Ook Tsjechië krijgt Plopsaland

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Heel de wereld wil een Plopsaland

Maya de Bij is niet alleen op het scherm een hit. Ook in pretparkvorm verovert het tekenfilmfiguurtje van Studio 100 de wereld. Met Polen en Tsjechië als eerste nieuwe landen die voor de bijl gaan.


view


Een insect dat zich als een lopend vuurtje over de wereld verspreidt, het lijkt niet meteen nieuws om enthousiast over te worden. Maar in dit geval gaat het om een geanimeerd insect waar kinderen dol op zijn, en draagt het de naam Maya de Bij.

4 miljoen mensen, verspreid over meer dan 100 landen. Zoveel volk lokte het vrolijke bijtje al naar de bioscoop sinds de eerste Maya-film - ‘Maya-Eerste vlucht’ - vorig najaar in première ging. En de animatiereeks is al langer in meer dan 150 landen op de buis.

Dat is op zich al fijn nieuws voor Studio 100, het Belgische entertainmentbedrijf achter Maya. Maar die populariteit effent ook het pad voor het bedrijf op andere vlakken. Het audiovisuele succes van de figuur creëert immers over heel de wereld een voedingsbodem voor een andere business die voor Studio 100 van levensbelang is: pretparken.

Plopsa, de pretparkpoot van Studio 100, baat voorlopig vijf parken uit, verspreid over België, Nederland en Duitsland. Die parken waren vorig jaar goed voor 2,85 miljoen bezoekers en een omzet van 65 miljoen euro.

Ondertussen heeft ook een Tsjechische financiële partij een licentiedeal gesloten voor de drie figuurtjes. Bedoeling is om ook daar eerst een Mayaland neer te poten. De vergunningen daarvoor zijn momenteel in aanvraag.

Bron: tijd.be
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kuurgast

Donateur
Heb nog niet kunnen vinden waar ze een nieuw park willen bouwen, maar Včelka Mája/Maya de Bij kennen ze wel.
Ze heeft ook een website met allerlei dingen, zie maya.tv/cz.
Zodra ik wat meer tegenkom over het toekomstige park zal ik het hier melden.
 
Zou ook wel raar zijn als ze Maya de Bij in Tsjechië niet zouden kennen – de titelsong werd gecomponeerd door Karel Svoboda en ingezongen door Karel Gott (ook de Duitse versie).
 

kuurgast

Donateur
23 september 2015 Interview: Steve Van den Kerkhof.
Om ons interview af te ronden, nog een laatste vraag, waar willen jullie met Plopsa binnen 15 jaar staan ?

......Verder hopen we door te kunnen groeien en minstens 10 parken aan de bezoekers te kunnen aanbieden. In landen zoals België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verkopen we geen licenties, omdat we de volledige exploitatie van een mogelijk gepland park in deze gebieden in eigen handen willen hebben. Voor landen die verder gelegen zijn, kunnen gesprekken worden opgestart om licenties door te verkopen aan eventuele partnerbedrijven. We zijn bezig met een nieuw project in Polen, namelijk “Holiday Park Kuwnoty”. We beschouwen dit al als ons 7de park.
Bron themeparkfreaks.eu.
Hier staat geen Tsjechië bij en er is ook nog niets te vinden op Tsjechische websites.
In Polen is dat park nog steeds niet open.
Wel is er momenteel een crowdfunding om een nieuw creatief park op te zetten tussen Plzeň en Praag.
Zie creativeworld.cz/en + facebook.com/creativeworldchodoun.
Handig overzicht van Tsjechische parken kan je vinden op zabavniparky.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan