September 2011 - Tsjechië een keer zonder sneeuw

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Nou.... na mijn eerste verslag van onze eerste kennismaking met Tsjechië, en met Spindleruv in het bijzonder, is het tijd om eens wat te vertellen over onze reis naar Tsjechië zonder sneeuw.

We waren inmiddels na de eerste keer in januari 2010, alweer 2 keren naar de sneeuw geweest. In december 2010, en januari 2011. Allebei waren weer heerlijke wintersportvakanties, maar we wilden Tsjechie ook wel eens zonder sneeuw zien. :D

Dus, zo gezegd en zo gedaan! Op 25 augustus 2011 vertrokken voor 11 dagen Tsjechië, eerst 6 dagen Reuzengebergte, en als afsluiting 3 dagen Praag. :yess:

Wij hadden besloten om niet in een keer naar ons hotel in Vrchlabi te rijden, maar om te overnachten in Pension Eulkretscham, in Grosshennersdorf, zo'n 10 km voor Zittau. Daar hebben we ook steeds overnacht voor onze wintersport, omdat we daar dan aankwamen als het donker was, en we niet in het donker door Tsjechie wilden rijden.... Alleen, in augustus is het natuurlijk nog niet donker, dus hadden we eigenlijk wel door kunnen rijden...
Maar.... het was heerlijk. Een lekker zonnetje, een lekker terrasje, een lekker biertje........ wat een fantastische manier om de vakantie te beginnen. :dank2::cheers:

IMG_2325-2.jpg


De volgende ochtend na een heerlijk ontbijt de auto in, en twee uur later kwamen we aan bij ons hotelletje in Vrchlabi. Het was hotel U Zvonu, een soort satellietje van het welbekende hotel Gendorf, je weet wel, op het pleintje langs de hoofdstraat in het centrum van Vrchlabi.
Hotel U Zvonu was erg gezellig, mooie grote kamers, en een erg leuke bar beneden met heerlijke koffie, cake, en een klein maar fijn ontbijtbuffet in de ochtend.

5EFW6937_2-1.jpg


5EFW6938_2.jpg


Nadat we ons hadden geïnstalleerd, zijn we naar Spindleruv gereden omdat we graag wilden wandelen in de bergen daar. :)

Wat was dat leuk om Spindleruv Mlyn te zien zonder sneeuw! In plaats van auto's met ski's nu veel auto's met mountainbikes erop. Lekker zonnetje, en lekker gezellig met alle mensen langs de Elbe. Pootje baaien, drankje drinken op het terras, wandelen in de bergen, goh wat kan het leven toch heerlijk zijn. :cheerleader:

5EFW6769_2.jpg


5EFW6782_2.jpg


We hebben de lift van Medvedin omhoog genomen. Onderweg nog heel leuk eindelijk het avonturenpark in bedrijf gezien, en oh zo mooi in de stoeltjeslift omhoog. Wat een uitzicht!
Boven gekomen zijn we langs de skipistes naar beneden gewandeld. Dan kom je erachter dat het op de ski veel minder lang is en ook minder steil, :deuk: maar het was echt heerlijk! Nog even halverwege de trip naar beneden lekker wat gedronken en een Palacinke gegeten in Horni Misecky. What a day. :stout:

5EFW6720_2.jpg


5EFW6727_2.jpg


5EFW6733_2.jpg


5EFW6742_2.jpg


5EFW6750_2.jpg


5EFW6755_2.jpg


Panorama Spindl - Elbe.jpg


Moe, maar voldaan hebben we in de avond weer erg lekker gegeten bij een van onze meest favoriete restaurants van Spindl (Bakchus, onder Pension Erika). En daarna terug naar Vrchlabi, waar we als een blok hebben geslapen :ja:.

Even tot zover..... later meer....
 
Okidoki, daar gaan we weer.....

