Skiën in het Reuzengebergte 2016

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

We zijn gistermiddag rond 15:00 uur in Vrchlabi gearriveerd. De reis ging echt heel goed. :)
We zagen pas in de laatste kilometers steeds meer sneeuw. Hoogte maakt hier alles goed gelukkig. 's Avonds ging het weer een beetje sneeuwen.

Vanmorgen waren we mooi op tijd op de piste. De nieuwe lift bij Bubakov (gondeltje naar de piste) is een leuke ervaring. Wel erg traag :) Maar toch heel relax.
Pistes zijn prima ! Ligt ruim voldoende sneeuw, nog geen gras ofzo te zien. Ook bleef de kwaliteit vandaag goed, met later op de dag iets meer bulten. Maar dat is normaal natuurlijk.

Zometeen gaan we ijshockey kijken.
 
Gisteravond won HC Vrchlabi met 11-2 . Tegenstander had geen schijn van kans :)

Vandaag wederom naar Bubakov en Herlikovice geweest. Het was erg rustig en de pistes waren goed. We waren er weer bij openingstijd en deze keer pas rond 16:00 weer terug. Pistes bleven goed, met later wel meer losse sneeuw. Maar het werd geen natte sneeuw :)

De komende dagen gaan we naar Spindler.
 
Gisteren en vandaag naar Spindler geweest, morgen ook nog.

De pistes liggen er goed bij. Onderaan de pistes wat meer bulten, maar het is wel goed te doen. Vooral 's ochtends is het heerlijk. Gisteren was het prima weer met vooral bewolking en af en toe zon. De nieuwe stoeltjeslift is heerlijk! Leren, verwarmde stoelen en een kap. Vooral bovenaan gaat die vaak dicht vanwege de wind.

Vandaag was het weer ook nog wel oké, tot een uur of 2. Toen begon het te regenen en boven te sneeuwen. Dus toen zijn we maar richting parkeerplaats gegaan ;)

Vanaf woensdagavond gaat de temperatuur weer onder 0 in Vrchlabi. Donderdag en vrijdag ook nog. Dus dan gaan we hier in Vrchlabi weer naar de pistes Herlikovice en Bubakov.
 
Om het verhaaltje compleet te maken :)

Woensdag waren we nog in Spindler geweest. Deze was woensdag erg strak, hard, en op sommige plekken ijzig. Maar ik vond het persoonlijk wel fijn.

Zoals voorspeld heeft het woensdagavond - nacht naar donderdag gesneeuwd. Dus we hadden donderdag verse sneeuw op de piste. Ongeveer 5 centimeter denk ik. Het was in het begin wel leuk, maar al heel vlug ontstonden er natuurlijk bulten met losse sneeuw. En de laag eronder is weer hard en ijzig... niet echt prettig.

Vrijdag hadden we weer een erg strakke piste en was het nog een fijne laatste dag.

De terugreis afgelopen zaterdag ging ook weer prima. Lekker weer onderweg... tot we vlakbij Nederland kwamen. Toen begon de regen.


Al met al een prima vakantie gehad :) Genoeg sneeuw, goede pistes, lekker eten, gezelligheid.
 
Bovenaan