Een kok ben ik niet. Al hoewel, ik kook graag en bijna dagelijks.
Soms krijg je nostalgische gevoelens bij het ontbreken van een verse haring of smakelijk, knapperig brood.
Dat laatste moet je dus maar weer zelf gaan bakken.
Of echte Kwekkeboomkroketten, ook die moet ik dan maar weer zelf gaan maken.
Bij tijd en wijle is er hier ook de wens voor een echte andijviestamppot.
In Tsjechie zou men dit kunnen kopen onder de naam: čekanka, maar niet verkrijgbaar: heb het hier nog nooit aangetroffen. Of Endive. Dat is dan weer witlof, en dat wil ik dan niet.
Goede raad is duur.
Bij toeval zag ik bij een lokale Super een product dat wel erg veel leek op gewone, jonge, andijvie.
Helaas geen vermelding of benaming. Het wordt verkocht onder de naam : Sweet Crisp Zeleny.
Maar dat blijkt dus:
https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/group_id,37
Gevonden dus, maar onder een andere naam.
Vandaag een grote krop dungesneden, geblancheerd, gerookte spekjes toegevoegd en met goede aardappelen gestampt.
(Spekjes: alleen bij een goede slager, anders stinkt alles ineens geweldig naar Pis!)
Een mooi stukje eendenborst filé ( Hoj Kukel) er bij gebakken en je hebt verder niets meer nodig!
Het blijft hier erg leuk.
Soms krijg je nostalgische gevoelens bij het ontbreken van een verse haring of smakelijk, knapperig brood.
Dat laatste moet je dus maar weer zelf gaan bakken.
Of echte Kwekkeboomkroketten, ook die moet ik dan maar weer zelf gaan maken.
Bij tijd en wijle is er hier ook de wens voor een echte andijviestamppot.
In Tsjechie zou men dit kunnen kopen onder de naam: čekanka, maar niet verkrijgbaar: heb het hier nog nooit aangetroffen. Of Endive. Dat is dan weer witlof, en dat wil ik dan niet.
Goede raad is duur.
Bij toeval zag ik bij een lokale Super een product dat wel erg veel leek op gewone, jonge, andijvie.
Helaas geen vermelding of benaming. Het wordt verkocht onder de naam : Sweet Crisp Zeleny.
Maar dat blijkt dus:
https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groentezaden/group_id,37
Gevonden dus, maar onder een andere naam.
Vandaag een grote krop dungesneden, geblancheerd, gerookte spekjes toegevoegd en met goede aardappelen gestampt.
(Spekjes: alleen bij een goede slager, anders stinkt alles ineens geweldig naar Pis!)
Een mooi stukje eendenborst filé ( Hoj Kukel) er bij gebakken en je hebt verder niets meer nodig!
Het blijft hier erg leuk.
Laatst bewerkt: