Tsjechië wordt een ramp (denk ik)

Topic in 'Praag' gestart door iceman, 30-11-2010.

 1. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Het ziet er allemaal heel mooi uit. We weten alleen nog niet wanneer jullie naar Tsjechië gaan.
  Hou er rekening mee dat de reistijden niet vergelijkbaar zijn met deze die we hier gewoon zijn. Respecteer ook de snelheidsbeperkingen van 50km/h in de dorpen.

  P.S. Er staan nog veel foute plaatsnamen in je lijstje. Tsjechisch oefenen dus en goed opletten bij het opschrijven. Jo en Karolina zullen jullie wel een heel stuk verder helpen als het nodig mocht zijn. We lezen nog wel van je.
   
 2. cor

  cor

  prima programma wel een beetje erggggggg vol.geniet er maar van
   
 3. hey freddy ,

  Van 30 juli tot 12 augustus 2011.
  Aan de fouten ga ik werken .
  thx
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Hey Iceman,
  Goed hoor om zo'n programma op te stellen. Er zitten hele leuke, mooie, maar ook boeiende dingen bij. Wij gaan eind april weer die kant op.
  Geniet voorlopig van alle voorbereidingen.
   
 5. Alle dagen iets gepland maar wel een lekker actieve vakantie zo! :top:
  De activiteiten per dag zijn prima te doen want wie goed leest ziet dat je over het algemeen maar 1 activiteit hebt gepland per dagdeel of zelfs per dag. Alleen bij dag 1 heb ik eerlijk gezegd wel mijn twijfels een beetje, vergeet je reistijd niet. :denk:
   
 6. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Dus nog tijd genoeg om bij te lezen en de nodige notities te maken.
  Bekijk ook eens de mogelijkheden van mapy.cz. Bijvoorbeeld om een route en de reistijd te bekijken, vb Krizany naar Harrachov. Of om de luchtopnames van een plaats of oord te bekijken, vb Terezin.
  Veel kan er niet fout lopen, gewoon op de diverse knopjes drukken. ;)
   
 7. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Ik weet niet wanneer jullie gaan, maar informeer even vooraf of de kloof alweer geopend is, want door de overstromingen van enige tijd geleden is er daar het een en ander weggespoeld en is de kloof afgesloten.
  Verder een leuk programma. Alvast veel plezier.
   
 8. Ik vind het een erg druk programma:hmm:, vergeet vooral niet te genieten van het lopen en om je heen kijken, en misschien ook wel even ergens rustig te gaan zitten om alles in je op te nemen, het is zo mooi allemaal.
   
 9. Hoi Iceman,
  Ziet er goed uit. Ik hoop alleen dat je nog wat vrije tijd over hebt om uit te rusten als je weer thuis bent. Zie dat je ook nog wat tijd hebt om wat aan je tsj. uitspraak te doen.
  Groet,
  Richardp
   
 10. Hallo ,
  Daar we onze laatste dag voor de laatste 3 dagen Praag een bezoek brengen aan het skoda museum en de fabriek zoeken we nog iets extra om te bezoeken daar we maar pas laats in de avond onze wagen terug moeten brengen op de luchthaven. Hebben jullie dat extraatje voor ons ;)
   
 11. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Hallo, ik zou het geplande bezoek van de eerste dag aan Lidice verschuiven naar deze dag. Als je van Mladá Boleslav via Mělnik naar Lidice rijd is dat goed te doen en dan ben je ook in de buurt van de luchthaven. Het hangt natuurlijk af op welk uur het bezoek aan de autofabriek doorgaat en dan wordt ook de eerste dag iets rustiger.
   
 12. Hallo Freddy ,
  Das vedomd een goed idee , had ik niet aan gedacht .
  Bezoek is gedaan om 13.00u
  dank u zeer.
   
 13. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Het bezoek aan Lidice is wel een afsluiter die zal bijblijven.
   
 14. Hoi Iceman uit Kortijk, hier Krob uit Kuurne met een tip:als je in Tsjechië de weg vraagt kan je maar beter de plaatsnaam opschrijven want zoals wij het uitspreken is er geen kat die begrijpt waar je naartoe wilt!
   
 15. hi krob ,
  K'ben toevallig ook van Kuurne hoor !!!! en thx voor de inlichting maar dat had ik al begrepen.
   
 16. En toch is Tsjechisch qua uitspraak geen moeilijke taal!!
   
 17. aan Iceman, ik ben van Kortrijk...

  Aan Corry, ooit heeft een Tchech ons gezegd dat zijn taal niet moeilijk was aangezien dat het een fonetische taal is, in ieder geval brengen wij er niet veel van terecht tenzij het een woord is dat we reeds door een Tsjech hoorden voorzeggen en dan nog want er zijn zeven verbuigingen en als we dan denken dat we het weten dan zijn we weer verkeerd, maar we hebben er reeds dikwijls hartelijk kunnen om lachen!!
  Grtjs iedereen!!
   
 18. Ik volg op dit moment zelf een cursis Tsjechisch, dus dat het een moeilijke taal is weet ik nu al heel goed, het enige wat niet moeilijk is aan deze taal is de uitspraak, want elke letter wordt (bijna) altijd hetzelfde uitgesproken.
   

Deel deze pagina