Schietpartij in ziekenhuis Ostrava

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Pelhřimov

Donateur
Man opent vuur in wachtkamer ziekenhuis

In een ziekenhuis in Ostrava, in het het noordoosten van Tsjechië heeft een man zeker zes mensen doodgeschoten. Twee mensen raakten gewond. De man sloeg op de vlucht en schoot zichzelf door het hoofd toen de politie hem klem wist te rijden. De slachtoffers zaten allen in een wachtkamer.

De schietpartij vond vanmorgen plaats rond 07.00 uur in het universitaire ziekenhuis van Ostrava. De dader zou de slachtoffers van dichtbij hebben doodgeschoten. De wachtkamer hoorde volgens Tsjechische media bij de eerste hulp. Over het motief voor de schietpartij kan de politie in Tsjechië nog niks zeggen.

De politie gaf vanmorgen een foto vrij van een man, die naar verluidt de dader zou zijn. Later bleek dat het ging om een getuige. De politie verspreidde ongeveer een half uur later een nieuwe foto van de daadwerkelijk verdachte, met de mededeling dat hij in een grijze Renault Laguna zou rijden. Rond 10.30 uur werd de auto klemgereden door de politie. In de auto zat een man die zichzelf vlak daarvoor door het hoofd had geschoten. Hij moet nog worden geïdentificeerd.

Andrej Babis, de premier van Tsjechië en de minister van Binnenlandse Zaken zijn onderweg naar het ziekenhuis. Ostrava telt bijna 300.000 inwoners en ligt 265 kilometer ten oosten van Praag, vlakbij de Poolse grens.

bron: AD
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Tijdens moordpartij ernstig gewonde vrouw overleden

De vrouw, die tijdens de moordpartij op dinsdag in de universiteitskliniek in Ostrava zwaargewond raakte, is donderdag overleden. Dit is bekendgemaakt door een woordvoerster van de kliniek. Het aantal slachtoffers van de 42-jarige man is daarmee gestegen tot zeven. De toestand van de vrouw was kritiek, op woensdag kondigde de kliniek aan dat het slechter ging. De twee andere gewonde mannen hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten. Bron radio.cz/en + radio.cz/de.

Sirenes klinken in heel Tsjechië op 17 december om 17.00 uur gedurende 20 seconden om de slachtoffers van de schietpartij van vandaag in het Ostrava Teaching Hospital te herdenken. Bron news.expats.cz.
 
Bovenaan