Kunst Tsjechisch interieurdesign

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Een mooie moderne zwart witte hal

Zwart witte interieurs zijn erg populair. Ook Klára Valová en Eva Mohylová hebben een zwart wit interieur ontworpen voor een project in Praag. Een modern appartement voor een jong stel met een woonoppervlak van in totaal 105m2. Het interieurontwerp kenmerkt zich met strakke moderne lijnen en bevat ook een stoer industrieel tintje. De basiskleuren worden gevormd door zwart wit, maar blauw is de kleur die als een rode draad terugkomt in het appartement, behalve de hal. Voor de hal hebben ze gekozen voor alleen zwart wit.

een-mooie-moderne-zwart-witte-hal-2.jpg


Het is een hele ruime hal en brede hal. In de rest van het interieur vind je een warme houten vloer, maar de vloer van de hal is betegeld met grote grijze vloertegels. De muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd, terwijl het plafond volledig zwart is geschilderd. In het plafond zijn moderne strakke plafondspotjes verwerkt.

Garderobekasten
Doordat het zo ruim is, is het mogelijk om er een grote garderobekast te plaatsen. Er zijn zelfs twee op maat gemaakte kasten gerealiseerd, waarvan één wit en één zwart is. Alle kastdeuren en deuren van de badkamer en de meterkast, zijn afgewerkt met stoere zwarte deurgrepen en deurklinken.

Daarnaast is er ook een zwarte stalen kledingroede aan de muur gemonteerd waar jassen aan gehangen kunnen worden.

een-mooie-moderne-zwart-witte-hal-3.jpg


Zwart staal
Zwart staal komt ook op andere manieren terug in de hal. De grote zwarte stalen spiegel bijvoorbeeld, wat een beetje lijkt op een deur. Er is ook daadwerkelijk een zwarte stalen deur geplaatst tussen de hal en de woonkamer. Die mocht hier natuurlijk niet ontbreken.

een-mooie-moderne-zwart-witte-hal.jpg


Een andere blikvanger in de hal wordt gevormd door de radiator. Een mooie klassieke mat zwarte designradiator aan de strakke witte muur. Nice!

Bron: interieur-inrichting.net
 

Ad Verschoor

Donateur
Moderne Scandinavisch geïnspireerde badkamer met zwart, wit en hout

De Scandinavische interieurstijl heeft fans over heel de wereld. Ook Atelier Kunc Architects uit Praag liet zich inspireren door de populaire stijl. In 2017 hebben zij een prachtige vrijstaande woning ontworpen, gelegen in Neveklov in Tsjechië. Een moderne ruime bungalow villa, die aan de buitenkant volledig bekleed is met mooie houten planken. Ook binnen in het interieur speelt hout een belangrijke rol, die gecombineerd wordt met een modern Scandinavisch zwart wit interieur. Hieronder kunnen jullie een kijkje nemen in de mooie badkamer.

moderne-scandinavisch-geinspireerde-badkamer-met-zwart-wit-en-hout-800x1084.jpg


De badkamer is lekker ruim en licht. Naast grote ramen, die van de vloer tot aan het plafond lopen, heb je middels openslaande glazen deuren ook toegang tot de buitenruimte.

Witte gietvloer, gestuukte witte muren en zwart witte patchwork tegels
De basis is Scandinavisch wit. Er is gekozen voor een strakke witte gietvloer, gecombineerd met een wit geverfde houten plafond en strak gestuukte witte muren. Er is één muur die anders is. De muur bij het bad is namelijk betegeld met super leuke patchwork tegels met een zwart wit patroon. Een blikvanger in deze badkamer. Het mooie moderne bad is daar tegenaan geplaatst, en gecombineerd met een grote mat zwarte regendouche. Aan diezelfde muur, naast het bad, is het toilet gemonteerd. Ze hebben een mooie ombouw gerealiseerd voor het inbouwreservoir, die helemaal tot aan het plafond loopt.

moderne-scandinavisch-geinspireerde-badkamer-met-zwart-wit-en-hout-3-800x545.jpg


Moderne badkamermeubel met dubbele waskommen
De badkamermeubel en de wastafels vind je aan de andere kant van de badkamer. Een moderne zwevende a-symmetrische badkamermeubel, bestaande uit een langwerpige witte kast en daarboven een dikke eiken houten wastafelblad. Op de wastafelblad zijn twee witte waskommen geplaatst, gecombineerd met mat zwarte sifons en bijbehorende zwarte kranen. Boven de badkamermeubel is een grote brede spiegel met een eiken houten frame opgehangen.

moderne-scandinavisch-geinspireerde-badkamer-met-zwart-wit-en-hout-2-800x659.jpg


Bron: Atelierkunc.com | Fotografie: Jan Vrabec

Deze badkamer is te vinden in dit familiehuis in Neveklov

 
Bovenaan