Gods genade (Tsjechische naam weet ik niet)
Ingredienten:
Doe de gezeefde bloem met het zout, de suiker en de geraspte sinaasappelschil in een kom. Voeg hierbij de in kleine stukjes gesneden boter, de eierdooiers, de wijn en zoveel melk of room als nodig is om een soepel deeg te krijgen. Klop het deeg zo lang tot het "blazen" vormt.
Rol het deeg dan zeer dun uit en snijd er kleine rechthoekjes en driehoekjes van. Snijd ze in het midden driemaal kort in en bak ze in hete boter of frituurvet aan beide kanten goudgeel en gaar. Schep ze uit het vet en bestrooi ze met vanillesuiker of met suiker en kaneel.
Ingredienten:
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 50 gram suiker
- mespunt geraspte sinaasappelschil
- 50 gram boter
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels witte wijn
- 4 eetlepels melk of room
- 200 gram boter of frituurvet
- 30 gram vanillesuiker of
- 30 gram suiker met 1 theelepel kaneel
Doe de gezeefde bloem met het zout, de suiker en de geraspte sinaasappelschil in een kom. Voeg hierbij de in kleine stukjes gesneden boter, de eierdooiers, de wijn en zoveel melk of room als nodig is om een soepel deeg te krijgen. Klop het deeg zo lang tot het "blazen" vormt.
Rol het deeg dan zeer dun uit en snijd er kleine rechthoekjes en driehoekjes van. Snijd ze in het midden driemaal kort in en bak ze in hete boter of frituurvet aan beide kanten goudgeel en gaar. Schep ze uit het vet en bestrooi ze met vanillesuiker of met suiker en kaneel.