Belgian puree... ? zou ik eerst willen zien vooraleer te zeggen wat erin zit...
Wij maken hier puree met aardappels , klont boter, veel nootbeschaat, peper en zout, wat melk. (Mijn grootmoeder gebruikte daar vroeger karnemelk voor en Oostenrijkse vrienden vervangen de boter door hun reginoale lijnzaadolie.)
Je dientde puree op uit de pot of het kan ook wat feestelijker : op een bakplaat gespoten worden en even in de over bruin gebakken worden .
Onder de puree kan men natuurlijk allerlei groenten vermengen maar dan noemen we dat selderpuree of wortelpuree of andijviepuree... maar nooit Belgian puree, voor zover ik weet.
Nu ja, ook op culinair vlak kan men kreatief zijn hé ? Ik hoop maar dat het smaakte ?
Wij maken hier puree met aardappels , klont boter, veel nootbeschaat, peper en zout, wat melk. (Mijn grootmoeder gebruikte daar vroeger karnemelk voor en Oostenrijkse vrienden vervangen de boter door hun reginoale lijnzaadolie.)
Je dientde puree op uit de pot of het kan ook wat feestelijker : op een bakplaat gespoten worden en even in de over bruin gebakken worden .
Onder de puree kan men natuurlijk allerlei groenten vermengen maar dan noemen we dat selderpuree of wortelpuree of andijviepuree... maar nooit Belgian puree, voor zover ik weet.
Nu ja, ook op culinair vlak kan men kreatief zijn hé ? Ik hoop maar dat het smaakte ?