Vliegen naar Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Voor ons een goede reden om wel met Transavia te vliegen is...

alleenreizende kinderen
transavia.com verstaat onder een alleenreizend kind: een kind van 5 tot en met 15 jaar dat zonder begeleiding van iemand van 16 jaar of ouder reist. Alleenreizende kinderen jonger dan 5 jaar worden aan boord niet geaccepteerd. Er geldt per vlucht een maximum aan het totale aantal alleenreizende kinderen.

Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar:
U moet uw kind uiterlijk 48 uur voor het vertrek van de vlucht aanmelden bij het transavia.com call centre. Degene die het kind naar de luchthaven brengt, moet zich samen met het kind bij de check-in balie melden en daar een formulier voor de overdracht tekenen. Dit formulier kunt u alvast invullen:
1. open het formulier
2. vul het in, dit kan digitaal
3. print het
5 keer
4. neem het formulier mee naar de luchthaven
vul het formulier voor uw alleenreizende kind in


transavia.com zorgt voor begeleiding van het kind van en naar het vliegtuig. De purser ontvangt het alleenreizende kind aan boord en draagt het kind bij aankomst op de bestemming over aan de transavia.com afhandelaar ter plaatse. Er moet altijd een afhaler (van 16 jaar of ouder) op de luchthaven van bestemming zijn, anders gaat het kind op de retourvlucht mee terug. Deze afhaler moet zich vooraf melden bij de transavia.com afhandelaar op desbetreffende luchthaven en het document voor de overdracht tekenen. De kosten voor deze service bedragen € 50,- per kind per enkele reis.

Kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar:
Deze kinderen mogen alleen reizen en krijgen verder geen begeleiding van personeel van transavia.com. Als u dat wilt, kunt u de service als hierboven beschreven ook aanvragen voor uw kind in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. De kosten voor deze service bedragen € 50,- per kind per enkele reis.

 
Maar als je zoals Lakida blijkbaar kinderen onder de 15 jaar alleen moet laten vliegen lijkt Transavia me een goede optie.
Overigens vliegt Easyjet vanaf Schiphol op Praag. Maar die is wel duurder dan Wizzair.
 
Bovenaan