Tsjechische rockbands op Eurosonic Noorderslag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Tsjechische rockbands op Eurosonic Noorderslag 2024

Tijdens dit toonaangevende festival in Groningen van 17 t/m 20 januari 2024 staan er maar liefst drie Tsjechische bands op het podium!


Het jaarlijkse ESNS Eurosonic Noorderslag is het grootste showcase festival van Europa waar liefhebbers van nieuwe muziek en vele talentscouts en promotors uit heel Europa samenkomen. Dat er elk jaar ook artiesten uit de Tsjechische muziekscene hun entree maken is daarom des te waardevoller.

In 2023 was dit bijvoorbeeld Aiko, die de landelijke voorronde van het Eurovisiesongfestival won, en Tsjechië in 2024 zal representeren op dit festival waar met zoveel aandacht naar wordt gekeken.

Op het programma staan dit keer geen soloartiesten of singer-songwriters, wel vind je er maar liefst drie bands.

De Noise-rock band Sinksuit Brno was al eerder in Nederland. In 2022 steunden we hun korte tournee die ze naar o.a. de legendarische club ‘Vera’ in Groningen bracht. Ook in het gedruis van dit festival zal hun publiek ze ongetwijfeld weten te vinden.

Ook de band I Love You Honey Bunny heeft een Nederlands tintje, aangezien hun nieuwe album deels in Amsterdam tot stand is gekomen in coproductie met Koen van der Wardt van de internationaal succesvolle band Klangstof.

De band Island Mint weet met elementen van garagerock en zonnige jaren zestig pop een unieke dromerige sfeer te creëren. De band komt naar Groningen als winnaar van het muziek export project Czeching van Radio Wave.

Festival ESNS is echter meer dan muziek alleen. Zo vind je er een keur aan lezingen, paneldiscussies, workshops etc. Een van de sprekers is ook onze partner Koen ter Heegde van Yugofuturism. Koen slaat een brug tussen de Nederlandse en Oost-Europese indie- en postpunkscene. Bovengenoemde band Sinks kan hij ook tot zowel zijn favorieten als vrienden rekenen.

Bron rotterdam.czechcentres.cz.
Zie alle info op esns.nl.
 
Bovenaan