Vakantie 2014

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo allemaal.
we zijn vandaag voor een 3 weekse vakantie naar Tsjechie vertrokken. 5.30 uur weg. We zijn na 1,5 uur vertraging, stilstand bij Kassel, om 17.30 uur in Vrchlabi aangekomen. In pension Imlauf werden we weer hartelijk ontvangen, 3e jaar dat we daar komen. Het is de bedoeling dat we hier 10 dagen blijven. Koffers naar boven, naar beneden voor een paar biertjes, 0.5L, lekker gegeten met een rood wijntje erbij, becherovka na en we voelen ons weer helemaal thuis. Dan toch maar naar boven, koffers uitpakken, douchen en nog maar een becherovka. Morgen gaan we vanuit Benecko wandelen. Ik zal proberen om elke dag iets te schrijven.
Gr,
Ans & Pieter.
 
Zo, hier zijn we weer. Maandag ook een klein rondje rond Vrchlabi gelopen, 14 km. Niks spectaculairs.
Dinsdag hadden we een rustdag en zijn richting Frydlant gereden. We kwamen niet verder als Hejnice, er wordt aan de weg gewerkt. Terug gereden en via een andere weg naar Korenov. Daar zagen we een mooi hotel. We willen in oktober in die hoek een week gaan wandelen, vandaar dat we gingen kijken.
Nou, vandaag moesten we echt aan de bak, de Snezka op. De auto tussen Mala Upa en Horni Mala Upa geparkeerd en dan d'n bult op naar de Snezka. 8 km klimmen met een hoogteverschil van 740 meter, van 860 naar de 1600 meter. Met een andere route weer terug. Alles bij elkaar was het 16 km, maar wel zwaar. We hebben heel mooi gelopen, het weer was goed en we hebben van de vele uitzichten genoten.
We hebben helaas geen foto's, want we hebben aan het begin van de tocht de camera laten vallen.
Toen we terug kwamen de gebruikelijke vitaminen naar binnen gewerkt. Morgen eerst voor een nieuwe camera op pad en dan naar de Prachovske Skaly.
 
Vandaag vanuit Spindlruv Mlyn naar de Labske Bouda en de "Elbe Quelle"gelopen. Dezelfde route weer terug. Deze is zo mooi dat we ook vanuit de andere richting alles wilden zien. Het was een fikse wandeling, 19 km, met een hoogteverschil van 450 meter. Het was prachtig weer en we hebben echt genoten. Er waren best veel mensen op de route, maar niemand van jullie gezien. ;) Morgen hebben we een "rustdag"en blijven we in Vrchlabi, zal ook wel weer lopen worden.

P6060023.JPG P6060024.JPG P6060025.JPG
 
..... We zijn na 1,5 uur vertraging, stilstand bij Kassel, om 17.30 uur in Vrchlabi aangekomen. .....
Niet grappig... maar wij hebben daar ook in de file gestaan. Na een half uur zijn we via de vluchtstrook naar parkeerplaats/benzinestation Buleck gereden. Daar stonden we gelukkig zowat voor. Na een tijdje daar gestaan en gewandeld te hebben, zijn we via een tip van mensen een zijweggetje op de parkeerplaats ingereden en kwamen uit in een dorpje en zo naar de volgende oprit weer richting Kassel. Normaal hebben we wel geduld hoor, maar volgens de bergers ging het nog wel 2 tot 3 uur duren en omdat we onze kleinzoon van 2 in de auto hadden, hebben het zo gedaan.
Helaas werden we maandag al gebeld en moesten naar huis wegens een sterfgeval in onze familie.
 
Vandaag en gisteren ook maar een klein rondje gelopen, het is te heet om ver te lopen, ±33°. Wel weer mooie dingen gezien. Het was de bedoeling om vandaag naar Blansko te verkassen, maar dat wordt donderdag. Morgen blijven we in Vrchlabi, doen we het rustig aan. Na woensdag gaan de temperaturen naar beneden en wordt het wat aangenamer. Het is natuurlijk wel fijn dat het droog is, in anderhalve week nog geen drup regen gehad. Vorig jaar hadden we hier de eerste week alleen maar regen en liep de boel onder water. Al met al was dat toen een hoop ellende voor de mensen. Men is nu nog bezig om de zaak op te knappen, vooral tussen Svoboda en Velka Upa is toen veel de vernieling in gegaan.

P6090006.JPG P6090016.JPG
 
Bovenaan