Uzené maso in Nederland te koop?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

ik heb heel erg veel zin in uzené maso se zelím a bramborový knedlík, maar weet iemand of je in Nederland ook 'uzené maso' kunt kopen (en hoe heet dat vlees in het Nederlands of waar moet je naar vragen bij de slager)? Iemand tips?
 
Ik weet dat het gerookt vlees is (dat vind ik er ook zo heerlijk aan!)
Ik ben meer op zoek naar een stuk vlees zoals in onderstaande afbeelding:

26203-38902-1369603105.png
 
ik heb heel erg veel zin in uzené maso se zelím a bramborový knedlík, maar weet iemand of je in Nederland ook 'uzené maso' kunt kopen (en hoe heet dat vlees in het Nederlands of waar moet je naar vragen bij de slager)? Iemand tips?

Waarschijnlijk ben ik al een beetje laat met mijn reactie. Ik weet dat het bij veel ( echte) slagers in Nederland gewoon te koop is.
Je zou het ook via internet kunnen regelen.
Hierbij een toevallig gevonden adres. Er zijn ongetwijfeld meerdere adressen.
 
In principe is casselerrib ribcarbonade: ontbeend; dus filet.
Maar naar het echte Uzene máso goed gekeken, kan het net zo goed varkensnek zijn. In nederland Procureur. Zichtbaar aan de randjes spek rondom.
Goed dooraderd en na bereiding behoorlijk mals.
 
Uzene maso wordt gemaakt van verschillende stukken varkensvlees: nek, schouder, karbonade of ham. In het Tsjechisch is dat krkovice, plec, kotleta of kyta.
En het smaakt idd anders/beter dan casselerrib. Is sappiger, niet zo zout en er zit meer rooksmaak aan.
 
Bovenaan