Recept: Goulash met aardappelen en lamsvlees

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Voor 4 personen : 750 g vastkokende aardappelen, 350 g lamsvlees ( filet ), 3 uien, 2 teentjes knoflook, 750 g pompoen of wortelen, 100 g rozijntjes, 1 onbehandelde citroen, eventueel express - sausbinder, 20 g gemberwortel, 3 el olijfolie, 1/2 liter groentenbouillon, verse munt, gemalen korianderzaadjes, kaneelpoeder, nootmuskaat, peper en zout.


Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij het vlees in blokjes. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Schil de pompoen of schraap de wortelen en snij ze in blokjes. Schil en rasp de gemberwortel.
Bak het vlees rondom aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en zet het even aan de kant. Bak de uien, de knoflook en de gember een paar min in dezelfde pan. Doe er het vlees weer bij.
Voeg de bouillon, aardappelen, een mespunt koriander en kaneel toe en laat 10 min afgedekt koken. Voeg de pompoen of wortelen en de rozijntjes toe. Laat 10 min koken. Snij de citroen in plakjes. Leg ze bij het vlees. Laat nog een paar min goed doorwarmen.
Bind de saus eventueel met express - sausbinder. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Werk af met gehakte munt en serveer goed heet.
 

Bijlagen

  • 14391-Goulash met aardappelen en lamsvlees.jpg
    14391-Goulash met aardappelen en lamsvlees.jpg
    86,2 KB · Bekeken: 4
Bovenaan