Skolky - prezouvani

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Holky, chtela bych se zeptat. Je normalni, ze se deti v holandskych skolkach neprezouvaji? Ani na "telocvik"? Byli jsme se totiz podivat ve skolce pro malou a me to teda dost prekvapilo, ze jsou tam deti cely den v botech. Chodi po kobercich, kde se pak vali... Jde o holandskou skolku v Nemecku, v nemeckych skolkach se deti prezouvaji. Diky.
 
Neprezouvaji se ani ve skolce, ani na zakladce ani nikde jinde (doma). Holandska kultura....:?:
Nemusis se bat, moje deti to prezily a jine taky.... alespon jsou odolne...
 
Nepřezouvají se, ale pokud chceš a trváš na tom, můžeš přece dítě odvézt do školky, tam si ho přezout a je to. Děláme to taktéž - teda hlavně v zimě mi přijdě nepohodlné běhat celý den ve školce v teplých botách.
 
Ja se uz nad tim nijak nepohorsuju - zvykla jsem si. Tak jako si zvykly navstevy, ze se u nas doma, v patre po kobercich, nechodi v botech.

To je dobrej napad, backurky ji dam a budu ji prezovat. S tema ucitelkama se da mluvit, jsou tam dve na sest, sedm deti. A skoro zadny neni "ciste" holandsky. Diky.
 
Zustava jen stale problem, ze kdyz si sama decko prezujes, porad se vali na koberci, kde vsichni chodi v botach. Za 20 let v NL jsem si na tohle jeste nedokazal zvyknout. Lidi na mne kolikrat cuci jak na blbce, kdyz prijdu na navstevu a ptam se, kde maji pantofle pro hosty...
 
Přezouvám pro pohodlí dítěte, nikoli kvůli hygieně. Dítě se kolikrát vyválí na zahradě, na ulici, na pískovišti .. to mě nějaký koberec ve školce nemůže rozházet.
 
Přezouvám pro pohodlí dítěte, nikoli kvůli hygieně. Dítě se kolikrát vyválí na zahradě, na ulici, na pískovišti .. to mě nějaký koberec ve školce nemůže rozházet.

No to mas pravdu, nase Oli dokonce pije vodu ze psi misky! Rozcilovani nepomahalo, tak at si teda vytvari protilatky :-)

Ale nemusi se parit ctyri hodiny v zimnich botech a nebo v gumakach. Jak jsem psala, ty deti jsou tam skoro vsechny jen napul holandsky, tak jsou ty ucitelky zvykly na ruzny zvyklosti. a maji jich jen sedm. Oli tam bude jedinna holka :-), ale ona se neztrati.
 
Bovenaan