. Geweldig hoe hij dat doet. o en mocht je iets anders willen dan op de kaart staat, dan kun je dat uiteraard even aangeven, dan maak ik dat voor je.
Kiezen is altijd moeilijk, uiteindelijk ga ik voor een heerlijk stukje lamsvlees.
Het eten is heerlijk, het leek wat prijzig op de kaart, maar als je dan uiteindelijk het eten op hebt valt het toch nog mee.
Het is namelijk van super kwaliteit, heerlijk mals en goed klaargemaakt, en uitstekende service.
Helemaal top dus.
Zo ook het toetje. Er stond iets op de kaart wat wij niet konden thuisbrengen, Mohnparfait.
Dat was dus met maanzaad. De ober had wat moeite het uit te leggen, maar uiteindelijk begrepen we het toen hij ons iets liet proeven.
Erg leuk en lekker allemaal.
En alles is zelfgemaakt, het ijs, de parfait, de bonbons bij de koffie en ook op de kamer tref je heerlijke bonbons aan.
Ik heb wat matig geslapen, want ik was wat onrustig. Rond half 9 zaten we weer aan het ontbijt, ook weer prima geregeld.
Alle spullen weer inpakken en even wachten tot Mientje is uitgelaten.
Ik kijk even wat ze allemaal aan de muur hebben hangen, blijkt dat dit restaurant al een aantal prijzen heeft gewonnen en zich tot een van de 380 beste restaurants ter wereld mag rekenen.
Vandaar dat het zo lekker was
Een goed begin dus...