Recept: Smazeny Kvetak s tatarskou omackou (Gepaneerde bloemkool met aardappelen)

Topic in 'Recepten' gestart door Rontje, 10-02-2004.

 1. Smazeny Kvetak s tatarskou omackou (Gepaneerde bloemkool met aardappelen)
  voor 4 personen


  Ingredienten:
  [*] 1 bloemkool
  [*] 1 kg aardappelen
  [*] 50 gr bloem
  [*] 2 eieren
  [*] 5 el melk
  [*] zout, kummel
  [*] 1 zakje paneermeel
  [*] ca 150 ml olie
  [*] 1 pakje tartaarsaus
  [*] 70 gr boter
  [*] Groenten naar keuze(als versiering op het bord)als sla, gesneden tomaten,enz...


  Bereidingswijze:

  Snijd de bladeren en het onderste stuk stronk van de bloemkool. Was de bloemkool zorgvuldig. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Verdeel de bloemkool in aparte roosjes en leg ze in het kokende water. Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan als het water opnieuw kookt. Laat de stukken bloemkool circa 10 mn zachtjes gaar koken. Laat ze uitlekken en afkoelen. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Leg ze in een pan met water en wat zout en kummel. Neem 3 schaaltjes.Doe in het eerste schaaltje de bloem,in het tweede de geklopte eieren met wat zout en melk, en in het derde het paneermeel.

  Paneer vervolgens de bloemkool. Wentel ze eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door het paneermeel. Leg ze op een schaal. Breng de aardappelen aan de kook.Temper de hittebron en leg het deksel op de pan als het water opnieuw kookt. Laat ze ca 20 mn koken. Verhit intussen de olie in een koekepan.Braad de stukjes bloemkool langs alle kanten zodat het paneermeel lichtbruin wordt(je kan ze ook frituren). Laat de boter in een kleine pan smelten.Giet het water van de aardappelen af.Serveer de groenten en de bloemkoolroosjes op het bord en voeg er wat aardappelen bij.Giet de gesmolten boter erop en vergeet de tartaarsaus niet.

  TIP: Eigenlijk kan je de bloemkool ook een dag van tevoren koken en in de koelkast bewaren.Laat ze wel eerst goed afkoelen vooraleer ze in de frigo gaat.

  Dobrou Chut!
   

Deel deze pagina