Tsjechië en het Coronavirus

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door kuurgast, 02-02-2020.

 1. @kuurgast Geen updates meer sinds donderdag?
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 2. Mis ik ook!
   
 3. Het nieuws rondom corona in Tsjechië bevat meer dan alleen die cijfertjes, o.a. nieuws over wat wanneer weer mag of juist nog niet mag/kan.
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.
 4. Daar heb je gelijk in...
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Nieuwe webportal voor gratis telefonisch overleg met advocaten

  Webportaal mylaw.cz lanceert initiatief "Law Against Coronavirus" - gratis telefonisch overleg met advocaten van tientallen advocatenkantoren. Law Against Coronavirus-initiatief biedt gratis telefonisch advies voor burgers en ondernemers tijdens de COVID-19-pandemie.

  Het belangrijkste doel van dit initiatief is om ons te helpen oriënteren op de moeilijke juridische en economische situatie die wordt veroorzaakt door de gevolgen van de pandemie van het coronavirus. Aan het initiatief zijn al tientallen advocaten gekoppeld. Meer dan twintig advocatenkantoren uit de EU, de VS of Israël nemen deel aan het project dankzij de betrokkenheid van het internationaal rechtennetwerk Arrows International. Dit zal ook helpen bij het oplossen van juridische problemen met een internationale overlap.

  Mylaw.cz platform lanceerde project, dat de burgerrechtelijke bijstand boven de standaard helpt in reactie op deze uitzonderlijke situatie. Burgers en ondernemers kunnen profiteren van gratis telefonisch overleg met advocaten en belastingadviseurs via dit Law Against Coronavirus-initiatief.

  “Helaas lijdt het geen twijfel dat de impact van de COVID-19-pandemie op de samenleving enorm zal zijn. Deze situatie zal onder meer een echte uitdaging vormen voor de Tsjechische wet. Het zal helemaal niet gemakkelijk zijn om de weg te vinden in het rechtssysteem. Het is al een probleem om de huidige wet toe te passen op volledig nieuwe situaties. Het is moeilijker om jezelf te controleren en te oriënteren in het enorme aantal acuut aangenomen nieuwe coronavirusverordeningen en wetswijzigingen ', aldus de oprichter van het mylaw.cz-portaal, Mgr. Vojtěch Sucharda.

  Mylaw.cz is een uniek online juridisch portaal dat mensen duidelijke juridische informatie biedt en hen gratis verbindt met hun ideale advocaat. Dit portaal biedt gebruikers al lange tijd bewezen juridische inhoud (artikelen en kant-en-klare sjablonen) en biedt een platform voor online chat, mail of telefonisch overleg met advocaten of belastingadviseurs. Website alleen in Tsjechisch, telefonisch kan wel in Engels en/of Duits.

  Gratis telefonisch advies Law Against Coronavirus zal gebruikers rechtstreeks in contact brengen met een wet of fiscalist om de benodigde informatie snel en efficiënt te krijgen dan de standaard mylaw.cz-methoden. “Telefonisch overleg kan worden gebruikt door bedrijven van elke omvang, eenmanszaken, maar ook door burgers die te maken hebben met economische en juridische problemen. Wij zijn van mening dat we dankzij het aantal betrokken advocaten in staat zullen zijn om de aanval van vragen te behandelen, ”zei Vojtěch Sucharda.

  Deze telefonische consulten worden gratis verstrekt in tijden van noodpandemische situaties. Cliënten krijgen basisadvies van juridische specialisten over hoe ze met hun acute gevallen moeten omgaan, bijvoorbeeld: waar kunt u hulp aanvragen (subsidies, bijdragen)? Waarop letten bij zakelijke contractuele relaties? Hoe om te gaan met arbeidsrechtelijke kwesties in tijden van crisis? En nog veel meer.

  'De advocaten zijn altijd behulpzaam geweest bij het oplossen van problemen van mensen. Dit is het moment om hen meer dan ooit te helpen met nieuwe technologieën. Het is belangrijk om veilig thuis te blijven en alle benodigdheden comfortabel online af te handelen ”, voegt Mgr. Vojtěch Sucharda.

  Bron praguemorning.cz
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Europese Commissie verleent Tsjechië steun voor kleine bedrijven

  De Europese Commissie heeft Tsjechië overheidssteun verleend aan kleine en middelgrote bedrijven die medische materialen en beschermende middelen vervaardigen om de pandemie van het coronavirus te beteugelen. Het totale bedrag van de staatssubsidie kan oplopen tot een miljard kronen (37 miljoen euro), maakte de commissie woensdag bekend in een persbericht. In de eerste fase van het subsidieprogramma wil Tsjechië de bedrijven 300 miljoen kronen (11 miljoen euro) bezorgen.

  De steun in het kader van een programma van het Ministerie van Industrie en Handel is bedoeld om bedrijven tot de helft van de productiekosten te financieren via directe subsidies.

  "Het versnellen van de productie van producten die essentieel zijn om de verspreiding van het coronavirus, waaronder medicijnen, medische apparatuur en beschermende middelen, tegen te gaan, is van cruciaal belang om uit de huidige gezondheidscrisis te geraken", aldus Margrethe Vestager, Executive Vice President van de Europese Commissie. , de ondersteuning, die verantwoordelijk is voor het digitaliseren en bewaken van de concurrentieomstandigheden.

  De Commissie heeft de staatssteunregels half maart versoepeld door middel van een reeks coronavirusmaatregelen ter financiering van de gezondheidssector en de zwaarst getroffen bedrijven. Sindsdien hebben staten financiële steun kunnen verlenen aan de particuliere sector op een manier die normaal niet is toegestaan. Brussel heeft al meer dan 60 aanvragen uit de meeste lidstaten goedgekeurd.

  Bron radio.cz/de.
   
 7. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Ministerie van Binnenlandse Zaken weerlegt desinformatie over COVID-19 online

  Desinformatie over COVID-19 die de ronde doet op het Tsjechische internet, of het nu via ketting-e-mails, sociale media of websites is, associeert het nieuwe coronavirus met migratie of met 5G mobiele netwerken, biedt ongefundeerde alternatieve behandelingsmethoden voor de ziekte aan, of speculeert dat de vaccins tegen infectie door het nieuwe coronavirus die in ontwikkeling zijn, zullen schadelijk zijn.

  Het Centrum tegen terrorisme en hybride bedreigingen (CTHH) van het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft via zijn eigen website over de desinformatie gerapporteerd en heeft de tien meest voorkomende manipulaties van de waarheid met feiten geconfronteerd.

  De CTHH zegt dat er in Tsjechië veel desinformatie, fabulatie en manipulatie plaatsvindt in een poging de pandemie uit te buiten 'in overeenstemming met de belangen van een zo breed mogelijk scala aan actoren'. CTHH zegt dat desinformatie wordt verspreid via kettingmails, de "quasi-mediascène" en sociale media.

  Op basis van een besluit van de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček heeft het centrum zijn taak, die zich gewoonlijk richt op het gebied van de binnenlandse veiligheid, uitgebreid met desinformatie over de pandemie. Volgens de CTHH beweert de desinformatie bijvoorbeeld dat de Europese Unie niet in staat is effectief te reageren op de pandemie, beweringen die bedoeld zijn om te "bewijzen" dat de EU schadelijk en onnodig is.

  Het centrum wijst erop dat de EU in werkelijkheid slechts beperkte bevoegdheden heeft op het gebied van gezondheidszorg en binnenlandse veiligheid. "Binnen haar bevoegdheden is de EU echter actief in het aanpakken van deze crisis. Ze heeft een reddingsfonds opgericht waarmee Tsjechië ongeveer 30 miljard CZK (1,1 miljard EUR) kan gebruiken om kleine en middelgrote ondernemingen te helpen stabiliseren gezondheidszorg of de arbeidsmarkt ondersteunen ', meldt het centrum.