De tweede dag in het Reuzengebergte hebben we de auto gepakt naar Harrachov, om ook daar lekker wat te wandelen, te bekijken, en natuurlijk wat te eten en drinken. :cheers:

Het was ook nu weer ongelooflijk leuk om die rit te maken zonder sneeuw, en nu eigenlijk in een hele grote groene wonderwereld, zooo mooi! Vooral langs de rivier (is dat de Jizerou?) omhoog, tussen die prachtige hellingen in, met nu dat mooi kabbelende water van de rivier en de vogels als achtergrondmuziekje. Prachtige rit, door die dorpjes waar nu gewoon lekker het zonnetje scheen, en er ook mensen op straat waren, :ja: heel anders dan in de winter.
En wat ik eigenlijk vergat te vertellen in mijn eerste deel, is dat je meteen opvalt bij binnenkomst in Tsjechië buiten de winter, dat het er heeeel anders ruikt. In plaats van meteen overvallen te worden door de geur van bruinkool en hout dat gestookt wordt in de kachels, ruikt het nu vooral naar wouden/bossen. Ook dat is fijn. :fluit:.

Aangekomen in Harrachov, de auto geparkeerd vlakbij de kabelbaan, en daar zijn we langs de skischansen van Harrachov omhoog de berg opgegaan. Wat een machtig gezicht die skischansen (zie foto)!! :wow:

5EFW6807_2.jpg


En wat een respect voor de waaghalzen die daar vanaf springen. :dank2: Want het is ECHT STEIL, en dat zie je echt pas goed als je er zo langs 'vliegt' in de stoeltjeslift...

Boven aangekomen, kom je op een relatief kleine open plek, waarvandaan je de verschillende pistes naar beneden kunt bereiken, en waar nu ook een leuk klein terrasje staat waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. En jongens... wat een uitzicht overal!

5EFW6810_2.jpg

5EFW6811_2.jpg


Ons plan was om weer naar beneden te wandelen, maar eerst hebben we bovenaan wat rond gekeken in alle richtingen, om zo uit te zoeken langs welke piste we zouden gaan afdalen. :D
We hebben ook heerlijk in het gras gelegen en van de uitzichten genoten, want dat heb je niet in ons platte kikkerlandje, haha.

5EFW6814_2.jpg


5EFW6822_2.jpg


Nadat we van een drankje hadden genoten, wilde we gaan wandelen. Echter, als bij toverslag stak er opeens een harde wind op, en toen we rondkeken zagen we opeens behoorlijk wat donkere wolken van alle kanten op 'onze berg' afkomen... We hebben toen maar besloten om met de stoeltjeslift weer naar beneden te gaan omdat we niet gekleed waren op een wandeling in harde wind en regen.... :bloos2:

Nou ja, ieder nadeel heeft dan toch weer een voordeel, want het uitzicht was weer fantastisch!
En... een mooie foto kunnen nemen van de schans 'van achteren', heel spectaculair!

5EFW6825_2.jpg


5EFW6829_2.jpg


Beneden aangekomen lekker naar Harrachov 'center' gewandeld :stout: om daar een leuk plekje voor de lunch te zoeken.
Onderweg nog langs een leuk bewijs van creativiteit van de 'bergbewoners' gelopen... Waarom bouw je niet gewoon wat 'skelters' die je vervolgens met een sleepliftje omhoog sleept, vanwaar ze lekker een heuvel af kunnen rijden. Heel leuk!

5EFW6838_2.jpg


Een heel leuk stekkie gevonden in Harrachov (weet de naam niet meer) waar we een heerlijke lunch hebben genoten
Wat erg leuk was, is dat we ook nog wat mensen heel kort ontmoet hebben die ongetwijfeld actief zijn op dit forum, maar ik weet niet wie het zijn. Zou Gorrit kunnen zijn geweest, want ze gaven ons een kaartje en folder over de 'fluister' scooters/brommers waarmee je een tocht kan maken. Leuk idee!

Als afsluiting nog even een fotootje van de 'hoofdstraat' van Harrachov.

5EFW6840_2.jpg


Weer een erg leuke dag gehad! Binnenkort weer meer.
 

kuurgast

Donateur
RW62 :toppie: wat leuk om al die foto's te zien vanuit een andere kant bekeken dan de meeste vakantiefoto's.
Door jullie wintersportervaringen kijken jullie met andere ogen naar de omgeving.
 
Bovenaan