Zuid-Hongaarse goulash

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dit authentieke recept heb ik speciaal neergepend voor CITROENTJE.
Deze goulash gaat uitstekend samen met rijst of brood, maar ook met jonge aardappeltjes, voorgekookt en vervolgens gebakken in een mengeling van olie en boter. Mijn voorkeur gaat echter naar onze eigen Belgische frietjes.
Wilt u dit gerecht écht authentiek serveren, dan gaat u echter voor zuurkool en een aardappel in de schil. Sommige Hongaarse chefs voegen de kool zelfs meteen bij het begin al toe.

Voor 4 personen:
400 g varkensvlees van de schouder in stukken
200 g Hongaarse worst in rondjes
8 à 10 vleestomaten ontveld en in stukken
1 flinke ui versnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 paprika in stukken
1 el zacht paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
1 doosje tomatenpuree
1,5 potje (zure) room
boter
peper
zout

Bak het varkensvlees kort aan in boter. Voeg de worst toe, roer enkele keren om en haal alles uit de pan. Zet opzij.
Fruit in dezelfde braadpan de uistukjes en voeg pas dan de knoflook toe. Laat enkele minuten sudderen.
Voeg het vlees, tomaten, tomatenpuree, paprika en specerijen toe.
Laat alles ruim anderhalf uur of langer pruttelen.
Haal de pan van het vuur, laat 15 min rusten onder gesloten deksel en roer er dan de zure room door. Breng nog snel op smaak met peper en zout.
TIP : Ik neem altijd 3 rode paprika's en 1 kg varkensvlees.
 

Bijlagen

  • 14494-Zuid - Hongaarse goulash.jpg
    14494-Zuid - Hongaarse goulash.jpg
    117,2 KB · Bekeken: 5
Bovenaan