Tsjechie lanceert zakelijk aftrekbare boek-vouchers

Topic in 'Kunst & Literatuur' gestart door Ad Verschoor, 12-01-2018.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechie lanceert opmerkelijke boekpromotie
  Zakelijk aftrekbare boek-vouchers voor personeel

  Tsjechië gaat, in navolging van buurland en voormalig landgenoot Slowakije, het kopen van boeken ondersteunen door vouchers die voor ondernemers aftrekbaar zijn aan te bieden.


  Bedrijven in Tsjechië kunnen vanaf 1 januari 2018 hun werknemers vouchers geven om boeken te kopen. Deze vouchers zijn voor de bedrijven aftrekbaar van de belastingen. Buurland Slowakije heeft deze mogelijkheid al langer en daar heeft het de boekverkoop gestimuleerd. De boekenvouchers zijn naast vakantievouchers en vouchers voor farmaceutische producten zeer populair.

  De Tsjechische branche-organisatie voor boekverkopers en uitgevers verwacht dat de wetgeving de boekverkoop met 2-3% op jaarbasis kan doen groeien. Daarnaast is er de hoop en verwachting dat met deze maatregel werknemers met lage lonen makkelijker boeken kunnen kopen, dat ze wellicht ook makkelijker boeken voor hun kinderen kunnen kopen en dat zo de leesvaardigheid ook bevorderd kan worden.

  Eén klein haakje aan het verhaal is dat de branchevereniging nog steeds in gesprek is met de regering om de BTW op boeken te verlagen: die is op dit moment relatief hoger dan in andere landen, nl. 10%.

  Bron: inct.nl
   

Deel deze pagina