  De CTHH noemt ook ongefundeerde beweringen van Tsjechisch-tal desinformatie-websites dat de Tsjechische regering en Tsjechische media het publiek opzettelijk overspoelen met informatie over het nieuwe coronavirus om af te leiden van wat deze websites "het echte gevaar" noemen voor de samenleving, die in hun uitzicht is immigratie. Onder de andere desinformatie zijn ongefundeerde beweringen dat het nieuwe coronavirus is gemaakt als een biologisch wapen.

  Het centrum heeft ook de niet-onderbouwde beweringen verworpen dat buitenlandse staten opzettelijk beschermende uitrusting in beslag nemen die bestemd is om naar Tsjechië te worden gestuurd. "In de door de media gerapporteerde situaties is bewezen dat dit niet de bedoeling was en dat ze constructief konden worden aangepakt door medewerking van de officiële instanties van de betrokken staten", aldus de CTHH.

  Het centrum wijst ook op de herhaling van valse beschuldigingen over de geplande sluiting van sommige gebieden of steden in Tsjechië, en op valse beschuldigingen dat de VS haar militaire eenheden naar Europa hebben verplaatst. Een ander soort desinformatie betreft vermeende vaccinatieplannen waarbij burgers naar verluidt worden geïnjecteerd met schadelijke stoffen of nanochips, evenals ongefundeerde beschuldigingen dat de pandemie wordt vervalst om paniek te zaaien, controle te krijgen over de bevolking door angst, en bedek andere problemen.

  Het centrum weerlegt ook ongefundeerde beschuldigingen van een verband tussen het nieuwe coronavirus en de introductie van 5G-netwerken. "Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het vermeende verband tussen de werking van 5G-netwerken en de opkomst van de ziekte van COVID-19", schrijft de CTHH in haar weerlegging.

  Bron romea.cz/en.
   
  dennuzzz vindt dit leuk/interessant.
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië heeft 6701 bevestigde coronagevallen zondagavond.

  Totaal zijn er nu 186 mensen overleden.
  1298 mensen zijn in totaal genezen verklaard.

  Bron onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
   
 9. PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.
 10. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Czech Republic contemplates vacation vouchers that companies could write off taxes.
  Tsjechië overweegt vakantiecheques dat bedrijven kunnen afschrijven van de belasting.

  Een overheidsplan dat wordt overwogen om het binnenlands toerisme nieuw leven in te blazen, vraagt om recreatieve tegoedbonnen ter waarde van 10.000 CZK. Bedrijven die op deze manier bijdragen aan de vakanties van werknemers, kunnen de kosten van de belastingen aftrekken.

  De toeristenindustrie is een van de belangrijkste economische sectoren in Tsjechië, maar is sterk afhankelijk van buitenlandse toeristen, die landelijk bijna de helft van alle toeristen uitmaken. Met gesloten grenzen, wanneer kastelen en andere binnenlandse attracties heropenen, zullen ze alleen op binnenlandse bezoekers moeten vertrouwen.

  Het ministerie van Regionale Ontwikkeling onderhandelt momenteel over verdere ondersteuning met toeristenverenigingen en over twee weken zou een alomvattend pakket kunnen worden ingevoerd.

  Parlementaire afgevaardigden hebben al een maatregel goedgekeurd, zodat reisbureaus de kosten van geannuleerde reisarrangementen niet hoeven terug te betalen aan hun klanten, maar in plaats daarvan kunnen verzetten.

  Het aantal mensen dat gebruik maakt van collectieve logiesverstrekkende bedrijven in Tsjechië bereikte in 2019 bijna 22,0 miljoen. Het aantal gasten is al zeven opeenvolgende jaren gestegen, aldus het Tsjechische bureau voor de statistiek (ČSÚ).
  In totaal maakten 11,1 miljoen inwoners van Tsjechië gebruik van accommodaties en 10,9 miljoen buitenlanders.
  In 2019 werd ook de drempel van 57 miljoen overnachtingen overschreden. Ongeveer 29,8 miljoen overnachtingen waren door Tsjechische inwoners en 27,2 door buitenlanders.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------
  China criticizes Czech Republic for accepting Taiwainese medical aid.
  China bekritiseert Tsjechië omdat het Taiwainese medische hulp accepteert.

