Zwembad aanleggen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo

Wij zijn van plan om een zwembad bij ons huis in tsjechie te laten bouwen. dit huis staat in zuid bohemen, zo'n 25 km van Ceske Budejovice.
Weet iemand een firma of firma's die dit doen en een zwembad kunnen leveren. wij zijn al op de hoogte van de lokale regels.
Graag jullie reacties.

Kees
 

Freddy2005

† In Memoriam
Ik dacht vorig jaar reeds iets hierover geplaatst te hebben, maar ik vindt het niet terug. Hier alvast een onderneming in Ceske Budejovice: interpool bohemia

De mooie plaatjes kunnen aanstekelijk werken, ook voor andere kandidaat bouwers.
 
Ziet er inderdaad mooi uit, heeft er al iemand ervaring met de aanleg van een zwembad?

Gr. Paulien
 
als je een pension hebt of iets degelijk kijk dan goed of je het wel wil bestempelen als zwembad. wij hebben ook een zwembad bij het penzion maar staat beschreven als water opslag voor de brandweer, dit schilt behoorlijk wat kronen omdat je geen water hoeft te laten testen
 
Dat zal ongetwijfeld geld schelen, brno, maar wat nou in het onverhoopte geval dat zwemmers iets naars oplopen in jullie zwembad? Zou je beter niet gewoon op safe kunnen spelen en als goede gastheer dat extra geld toch besteden aan het voorkomen van mogelijke gezondheidsrisico's voor jullie pensiongasten?
 

Tabe

† In Memoriam
zwembad of ceptiktank ?

Een buur in Zbyslav is momenteel ook bezig een zwembad in de (voor)tuin aan te leggen. Niet zo'n grote, 6 x 3 m. Een zwembad is voor hem belangrijker dan bijvoorbeeld het plaatsen van een ceptiktank of het stuken van zijn nieuwe Chalupa. Bij Opa en oma gaat men onder de douche en bij de buren, ook familie trouwens gaat men naar de WC.
Ze wonen er trouwens alleen maar in het weekend. Het typeert, volgens mij, wel een beetje de Tsjechiesche mentaliteit; eerst een zwembad (voor de kinderen) en dan andere, voor ons belangrijkere, zaken

Het graafwerk doet hij zelf. Het plaatsen wordt gedaan door een firma uit Klatovy, kosten ongeveer 1200 euro. Ik heb nog geen foto van het zwembad zelf, maar wel van de voorbereidende werkzaamheden.

 
gesproken over zwembad als ik er een maak in de grond tot hoeveel vierkante meter gaat dat zonder bouwvergunning
 
Zwembad bouwen

Heeft iemand hier nou al eens daadwerkelijk een zwembad laten aanleggen?

Ik ben voornemens dat op termijn te gaan doen maar ik vraag me af wat de kosten zijn in Tsjechie om dit te laten doen en vooral wat de onderhoudskosten zijn.

Ik begrijp dat er veel verschillen in kwaliteit zijn tussen de verschillende zwembaden maar ik bedoel een volledig ingegraven zwembad (beton / polyester bak bijvoorbeeld) met skimmer/ zuiveringssysteem en eventueel verwarming middels zonnecollector.
 

Tabe

† In Memoriam
Tsjechische vrienden hebben een zwembad in de achtertuin gemaakt. Zie de eerdere foto in dit topic. Vladja was daar aan het graven.
Dit is het geworden:

zwembad.jpg

Ik heb begrepen dat het in het geheel niet meer heeft gekost dan 2200 euro. Met het tuinhuisje er bij.

Als je veel zelf doet dan hoeft zo'n zwembad(je) als op de foto niet veel te kosten. Laat je alles doen, ben je uiteraard misschien wel het dubbele kwijt. En... het hangt er ook van af hoe groot en welke materialen je gebruikt. Er zijn in Tsjechie bouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van zwembaden. Ook de Tsjech krijgt het beter en een beetje bovenmodaal verdienende Tsjech heeft een zwembad in de tuin (lijkt het wel)
 
Dank je voor je snelle reactie. Dit geeft al een goede indruk van wat mogelijk is voor welke prijs.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Onlangs fotografeerde ik deze advertentie in [SIZE=-1]Lázně Bělohrad [/SIZE]:

DSC01602.JPG


De website bestaat alvast nog borovnicka.cz
 

Tabe

† In Memoriam
Is het de bedoeling dat je zwembaden in Tsjechie wilt aanleggen?
gaarne meer info !
 
Dank je wel! Ik ben op dit moment de binnenzijde aan het verbouwen en het zwembad komt dit voorjaar, dus de keuze is nog niet gemaakt!
 
Heb wel niet zo'n verstand van zwembaden, maar ik ken er genoeg die er een hebben.
Die veel gelazer hebben met de coating, een soort rubberen lappen waarmee het zwembad bekleed is, lekkende naden.
Volgens mij kan je het beste zo'n kant en klare in een stuk hebben.
Zou er ook bij blijven als het aangelegd wordt en niet het laten doen tijdens afwezigheid.
Ook veel geduvel met de filtersystemen dan nog de verrassing van de waterrekening.
Misschien even controleren wat water kost in Tsjechie?
 
de waterprijs valt wel mee, althans waar wij zitten oost-bohemen.
euro 32,- op jaarbasis, geen meter, onbeperkt gebruik..... komt zo uit de bergen..
 

Tabe

† In Memoriam
En als je een onbeholpen Hollander in je dorp hebt wonen heb je kans dat het hele dorp zonder water komt te zitten. En dan is het wel handig dat je zwembad nog redelijk gevuld is.:D
 
gaat om de diepte de eerste halve meter is van je eige maar daarna ist weer van de gemeente per gemeente beetje verschillend hoe moeilijk ze doen . ik zou aanraden piepschuim blokken daar betton staal invlechten en vol storte ist gelijk geisoleerd bij afmeting vijf bij tien en anderhalf diep 2 skimmers en vier inlaten stofzuigeraansluiting en bodemput zonnecollectoren ideaal voor de eerste paar weken als het zonnetje al schijnd maar't water nog te koud verwarmt je bad echt goed maar wil je in de winter ook de blids maken dan kom je aan een warmte wisselaar of gaskachel (preizig)
groet puk
 
Bovenaan