vakantie zomer 2004

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij willen deze zomer met ons gezin ( 2 volwassenen, 2 kinderen (12+9) en een hond terug op vakantie naar Tsjechië. Vorig jaar waren we 14 dagen in Ceske Budejovice.Dit was ons super goed bevallen.
Volgende zomer zouden we graag naar het bergachtig gedeelte gaan. Wel zouden we in de buurt van een grotere stad willen verblijven. Wie kan ons adressen doorgeven voor verblijven. Liefst een huis.
Thanks!
De max
 
Wij hebben zelf een aantal keren geboekt via www.uphill.nl en www.euroholidays.nl en het is ons zeer goed bevallen. Als je in de buurt van Vrchlabi zoekt, dat zit je mooi centraal. Vrchlabi is een redelijk grote stad en een leuke stad (vinden wij) en van hieruit kun je allerlei uitstapjes maken richting het reuzengeberte. De stad heeft aardig wat te bieden, o.a. winkels, supermarkten, restaurants, museum, kasteel, internetcafé, souvenierswinkeltjes, terrassen etc. Net aan de rand van de stad ligt een groot meer, daar kun je zwemmen. Wel zijn er veel Nederlanders in het hoogseizoen.
Er is veel te beleven in het reuzengeberte. Voor de kinderen is er een zomerrodelbaan in Spindleruv Mlyn, er zijn verschillende kabelbanen om de bergen in te gaan en b.v. terug wandelen. Harrachov is een leuke plaats, daar ligt een waterval met een mooie wanderroute. Ook heeft Harrachov een glasfabriek. Ongeveer een half uur van Vrchlabi liggen grotten (ik weet alleen de naam van het dorp niet meer) en je zit ongeveer anderhalf uur rijden van Praag. Je rijdt in ca. 45 min, naar de hoogste berg van het Reuzengeberte de Snezkou (1602 mtr hoog) en ook hier gaat een kabelbaan naar boven. Zoals je leest genoeg te beleven.
Veel succes met zoeken
 
Bovenaan