  De Chinese adjunct-ambassadeur in Praag sprak verschillende keren tot de Tsjechische regering om Tsjechische vertegenwoordigers te bekritiseren voor het accepteren van door Taiwan verstrekte medische hulp, schrijft het weekblad Respekt in zijn laatste nummer.
  Taiwan schonk tienduizenden gezichtsmaskers en 25 medische beademingsapparatuur aan Tsjechië.

  De Chinese ambassadeur in Praag Zhang Jianmin protesteerde eerder bij het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken tegen de lancering van Tsjechisch-Taiwanese deskundige samenwerking op het gebied van onderzoek en medische technologieën in verband met de epidemie.
  Bron news.expats.cz.
   
 11. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Proč stát nevěří vlastním datům Covid-19.
  Waarom de staat niet gelooft gegevens Covid-19.

  Verrassende bevindingen: de pandemie van het coronavirus die de wereld decimeerde, vermeed de Tsjechische Republiek volgens overheidsgegevens. Dit wordt geïllustreerd door een vergelijking met de trends van andere landen met gegevens van de Tsjechische staat die voor de tweede maand op rij door het kabinet van Andrej Babiš zijn gepresenteerd.

  Tsjechische staatsgegevens, die niet onafhankelijk kunnen worden geverifieerd, omdat het 'monopolie' van Adam Vojtěch een monopolie heeft op de voltooiing ervan, valt daarentegen op in vergelijking met alle beschikbare trends. Het past niet bij de aantallen geïnfecteerd in de bevolking, groeidynamiek, sterfte. Noch het volume en de informatieve waarde van de tests, de kracht en efficiëntie van overheidsmaatregelen, noch de technische achtergrond en apparatuur.
  Bron neovlivni.cz.

  Ben benieuwd hoe dit wordt vervolgt.......
   
 12. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het grootste contract voor "import van Tsjechen“ kreeg Tsjechisch-Chinese Smartwings.

  De Tsjechische regering heeft 5082 Tsjechische burgers uit 18 landen over de hele wereld teruggebracht. Het heeft de belastingbetaler tot dusver ongeveer 106 miljoen kronen gekost. Twee derde zou dankzij een "repatriëringbijdrage" van de Europese Unie terug kunnen keren naar de staatskassa. De meeste vluchten werden uitgevoerd door Smartwings-ondernemers Jiří Šimáně en Roman Vik. Volgens de berekeningen van HlídacíPes heeft het bedrijf voor sommige staatsvluchten de bedragen in rekening gebracht die toeristen normaal gesproken voor business class betalen op een retourticket.

  “We hebben het grootste repatriëringsprogramma uit de geschiedenis achter de rug. Dit waren buitengewoon omvangrijke manoeuvres en net als veel andere landen hadden we te maken met een situatie waar niemand voor ons op zo'n grote schaal mee te maken had ”, zei minister van Buitenlandse Zaken Tomáš Petříček op een persconferentie om de repatriëring te beëindigen.

  Twaalf mensen waren drie weken in bedrijf op de hotline. Het callcenter werkte non-stop en behandelde tienduizenden telefoontjes en ongeveer hetzelfde aantal e-mails ', aldus Pavel Pitel, de directeur van de consulaire afdeling van de MFA.
  Een aantal vliegtuigen rekruteerde passagiers bij meerdere haltes als onderdeel van kostenbesparende maatregelen.

  Gratis vluchten, behalve Australië.

  Maar de vraagtekens zweven over de financiering van het hele evenement. Alleen de passagiers van de laatste repatriëringsvlucht uit Australië en Nieuw-Zeeland betaalden extra voor het thuisticket. Elke passagier droeg 700 euro bij. Andere vluchten werden uitsluitend betaald door belastingbetalers, terugkerende landgenoten betaalden zelf niets extra.

  HlídacíPes heeft er al op gewezen dat in andere EU-landen gerepatrieerde passagiers hebben bijgedragen aan overheidsvluchten. Zo heffen de Nederlanders een bijdrage van 300 euro per stuk voor Europa en 900 euro voor vluchten buiten Europa.
  De Britten dragen ook bij aan de repatriëring van £ 500.

