Ik ga altijd "tussen de middag" in het lokale restaurant eten. Daar hebben ze dagelijkse keuze uit drie verschillende dagmenu's (Hotovky). Gelukkig heben ze dagelijks naast alleen maar knedlik gerechten ook combinaties met rijst en (gebakken-) aardappels. Knedlik lust ik wel maar ik zeg altijd "S'morgens onbijt ik met brood en dan hoef ik het niet elke dag bij m'n warme maaltijd."
Wel jammer is dat de Tsjechen van huis uit geen echt groente eters zijn, dat mis ik dan weer wel maar daarvoor kook ik in de weekeinden zelf (en redelijk vaak maak ik ook sávonds sla e.d.). Daar tegenover staat dat dit restaurant (gelukkig) een goede kok heeft die de zaak steeds goed op smaak heeft.
Vandaag heb ik (zaterdag: speciaal-dag!!) wild op. Reebout gebraden in rode wijn saus doorregen met spek en op smaak gebracht met kruiden en gebrande noten, daarbij frietjes.
Wat zijn jullie favorieten ??
Wel jammer is dat de Tsjechen van huis uit geen echt groente eters zijn, dat mis ik dan weer wel maar daarvoor kook ik in de weekeinden zelf (en redelijk vaak maak ik ook sávonds sla e.d.). Daar tegenover staat dat dit restaurant (gelukkig) een goede kok heeft die de zaak steeds goed op smaak heeft.
Vandaag heb ik (zaterdag: speciaal-dag!!) wild op. Reebout gebraden in rode wijn saus doorregen met spek en op smaak gebracht met kruiden en gebrande noten, daarbij frietjes.
Wat zijn jullie favorieten ??