Tsjechische deelname Huygens Festival, Leidschendam-Voorburg

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
21 t/m 24 september Huygens Festival 2023.

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg en vindt plaats in het vierde weekend van september.

Vier dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg. Vaak kunnen we ook Tsjechische muzikanten in Voorburg zien. Dit jaar komen naar het Huygens Festival zes studenten van het conservatorium in Pardubice i.h.k.v. International Young Talent sectie. Zij zullen deelnemen aan het Openingsconcert en het Slotconcert in de Oude kerk.

Het Huygens Festival wordt zoals elk jaar muzikaal geopend met de Europese Hymne; uitgevoerd op het Marianne Orgel van de Oude Kerk door Adelia Askarova aangevuld met jeugdensembles uit diverse Europese landen waaronder Tsjechië.

Het Slotconcert van het Huygens Festival 2023 wordt uitgevoerd door het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen. De leden van het Constantijn Sinfonietta, jonge musici uit onder andere Nederland, Hongarije, Polen, Slowakije, Tsjechië en Vlaanderen repeteren vanaf vrijdag 22 september gezamenlijk om ook dit jaar weer groots het Huygens Festival af te sluiten. Als vaste toegift staat Ode an die Freude van Ludwig van Beethoven al genoteerd.
Bron rotterdam.czechcentres.cz.

Tot 1 september geldt voor vrijwel alle kaartjes een vroegboekkorting. Kaarten zijn te bestellen via huygensfestival.nl.
 
Bovenaan