  Viceminister van Buitenlandse Zaken Martin Smolek legde uit aan HlídacíPes, waarom het ministerie besloot Tsjechen en geassocieerde Europeanen gratis over de wereld te nemen:
  “We hebben voor gratis vluchten gekozen omdat veel mensen geen geld hadden voor de reis. Ze werden uit hotels gegooid en hadden geen geld. Hen laten ondertekenen dat zij zich ertoe verbinden het geld aan ons terug te geven, wat door sommige lidstaten wordt gedaan, zou voor ons zeer belastend en complex zijn. Daarom hebben we besloten om mee te financieren vanuit de Europese Unie. Als we geld inzamelen van Tsjechische burgers, zou de EU haar bijdrage verlagen. Daarom hebben we besloten om voor de burger de beste manier te kiezen en voor ons de minst veeleisende qua administratie ”, zegt Martin Smolek.

  De reeds genoemde uitzondering was een repatriëringsvlucht vanuit Australië. Volgens Smolek was de reden de prijs van de vlucht, die meer dan dertig miljoen bedroeg (waarvan acht miljoen door passagiers werd gedekt en 16,9 miljoen CZK door de regering wordt gevraagd in de EU-bijdrage).
  “Voor de laatste vlucht uit Australië maakten we gebruik van de diensten van Korean Airlines, die het best waren uitgerust voor zo'n drukke vlucht. Het was eigenlijk drie in één. Het ene vliegtuig vloog naar Nieuw-Zeeland, het andere naar Sydney, Australië, en ontmoette vervolgens in Seoul, Korea, waar passagiers samen met een groter vliegtuig naar Praag reisden ”, wijst Martin Smolek op de moeilijkheid van de laatste repatriëring.

  Financiering voor Smartwings.
  Degenen die objectief in nood verkeerden en voor de crisis reisden, evenals degenen die al tijdens de coronaviruspandemie op vakantie waren gegaan, hadden recht op een gratis ticket of hadden de mogelijkheid om een retourticket van hun geld te kopen op commerciële vluchten die op het moment van hun terugkeer.
  “Het was niet in onze macht om de individuele reizigers“ over te nemen ”en diepgaand te beoordelen hoeveel ze hun eigen schuld nodig hadden of niet. Het is onze plicht om iedereen in nood te helpen', legt Zuzana Štíchová, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken uit.

  De Smartwings-groep leverde de meeste vluchten - veertien.
  Smartwings wordt geleid door ondernemers die dicht bij premier Andrej Babiš Jiří Šimáně en Roman Vik staan. Smartwings Group verzamelde 69.796.912 kronen van de staat voor repatriëringsvluchten, zoals berekend door WatchPes.org. Dat wil zeggen, bijna twee derde van de 111 miljoen kronen die de regering heeft goedgekeurd uit de begroting voor repatriëring.

  Prijs voor vol vliegtuig.
  Zo betaalde de regering voor een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek 7.255.700 CZK. Als dit bedrag wordt begroot voor 129 passagiers, is de prijs van het enkele vliegticket CZK 56.246 per persoon.
  Ter vergelijking: bijvoorbeeld een regulier retourvliegticket naar Bali in economy class met één ingecheckte bagage kost gemiddeld zo'n 20.000 kronen. Een zakelijk retourticket naar Bali met twee ingecheckte bagage, bijvoorbeeld Air France (volgens Skyscanner) voor juni, biedt CZK 55.987 aan. En tickets uit Thailand en Vietnam met Thai Airways en Bamboo Airlines kosten gemiddeld 23.000 kronen per passagier.
  Er is ook geen marktrendement uit Peru, waar de prijs per persoon 44 444 kronen bedraagt, van Panama 46 000 kronen. Van Colombia tot 36.000 kronen.

