Scheepswrak wordt hoogste toren van Tsjechië

Topic in 'Praag' gestart door Ad Verschoor, 12-10-2019 om 17:20.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Scheepswrak wordt hoogste toren van Tsjechië
  [​IMG]

  In een buitenwijk van Praag moet binnenkort de hoogste toren van Tsjechië verschijnen. Het gebouw zal niet alleen opvallen vanwege de hoogte maar ook door het uiterlijk.
  Ontwikkelaar Trigema en architectenbureau Black n’ Arch hebben namelijk kunstenaar David Černý gevraagd om te helpen bij het ontwerp. Dan krijg je vanzelfsprekend een opvallend idee. Černý, die in Nederland vooral bekend is vanwege zijn kinetische standbeeld van Franz Kafka, kwam met het idee om een scheepswrak te verwerken in de toren.

  Klimplanten
  Het ontwerp bestaat daarop uit een reguliere wolkenkrabber met daartegen een rood schip dat op bizarre wijze op deze plek gestrand lijkt te zijn. Langs het 135 meter hoge schip gaan klimplanten groeien. De opvallende vorm is volgens architecten en kunstenaar een waarschuwing aan de mensheid.

  Als we zo onzorgvuldig met het klimaat blijven omgaan en de problemen wegwuiven in plaats van in actie te komen kan het weer in de nabije toekomst een stuk extremer dan nu worden. In een rampzalig scenario zou zomaar de situatie van de Top Tower in het echt kunnen voorkomen.

  Metrostation
  Laten we hopen dat het allemaal niet zover komt en dat deze Top Tower in Praag vooral een opvallend ontwerp blijft. De toren moet ook gaan zorgen dat het gebied rondom metrostation Nové Butovice zich op positieve wijze gaat ontwikkelen. De bouw van de toren moet beginnen in 2021 en drie jaar later moet deze klaar zijn.

  Bovenin de toren moet een platform komen waar vanuit je de historische stad en de omgeving van Praag kunt bewonderen. In de toren komen 250 kleine huurappartementen, kantoren, een cultureel centrum en winkels. We zijn heel benieuwd of dit gedurfde ontwerp ook echt het daglicht gaat zien.  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
  Bron: mixedgrill.nl
   
  dennuzzz en petra vinden dit leuk.
 2. Wow, dat ziet er wel heel apart uit.
  Ik ben benieuwd als het klaar is.
   

Deel deze pagina