Woekerwinsten op onroerend goed!

  • Onderwerp starter Deleted member 495
  • Startdatum

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

D

Deleted member 495

Guest
Dat er voor kennis, werk en begeleiding betaald moet worden, zal ieder mee eens zijn. Maar dat mensen ‘schandalig teveel’ hiervoor moeten betalen is een andere zaak.

Vandaag viel mijn oog op een kasteel in Bohemen. Erg mooi en veel te bieden. Maar dat mag ook wel voor de prijs van 19 miljoen CZK. Datzelfde kasteel trof ik ook aan op de website van een wel bekend bedrijf, wat zichzelf, bij uitstek, de specialist voor Tsjechie noemt en op elke IMMO beurs staat.

Datzelfde kasteel moest bij hun 675.000 Euro kosten echter tegen een koers van 30 CZK/EURO. Na koerscorrectie zou de prijs 21,5 miljoen CZK gaan bedragen. Een ‘bemiddelingsprovisie’ van 2,5 miljoen CZK (ruim 78.000 Euro). Een hele aardige beloning zou ik zo zeggen. Deze persoon ziet de aspirantkoper zeker als een soort van ‘flappentapper’. Mensen pas er mee op, met deze zogenaamde specialisten. Je wordt op voorhand uitgezogen en betaald veel te veel. Ga niet in zee met dat soort van uitzuigers.
 
Hoi Robert, dat is inderdaad ook mijn ervaring. Als je een huis bij de makelaar te koop ziet staan dan is dit particulier soms wel eens 20% goedkoper. Langs de straat zie je dat mensen hun huis dan ook particulier aanbieden. Dit scheelt erg veel, zeker als je deze mensen er ook nog eens over benadert.
Groeten Rick.
 
D

Deleted member 495

Guest
Tsjechische makelaars adverteren met een prijs, maar daar valt altijd over te onderhandelen. Verder rekent de makelaar een verkoopcommissie die bovenop de prijs komt en door de koper betaald moet worden. De overdrachtbelasting komt echter voor rekening van de verkoper die de afdracht moet doen, gebaseerd op een taxatierapport. Het is dus van belang eerst naar een taxatierapport te vragen, omdat daar de reeele waarde in aangegeven staat. Dit is in ieder geval een gode leidraad voor prijsonderhandeling. Taxaties zijn solide en worden door officieele taxateurs gedaan, conform regels die door de overheid zijn opgesteld.
Makelaars vragen een commissie die ligt tussen de 1 en 5%, dit afhankelijk van de waarde van het object. Naar mate een object duurder is, zal het percentage lager zijn.
 
Bovenaan