Stucen huis

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Heb het spul ook in mijn dak zitten maar stucbaar? het spul veert nogal door de miniluchtkussenstructuur .Zelfs verf hecht er niet op:( maar daar is het niet voor bedoeld .

Ademen doet het trouwens ook niet :slik: met alle gevolgen van dien.

Iedere bouwvakker met een beetje verstand:stout: weet dat bepaalde constructies ademen moeten ....anders schimmelvorming, verkleuren van muren door vocht, vochtophoping en kapotvriezen van constructies .
 

Jonathan R

Geroyeerd Lid
Denk dat de optie om "Pozor Pes "in te huren niet eens zo,n verkeerde is .Ga maar zoeken op andere onderwerpen op bouwgebied ,hij weet waarover hij lult ;)
Misschien ben je wel heel handig en heb je tijd om het zelf te doen in dat geval zijn Joep zijn optie,s niet verkeerd.

Wat is wijsheid en hoe groot is je zak met geld?

Heb zelf maar 1 bouwval in dit land en had ook last van loslatende stuc, oorzaak bij mij was na heeeeeeeeeeeeeeel lang zoeken regenwater wat onder de dakpannen sloeg en via de dakspanten bovenop de muren lekte. De muren waren verzadigd van water en bij -25? .

Had toendertijd dus echt een bouwval
 
stucwerk

Wij hebben recent in Plzen-jih ons huis helemaal rondom laten stucen (250 m2). Dat is prima gedaan, netjes en uiteindelijk ook geverfd. Foto's vind je onder het topic We gaan verhuizen in de hospoda.
Wij hadden verschillende offertes en uiteindelijk kwam iemand uit het dorp voor zo'n scherpe prijs dat we daar geen vergelijking meer op konden maken met de andere aanbieders.
Het stucen gaat in een paar lagen en inderdaad is eerst alle oude stuc afgebikt.
De stucadoor heeft ook per muur gekeken of er vocht kon optrekken en/of er extra drainage nodig was.
We krijgen elke week foto's op de mail over de vorderingen. Het laatste karwei, de garage, wordt nu uitgevoerd. Als we over een paar weken die kant op gaan zal alles af zijn, inclusief de garage. img]http://www.tsjechie.net/photopost/data/500/thumbs/praca_005.jpg[/img]

Als iemand in de buurt een stucadoor nodig heeft, laat maar weten!
Voor alle overige info: PM!
Welke materialen de stucadoor gebruikt kan ik eventueel ook laten weten.

Veel succes!

groetjes,

Ria en Loek
 
het isoleren van de buitenkant met piepschuim zoals jullie het noemen is uitgegast schuim met een hardere persing en speciale lijm en daar over heen komt lijm met weefsel van een meter breed daarna komt er een top laag van sierpleister over heen en is het waterdicht maar damp doorlatend en de vogels vreten er niet van behalve kangoduiven heb 26 jaar ervaring als stucadoor waarvan 12 flats gevelisolatie
 
Bovenaan