Enveloppes (Tsjechie)
4 personen
Ingredienten:
[*] 300 gr bloem
[*] 2 eieren
[*] 2 cl(een borrelglaasje) Rum
[*] 250 gr pruimenmoes
[*] 100 gr boter
[*] 200 gr paneermeel
[*] bloemsuiker
[*] kaneel
[*] zout
Bereidingswijze:
Kneed een deeg met de bloem, een snufje zout en 3/4 dl water. Laat het een halfuur afgedekt rusten. Rol het 2 mm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak en verdeel het in rechthoeken. Spatel de Rum en de kaneel door de pruimenmoes en leg op elk deegrechthoek een lepel moes. Vouw toe in een driehoek en las de randen met water.Leg de enveloppes 10 mn in gezouten water, tegen de kook aan. Bak intussen het paneermeel goudbruin in de boter. Wentel er de enveloppes in. Bestrooi ze met bloemsuiker en serveer ze meteen. Helemaal af met een kopje koffie en een glaasje schnaps!
4 personen
Ingredienten:
[*] 300 gr bloem
[*] 2 eieren
[*] 2 cl(een borrelglaasje) Rum
[*] 250 gr pruimenmoes
[*] 100 gr boter
[*] 200 gr paneermeel
[*] bloemsuiker
[*] kaneel
[*] zout
Bereidingswijze:
Kneed een deeg met de bloem, een snufje zout en 3/4 dl water. Laat het een halfuur afgedekt rusten. Rol het 2 mm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak en verdeel het in rechthoeken. Spatel de Rum en de kaneel door de pruimenmoes en leg op elk deegrechthoek een lepel moes. Vouw toe in een driehoek en las de randen met water.Leg de enveloppes 10 mn in gezouten water, tegen de kook aan. Bak intussen het paneermeel goudbruin in de boter. Wentel er de enveloppes in. Bestrooi ze met bloemsuiker en serveer ze meteen. Helemaal af met een kopje koffie en een glaasje schnaps!