MartinaK
Moderator
Pilsner Urquell
Pils, sinds 1842 afkomstig uit Plzeň, wordt geprezen om zijn heldere, goudblonde kleur en transparantie. Al sinds Wenceslaus II. Breng de stad bier voort. De vorst verleende 260 burgers het recht om de gouden vloeistof te brouwen. De kwaliteit was echter matig, totdat in 1842 een tiental onafhankelijke brouwerijen fuseerden en een nieuwe, grotere brouwerij vestigden op de oevers van de Radbuza.
De special voor dit doel neergezette fabriek werd gebouwd op zandgrond, waardoor het gemakkelijk was tunnels en kelders aan te leggen. Het nieuwe bier, Pilsner Urquell, werd al snel in heel Europa bekend.
Het informatiecentum, startpunt van rondleidingen, is een modern gedeelte van de oude brouwerij. In het grote informatiecentrum ziet je bijzondere toestellen en methoden van bierbrouwer die nergens in Europa worden gebruikt.
De toegangspoort heeft de vorm een triomfboog en werd opgericht in 1892 ter gelengeheid van de 50ste verjaardag van het eerste pilsje. Op de label op de flesjes bier staat een plaatje van deze toegangspoort.
De kelders en ondergrondse gangen zijn wel 10 km lang. U kunt er zien hoe bier word geproduceerd en opgeslagen met traditionele methoden. De houten vaten met bier worden drie maanden bewaard in het netwerk van gangen die met hand onder de brouwerij zijn uitgegraven.
Pils, sinds 1842 afkomstig uit Plzeň, wordt geprezen om zijn heldere, goudblonde kleur en transparantie. Al sinds Wenceslaus II. Breng de stad bier voort. De vorst verleende 260 burgers het recht om de gouden vloeistof te brouwen. De kwaliteit was echter matig, totdat in 1842 een tiental onafhankelijke brouwerijen fuseerden en een nieuwe, grotere brouwerij vestigden op de oevers van de Radbuza.
De special voor dit doel neergezette fabriek werd gebouwd op zandgrond, waardoor het gemakkelijk was tunnels en kelders aan te leggen. Het nieuwe bier, Pilsner Urquell, werd al snel in heel Europa bekend.
Het informatiecentum, startpunt van rondleidingen, is een modern gedeelte van de oude brouwerij. In het grote informatiecentrum ziet je bijzondere toestellen en methoden van bierbrouwer die nergens in Europa worden gebruikt.
De toegangspoort heeft de vorm een triomfboog en werd opgericht in 1892 ter gelengeheid van de 50ste verjaardag van het eerste pilsje. Op de label op de flesjes bier staat een plaatje van deze toegangspoort.
De kelders en ondergrondse gangen zijn wel 10 km lang. U kunt er zien hoe bier word geproduceerd en opgeslagen met traditionele methoden. De houten vaten met bier worden drie maanden bewaard in het netwerk van gangen die met hand onder de brouwerij zijn uitgegraven.