Was alles slecht onder het communisme in Tsjechie?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Het klinkt nogal nostalgisch, Dieter. Maar het was toch anders.
Die tijd was niets wat ik terug zou willen roepen. Dat heeft niks te maken met het verliefd kunnen raken, met de babies of een gezellig biertje. Dat het allemaal kon, dat kon dus wel, maar de vraag is: hoe?
 
Hoe? Voor elke idiote idee kan je miljoenen mensen op de been krijgen als ze hun geldelijke situatie of hun aanzien daarmee vergroten kunnen.

En er telt een ding bij Tsjecho-Slowakije: Stalin heeft hier niet meteen na de oorlog een marionettenregering neergezet, zoals in de andere landen van het voormalige oostblok. Benes nam gewoon weer de macht over maar trad uiteindelijk min of meer democratisch terug. En het land verviel aan de communisten. Een partij die veel stemmen haalde.

Nostalgie? Nostalgie, natuurlijk. Maar dan vooral naar een tijd dat hier in Nederland alles duidelijk was, dankzij een - zogenaamde - vijand die achter een ijzeren gordijn huisde.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Retro

Wil je dingen zien die mensen kochten in de socialistische Tsjecho-Slowakije tijden ? Klik hier. Klik daarna op de verschillende winkelafdelingen die aangeduid zijn om vele mooi nostalgische zaken te zien.

Enkele voorbeelden:

VEN3178ac_letadlo_Sokol.JPG


VENd2d54_diab.jpg


KUZee34b_Scan0007.jpg


VENef474_a8.jpg


STR16e8f6_IMG_1043.jpg


PLZ11d488_Pohadky_B.N..JPG


VEN18a45c_Los.jpg
 
Bovenaan