Bier & Wijn Tsjechisch bier in Nederland/België/Duitsland

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Breznak & Budvar

tm 06.07.2010 in de aanbieding bij de eerder genoemde bekende Trinkgut vestigingen:

Breznak: pils of donker; 20* 0,50 liter voor € 8,49
Budvar : pils; 20* 0,50 of 24* 0,33 liter voor € 12,99
 

Freddy2005

† In Memoriam
Pilsner Urquell selectief in Nederlandse horeca

Bierbrouwer Grolsch zet Pilsner Urquell op de Nederlandse markt, in 1842 het allereerste heldere gouden bier te wereld.

Grolsch gaat voor het merk alle distributie-, marketing- en verkoopactiviteiten voor Nederland op zich nemen. Pilsner Urquell wordt geïmporteerd vanuit Tsjechië en wordt zeer selectief gedistribueerd in Nederland.
1277896399Pillsner%20Urquell%2001.jpg

Het bier is te verkrijgen als tapbier en in een fles van 33 centiliter bij exclusieve restaurants, specifieke biercafés, bierspeciaalzaken en de gespecialiseerde slijterijen.

Het bier
Pilsner Urquell is onlosmakelijk verbonden met zijn geboorteplaats Pilsen in de oude provincie Bohemia in Tsjechië. Het bier wordt nog steeds volgens hetzelfde proces en met dezelfde ingrediënten gebrouwen als in 1842.

Ingrediënten
De ingrediënten - lokaal gerstemout, kristalhelder bronwater uit Pilsen, hop uit Saaz en het geheime 'Pilsner H'-gist - geven Pilsner Urquell de pure smaak van het originele pilsner.

Pilsner Urquell bevat 4,4 procent alcohol, heeft een opvallend hoppige smaak met een bijzondere balans tussen zoet en bitter.

horecaentree.nl
 
Pilsner Urquell in Nederland

Wat een mooi nieuws, Tsjechisch bier wordt in Nederland op de kaart en tap gezet. De prangende vraag bij dit warme weer luidt of het heerlijke gerstenat in halve liters van het vat zal stromen. Of laat men speciale Urquell fluitjes fabriceren?
 
Hulde, hulde, Primator Double in een Nederlands etablissement!

Wat een bier. Als dit 10% alc. bier (24 graden) ook nog eens van het vat verkrijgbaar is weet ik wel waar ik aanstaande zaterdag ga eten en drinken.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik Double enkel op het bierfestival van Vrchlabi van het vat heb mogen proeven. Verder alleen op fles. Zelfs in de winkel aan de brouwerij is het alleen van het fles verkrijgbaar. Weet iemand een adres in/om Nachod waar je alle bieren van het vat kunt krijgen dat Primator brouwt? Dit antwoord mag pm naar mij ivm off topic.
 
Helaas kan ik het in de supermarkten in Vrchlabi niet meer vinden. Ook de Albert heeft het volgens mij niet meer in het assortiment. Wie weet waar ik het nog wel kan krijgen, behalve dan bij de brouwerij?
 
'Woonkamercafe' Brecht is een Duits cafe in Amsterdam. Ze hebben Budvar op tap en op fles Staropramen.
Op de site van Cafe Brecht staat geschreven dat Brecht's bier uit een oude Tsjechische staatsbrouwerij komt. Ik weet niet of ze in dat cafe nog meer Tsjechisch bier hebben.
Adres Cafe Brecht: Weteringschans 157
Ik wil dat cafe binnenkort bezoeken. Iemand zin om mee te gaan? :)
 

Pasqual

Forumleiding
Administrator
Ziet er leuk uit Rudolf! Ik ga mee :)

Men schenkt er het originele Tsjechische Budweiser Budvar naast het heerlijke Hefeweissbier van Weihenstephan. Natuurlijk is er ook keus uit speciaalbieren van fles, kloeke wijnen en mooie hapjes...

Bovenal biedt Brecht een oase van rust en bezinning in een alleszins kolkende Amsterdamse binnenstad - de trams denderen voorbij, in de bouwput van de Noord-Zuidlijn hamert men lustig voort en jachtig jakkert de medemens voorbij terwijl men slechts één stap verwijderd is van een momentje voor jezelf, een goed boek - even op adem komen.
 
Ik ga er deze week al naar toe. Heb nog geen bepaalde dag of tijdstip in gedachte. Wanneer kan jij?
UPDATE: ik heb met iemand van het Forum afgesproken voor vrijdag 25 februari om 17.00 uur.
 
Was heel gezellig in cafe Brecht. Was best druk, maar er was plek. Ik heb zelf geen bier gedronken, maar ik hoop dat het Pasqual en Franta gesmaakt heeft ;)

Brecht1.JPG Brecht2.JPG Brecht3.JPG Brecht4.JPG Brecht5.JPG Brecht6.JPG Brecht7.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan