ProRail update wateroverlast, gevolgen voor Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Via LinkedIn ontvangen.
Behoeft geen nadere uitleg lijkt mij.


De wateroverlast en hevige regenval zorgden voor grote problemen in Limburg en onze buurlanden. We wensen iedereen veel sterkte. Ook voor het spoor zijn er gevolgen. Hoe staat het daarmee?

Beschadigd spoor wordt gerepareerd, spoorinspecties zijn uitgevoerd, testritten gedaan en we blijven alert. Treinverkeer richting Luik is voorlopig niet mogelijk vanwege de grote schade in België. Ook vindt vrijwel dagelijks internationaal overleg plaats tussen ProRail en de spoorbeheerbedrijven van Zwitserland, Italië, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Dat overleg is met name gericht het spoorgoederenvervoer, waarop grote druk is ontstaan door de wateroverlast. Zo worden er in verband met overstromingen in Tsjechië momenteel geen goederentreinen naar dat land gereden.
 

kuurgast

Donateur
prorail.PNG
Gepubliceerd op 19 juli 2021..........we zijn een week verder.....
De Tsjechische spoorwegen hadden geen problemen in eigen land, maar er reden geen treinen van Děčín naar Duitsland omdat bij Bad Schandau de spoorlijn onder water stond. Bron oa zdopravy.cz.

Goederentreinen hebben een veel slechter vooruitzicht. Ze zullen het traject Děčín - Bad Schandau twee weken niet oversteken. "We hebben al het vrachtverkeer door deze passage stopgezet met de verwachte verlengingsdatum van 14 dagen. Onze excuses voor de complicaties", aldus het Tsjechische bedrijf ČD Cargo.
We lossen verschillende varianten van het vervoer van omleidingstreinen op - via PPS Vojtanov, Cheb, Horní Dvořiště en last but not least ook via Passau. De capaciteit van deze routes is echter beperkt. Bron cdcargo.cz.

"We zijn van plan om de lijn aanstaande woensdag in gebruik te nemen op één spoor voor goederenvervoer. Een volledige hervatting van de activiteiten is vanaf nu gepland binnen drie weken", zegt Nela Friebová, een woordvoerster van de Spoorwegadministratie. Bron tn.nova.cz.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan