zoekboek: actie van het Tsjechisch Centrum

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Het Tsjechisch Centrum komt wel met een hele aparte actie.

Het heet ZOEKBOEK en zo zou het moeten werken:

Het Tsjechisch Centrum zal in Praag een aantal Nederlandstalige (!) boeken in een openbare ruimte plaatsen.
Iedereen mag die boeken meenemen om te lezen. Als de lezer een boek uit heeft, dan moet hij/zij dat boek in een ander openbare ruimte achterlaten. Maakt niks uit waar: trein, camping, café…
De bedoeling is dan, dat die lezer op de site van het Tsjechisch Centrum vermeldt, waar hij/zij dat boek achtergelaten heeft. Een ander Nederlandse lezer kan dan naar die locatie gaan en dat boek ophalen. Als die volgende lezer het boek gelezen heeft, dan moet ook deze het boek in een openbare ruimte achterlaten en dat op de site melden.

Het Tsjechisch Centrum wil dus via hun site de verschillende Nederlandstalige boeken volgen.

crazy.gif
…………………
monkey.gif


Op zich een leuk (niet origineel) idee. Maar moeilijk uitvoerbaar. Volgens mij gaat deze actie floppen.
tongue.gif


Ik denk namelijk niet, dat er Nederlandse toeristen in CZ tijdens hun vakantie denken om even naar de site van het Tsjechisch Centrum te kijken en even naar een andere plaats rijden om daar even een boek op te halen
smiley29.gif


De eerste de beste ‘lezer’ is gewoon een Tsjech die de boeken meeneemt. Als ie dan ziet dat de boeken in het Nederlands zijn zal ie de boeken in de eerste de beste vuilnisbak wegdonderen.

Misschien is dit wel leuk voor de Nederlanders die in CZ wonen. De boeken zijn van Tsjechische schrijvers, maar in het Nederlands vertaald.

Ik ben benieuwd of dit gaat werken
dance.gif
 
Er is over nagedacht, hoor. Ten eerste is er publiciteit - b.v. alle klanten van Tsjechisch bureau toerisme krijgen een info-folder, het staat op verschillende websites, er is mond-tot-mond reclame. Dus veel Tsjechië-gangers zijn ervan op de hoogte nog voor hun vertrek. Het is bedoeld voor mensen met een speelse en avontuurlijke aanleg die bovendien graag lezen. Zo iemand vindt het wel leuk om in een vreemd land op zoek te gaan naar een boek, een andere mogelijkheid is dat hij/zij één van de circulerende boeken ergens toevallig tegenkomt. Op de sticker staat ook een Tsjechisch zinnetje met uitleg, bovendien krijgt de actie publiciteit in Tsjechische media (het fenomeen van bookcrossing is in Tsjechië - i.t.t. Nederland - trouwens bekend). Tsjechen gooien geen boeken in de vuilnisbak (kwestie van opvoeding). Het is waarschijnlijker dat de Nederlanders de boeken meenemen (gratis, hè). Is het dan geflopt? Nee, er zijn weer wat Nederlanders bijgekomen die iets van de Tsjechische literatuur hebben gelezen. Kom naar de start - 14 juli tussen 19 en 23 uur in Mísenská 8 (Malá Strana), dan zien we weer verder.(Ook een goede kans een aantal beroemde Tsjechische schrijvers te ontmoeten).
 
Bovenaan