Prijzen wintersport en tips bestemmingen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij willen deze winter (eerste week van januari) graag op wintersport gaan, en voor het eerst naar Tsjechië!
We zoeken eigenlijk naar informatie/een indicatie m.b.t. de kosten van de skipas, de lessen, etc etc...
Die zijn namelijk nogal lastig te vinden op internet!Wie kan ons helpen??Mochten er mensen zijn met tips voor een huisje cq een adres in een mooi ski/snowboard gebied, gaarne!!Alvast bedankt!
 
1 week skipas volwassene in het hoogseizoen (kerst tot half maart) kost ongeveer 100 euro, laagseizoen 85 euro. Ski en schoenen huren kosten ongeveer 75 euro per week.
Skiles in de groep rond 50 euro per persoon voor 3 dagen. Privé les kan ook, prijs is dan afhankelijk van een aantal personen, je leert wel sneller. 4 uur les voor 2 personen voor 80 euro.

Prijzen zijn afhankelijk van gebied waar je naar toe gaat. Op deze site staan de skigebieden beschreven. De bekendste wintersportgebied is Krkonoše (Reuzengebergte).
 
kijk ook op http://www.holidayinfo.cz

Actuele informatie over skigebieden, sneeuwhoogtes, skipassen etcetera. In Tsjechisch, Engels en Duits. Net nog even gekeken en de info zegt dat er in Praděd in het Jeseniky gebergte al 120 cm sneeuw ligt.

Ongelofelijk, maar overtuig jezelf en kijk.
 
120 cm??? Lijkt me sterk
smile.gif
 
Bedankt voor de reacties!m.b.t. de sneeuw vroegen wij ons af, mag je met zomerbanden en sneeuwkettingen in Tsjechië rijden, of is het überhaupt niet aan te raden om dit te doen en gewoon winterbanden aan te schaffen?(winterbanden zijn nogal aan de prijs)
 
Winterbanden zijn echt aanbevolen, maar niet verplicht. Wij hebben een winter in CZ doorgebracht met zomerbanden en kettingen, en ik kan maar een ding zeggen - nooit meer. Het is allemaal wel gelukt, maar vraagt toch veel inspanning - kettingen erop, eraf en heel veel rijkunst.
Volgendekeer lenen we wel winterbanden bij de autodealer. VEEL BETER!
 
Wij zijn ook in december in besneeuwd Tsjechie geweest. Wat een ramp die kettingen. Karton ertussen tegen het beschermen van je velgen en de terugweg braken allebei de kettingen. Was een foutieve serie van de ANWB. Hadden veel schade aan de auto. Gelukkig is alles goed afgehandeld.
Wij gaan in januari weer naar Tsjechie maar bij ons komen er geen kettingen meer omheen.
Wij gaan nu voor de sneeuwsock. Makkelijk om te leggen en super grip.

Jelen, kan je banden lenen bij de dealer???? Of huren???
 
Hangt af van je automerk, sommige dealers doen dit wel, en sommige bandenspecialisten ook, maar dat is echt per zaak verschillend.
Vorig jaar hadden wij zo'n folder in de bus van Peugeot in A'dam Noord. Ik wou dit perse doen in A'dam Z.O., maar daar kon het weer niet...
Toch, als je goed zoekt, gaat het je lukken.

Winterbanden zijn echt TOF, ik zie nog voor mij, hoe al die mensen met winterbanden ons lachend inhaalden aldaar...
grin.gif
 
Klopt, in Tsjechie rijden veel mensen op winterbanden. Ik heb zelf een leasebak dus vind ik het zonder om eigen geld voor zo iets uit te geven. Mijn mening is als je goed kan rijden, dan heb je het niet nodig. Het is ook zelden dat ik kettingen om moet doen, terwijl we echt gedurende winter minstens 10 keer een dag op een neer vanuit Plzen naar Spicak of Klinovec gaan om te skien.
Ik heb er weer zin in...
dance.gif
 
Zdenda schreef:
Klopt, in Tsjechie rijden veel mensen op winterbanden. Ik heb zelf een leasebak dus vind ik het zonder om eigen geld voor zo iets uit te geven. Mijn mening is als je goed kan rijden, dan heb je het niet nodig. Het is ook zelden dat ik kettingen om moet doen, terwijl we echt gedurende winter minstens 10 keer een dag op een neer vanuit Plzen naar Spicak of Klinovec gaan om te skien.
Ik heb er weer zin in...
dance.gif

Nou.... ik ga denk ik de komende winter toch maar eens kijken voor winterbanden. Zonder sneeuwkettingen kwam ik echt niet bij Klinovec. Tot Bozi Dar ging het wel maar daarna gleed ik alle kanten op en was blij met m'n sneeuwkettingen. Overigens vind ik het omleggen van sneeuwkettingen niet zo'n punt, heb het al zo vaak gedaan, is in 2 minuten klaar. Maar het er weer af krijgen is een ander verhaal, hahaha. Overigens kan ik goed rijden, heb ruim 22 jaar rij ervaring en heel veel kilometertjes achter me liggen maar zonder sneeuwkettingen of winterbanden Klinovec op in de sneeuw.... toch maar niet. Heb er ook weer zin in, sneeuw, skien
smiley20.gif
 
K

Kouwtje

Guest
Winterbanden zijn echt aanbevelingswaardig. Je rijdt zoveel rustiger en kan ook wat sneller rijden dan met kettingen. Bij de betere bandenhandel kan je velgen en banden kopen en tegen een gering bedrag de wielen daar in opslag laten nemen. Goedkoper is om gelijkwaardige velgen te kopen op een sloperij. Zelf heb ik winterbanden in de R serie terwijl de zomerbanden van de H serie zijn. Dit heeft weer te maken met de snelheid. Het is in Nederland (en ook in Duitsland) toegestaan om de winterbanden van de R serie te laten monteren. Je moet dan wel zichtbaar een stickertje hebben waarop staat, dat de auto voorzien is van banden met die R banden. De R staat voor een snelheid tot 190 km/u. De H staat voor (dacht ik) 210 km/u. Ik kan je verzekeren, dat je dergelijke snelheden niet haalt in de winter.
 
Bovenaan