Tsjechische bomkop gevonden in Voorst

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Vreugde over vondst Tsjechische bomkop bij Voorster Rondweg
Opgravingen op de plek van de toekomstige Voorster rondweg hebben bijzondere vondsten opgeleverd, waaronder een Tsjechische bomkop. Woensdag konden liefhebbers een kijkje nemen op de toekomstige plek van de N345, de rondweg Voorst, waar de opgravingen nog bezig zijn.

Hoe de Tsjechische bom bij Voorst is terecht gekomen is een raadsel. ,,Dit past helemaal niet in het plaatje”, liet Stefan Zomers, projectleider bij explosieven experts REASeuro, weten. ,,Het is gissen hoe zo’n bom hier terecht is gekomen, maar het is wel zeker dat hij is afgegaan. Ik vermoed dat Duitsers de bom hebben gejat en hem hier zelf tot ontploffen hebben gebracht. Een bijzondere vondst. Dit verwacht je niet in Nederland.”

Vliegtuigbommen
Naast de Tsjechische bomkop stuitten archeologen op een complete huisplattegrond aan de Klarenbeekseweg van 1000 jaar na Christus en vondsten die teruggaan tot bewoning van die plek 1000 jaar voor Christus. Ook werden vijf niet geëxplodeerde vliegtuigbommen opgegraven, 25 restanten van ontplofte vliegtuigbommen en handgranaten.

Bron: destentor.nl
 
Bovenaan