  Smartwings weigerde commentaar te geven op de prijzen van vluchten. Woordvoerder Vladimíra Dufková gaf echter aan dat de prijzen afhankelijk zijn van de vliegafstand en de vliegtuigcapaciteit.
  “De repatriëringsvlucht is van nature een chartervlucht, dat wil zeggen dat de vluchtbesteller de capaciteit van het gehele vliegtuig bij de leverancier bestelt. De prijs van de vlucht wordt beïnvloed door de basis van waaruit het vliegtuig aankomt voor de repatriëringsvlucht. Ons voordeel was bijvoorbeeld dat we in Canada een vliegtuig hadden dat we onmiddellijk konden gebruiken en dat we de vluchtklant uit Tsjechië niet in rekening moesten brengen, ”zei Vladimíra Dufková.

  Gevraagd waarom een repatriëringsvlucht van Smartwings vanuit Dominicaanse Republiek via Canada gemiddeld 16.000 kronen per persoon kostte, maar directe vluchten van de Dominicaanse Republiek naar Praag 56.000 kronen per persoon kostten, reageerde op de prijs van een enkele reis met Air France van de Dominicaanse Republiek naar Praag in maart volgend jaar. De prijs in economy class is 46.827 kronen.

  HlídacíPes heeft echter in oktober en maart volgend jaar herhaaldelijk dezelfde bestemming ingevoerd in verschillende luchtzoekmachines, en de prijs van het economy class-retourticket lag gemiddeld tussen 18.000 en 29.000 CZK.
  Bron hlidacipes.org.

  Twee derde zou dankzij een "repatriëringbijdrage" van de Europese Unie terug kunnen keren naar de staatskassa......
  Met andere woorden, Nederlanders hadden niet moeten betalen, dan werd dat ook vergoed door EU?
   
 13. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië start in alle districten met "slimme quarantaine".

  In Tsjechië start vanaf maandag de zogenaamde "slimme quarantaine" in alle districten. Door corona geïnfecteerde mensen moeten hun verblijfplaats en contacten in de afgelopen dagen bekendmaken. Het doel is om andere mogelijk besmette mensen te vinden. Potentiële zorgverleners interviewen en testen ze indien nodig. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht voorlopig geen mobiele telefoon- en bankkaartgegevens te gebruiken.

  De eerste piloottests van de "slimme quarantaine" hebben de afgelopen weken plaatsgevonden, bijvoorbeeld in de districten Zuid-Moravië en Midden-Bohemen. De regering hoopt dat dit het coronavirus effectief zal bevatten. Vooral vanwege het geplande gebruik van mobiele telefoongegevens van geïnfecteerde mensen was er kritiek van gegevensbeschermers.

  De oplossing van de Covid19cz-groep van computerexperts. "Het genereert een geheugenkaart die laat zien ... bijvoorbeeld dat een man een half uur op de hoek van twee straten heeft doorgebracht", zegt Covid19cz-woordvoerster Irena Zatloukalova.
  Volgens Ondřej Tomáš, een van de systeemontwikkelaars, moeten in opdracht van de overheid alle gegevens na afloop van het onderzoek definitief worden verwijderd. Alleen epidemiologen krijgen toegang tot de gegevens.

  Bron radio.cz/de + praguemorning.cz.
  -------------------------------------------------------------
  De slimme quarantaine loopt op papier. Hygiënisten trainen nog steeds.

  De zogenaamde slimme quarantaine is in alle regio's begonnen. Althans op papier. Hygiënisten worden nog steeds opgeleid en huisartsen hebben nog steeds niet alle benodigde beschermingsmiddelen.
  Bron seznamzpravy.cz.
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Boj ve vládě kvůli koronaviru? Babiš a Hamáček na ostří nože, bude dusno.
  Vechten in de regering voor coronavirus? Babiš en Hamáček op de snede, het zal benauwd zijn.

  Minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamacek vindt dat het nog geen tijd is om de noodtoestand te beëindigen. Zonder hem zou het moeilijk worden om beschermende uitrusting of versterkingen voor de gezondheidssector te leveren. Premier Andrej Babiš en minister van Financiën Alena Schillerová zijn echter tegen het verlengen van de noodtoestand.

