Recept: Boheems biervlees

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Benodigdheden:
- 500 gram schouderkarbonade
- 1 el paprikapoeder
- 2 grote uien
- 50 gram varkensreuzel
- 1 theelepel komijn
- 1 fles Pilsner Urquell
- 1 sneetje roggebrood
- zout / peper

Bereiding;
1. Het vlees in blokjes snijden en met paprikapoeder bestrooien. De uien pellen en in de reuzel aanbraden. Het vlees vervolgens toevoegen en alles ongeveer 10 minuten laten braden.(af en toe roeren)

2. De komijn en de helft van het bier toevoegen, afdekken en ongeveer 45 minuten laten pruttelen.

3. Het roggebrood verkruimelen en samen met het overige bier aan het vlees toevoegen, vervolgens nog eens
15 minuten laten pruttelen. Met zout en peper op smaak brengen.

M
smiley20.gif
nique
 
Bovenaan