Vakantie is weer voorbij

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Beste allemaal, helaas zit de vakantie er weer op en hebben we in totaal 3.5 week weer heerlijk genoten in dit mooie land. Dit keer zijn we richting het oosten van Tsjechie gegaan en dat is lang niet zo toeristisch als het westen. Maar ook heel mooi.
We hebben de Moravsky Kras bezocht, Brno, Olomouc, Kasteel Bouzov en daarna door naar Roznov en het mooie natuur gebied daarom heen. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan de Radegast Brouwerij.
Erg leuk en daar leuke mensen leren kennen, echt tsjechen en hebben daar dan ook een paar leuke avonden mee gedronken en gegeten. Ik hoop dat ze binnenkort richting Utrecht komen dan kunnen we die gezellige avondjes hier nog eens over doen.
Al met al wederom een geslaagde vakantie. Nu maar weer rustig bedenken waar we volgend jaar heen gaan, waarschijnlijk wederom Tsjechie.
Iemand nog tips??
 
De Beskiden natuurlijk. De wallachiers doen het wel ff rustig aan met de alcohol. 's Ochtends wordt vaker overgeslagen, maar verder is de natuur hier prachtig. Rugzak op, kompas mee en voor dagen proviand met een tent, wandelen maar. Steeds meer tsjechen gaan voor een week naar Slowakije via de beskiden naar de ruigere natuur, om nog echt te tenten en 's nachts luisteren naar de wilde beesten..... zeggen ze tenminste stoer.

wat info:

Beskydy, Tsjechië

Een deel van de Beskiden ligt in Tsjechië. De Beskydy Mountains in Tsjechië zijn één van de favoriete bestemmingen van veel volwassenen en kinderen. Meer dan 100 kilometer crosscountry lopen zoals de Lysohorská route (52 kilometer), de trail rondom Pustevny (29 kilometer) en de pistes in Těšínské Beskydy (27 kilometer). Pustevny en Bílá zijn mooie plekken voor downhill skiën. Pustevenské sněhovánky is een evenement voor jong en oud. Er worden enorme sneeuwpoppen gemaakt. Eveneens een leuke attractie is het traditionele carnavalsfeest met Carpathische gebruiken en tradities in het Wallachian openluchtmuseum.
De top van de berg Radhostem (hoogste top 1300 meter) is in het weekend het ultieme uitje voor de lokale bevolking.
 
Bovenaan