  De ministers moeten de documenten dinsdag aan de premier overhandigen om de verlenging van de noodtoestand voor de kamer van afgevaardigden te kunnen verdedigen. De minister van Binnenlandse Zaken en de chef van de crisisstaf vinden het nodig. De premier, enkele andere ministers en ook epidemioloog Prymula denken bijvoorbeeld dat daar op dit moment geen aanleiding toe is.
  Bron parlamentnilisty.cz.
  ------------------------------------------------------------
  De regio's hebben met de regering gesproken over de verdeling van de hulp na het einde van de noodtoestand.

  Op initiatief van de regio's zal de regering deze week bespreken hoe de regio's na afloop van de noodsituatie in Tsjechië voorzien zullen worden van beschermingsmiddelen.

  Waarnemend hoofd van de Vereniging van Regio's, Gouverneur van de Hooglanden Jiri Behounek, vroeg Babis dat het kabinet de distributie van beschermende uitrusting na het einde van de noodsituatie zou regelen. 'We willen de strategische praktijken van de staat kennen. We zijn benieuwd of de regio's in het centrale aanbod blijven opgenomen of dat zij het aanbod op eigen lijn gaan regelen. We moeten hier in ieder geval heel goed op voorbereid zijn ”, zei hij in een persbericht. Volgens de vereniging zei Babis dat het kabinet deze week de kwestie gaat oplossen. De noodtoestand wordt op het einde van de maand aangekondigd, de ministers moeten nog beslissen of ze de Kamer van volksvertegenwoordigers vragen om deze opnieuw te verlengen.

  Volgens een noodmaatregel van het ministerie van Volksgezondheid wordt slimme quarantaine vanaf maandag over alle regio's verspreid. Dit is voornamelijk bedoeld om testen te beheren, contacten te leggen en informatie over te dragen tussen regionale hygiënestations, bemonsteringslocaties en laboratoria via elektronische applicaties en webapplicaties. Het gebruik van geheugenkaarten van mobiele telefoon- en creditcardgegevens vermeldt geen maatregelen.
  Bron lidovky.cz.
   
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië heeft 6838 bevestigde coronagevallen maandagavond.

  Totaal zijn er nu 194 mensen overleden.
  1559 mensen zijn in totaal genezen verklaard.

  Bron onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
   
 16. En iedere keer als je denkt dat de oplichting, fraude, misbruik van fondsen en vriendjespolitiek wel een hoogtepunt heeft bereikt in dit land, word je toch weer verrast....
   
  kuurgast vindt dit leuk/interessant.
 17. Het is een schaamteloze, corrupte kliek en niemand lijkt bij machte om ze een halt toe te roepen. Sterker nog, ze kunnen nog altijd rekenen op de steun van heel wat Tsjechen.
   
 18. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Let op er is nu een hele discussie gaande over de inkoop van mondkapjes FFP1, FFP2 en FFP3 met hele grote prijsverschillen en wie, wanneer, wat bestelde. Zie irozhlas.cz.

  En nog een beerput in deze:

  Een StB-medewerker beheert de aankoop van maskers bij het Ministerie van Volksgezondheid.

  Het team dat het ministerie van Volksgezondheid voorziet van de aankoop van maskers en andere beschermende uitrusting om het pandemische coronavirus te bestrijden, wordt geleid door de voormalige StB-medewerker Miroslav Dolezal. Hij trad op als agent met de codenaam "Chlor" voor de Velvet en was tegen de activiteiten van de North Atlantic Alliance (NATO).

  Het team van Doležal is onlangs bekritiseerd vanwege dubieuze transacties. Een paar dagen geleden werd duidelijk dat het Ministerie van Volksgezondheid via het team van Dolezal beschermende uitrusting ter waarde van 1,24 miljard kronen kocht van het bedrijf La Factory, dat volgens het handelsregister in het verleden geen verkopen vertoonde.
  Bron info.cz.
   
  Laatst bewerkt: 21-04-2020
  Olivier en Morris2016 vinden dit leuk/interessant.
 19. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechië heeft 6961 bevestigde coronagevallen dinsdagavond.

  Totaal zijn er nu 201 mensen overleden.
  1753 mensen zijn in totaal genezen verklaard.

  Bron onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19.
   

Deel deze pagina