Skiën in Janske Lazne

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Dit jaar voor het eerst naar Tsjechie geweest, Janske Lazne.
Geweldig genoten.
Met kids en familie, heerlijk skieen.
Echt top. Wij gaan volgend jaar zeker weer.
Hotel Avondster is ook een echte aanrader.
Wij kijken met heel heel veel plezier terug.
 
De eerste keer stonden we beneden voor de kabinelift wel ruim een uur te wachten voordat we tickets konden kopen. Een rij van beneden aan de trap tot aan de deur. Dat was vorige week zondag; veel Nederlanders, Polen en Tsjechen en vele 'voordringers' van alle nationaliteiten. Hoopten dat het maandag minder was, maar dat viel wat tegen. Ook bij de schotelliftjes op de 'beginnersweide' stonden hele lange rijen. jammer voor diegenen die skiles hadden: meer wachten dan lessen voor je geld, leek me zo.
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Je kunt toch ook vanaf Lesni Dum met liftjes naar de stoeltjes lift, als het bij de gondel zo druk is. Zowel het midden als het noorden had de afgelopen week vakantie, alles zat vol. Dan is het toch logisch dat het bij de pistes druk is. Onze gasten hadden geen klagen, hebben de hele week geskied. Begonnen in Mlade buky, weer even het gevoel krijgen, toen naar Janske Lazne en ook 2 daag jes naar Pec pod Snezkou, vonden ze ook geweldig.
Onze gasten van deze week zijn laaiend enhousiast. Door het nieuwe verse laagje is het heerlijk skiën.
 
Is geen klagen mijnerzijds maar meer een constatering van toen. Een uurtje in de rij woog niet op tegen het ski/sneeuwplezier dat we hebben gehad. Geen moment de gedachte gehad om 'rechtsomkeert' te maken. En nog gezellig ook hoor, in die rij: lekker ouwehoeren met landgenoten en ervaringen uitwisselen over van alles en nog wat! Is zo'n uurtje zo om. Bovendien weegt deze wachttijd niet op tegen b.v. de wachttijden bij de attracties in De Efteling, waar je binnen een paar minuten weer 'buiten' staat. dat kan je hier niet van zeggen ...:lache:
 
Bovenaan